ÇKHD: MELEK İPEK TUTUKSUZ YARGILANSIN

GÜNDEM 11.01.2021 - 14:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2622+ kez okundu.
 

ÇKHD: MELEK İPEK TUTUKSUZ YARGILANSIN

  Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla, " Antalya'da, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce döven eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeği ile öldürmekten dün tutuklanan Melek İpek'in (31) serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması sağlanmalıdır. Yoğun bir şekilde çocuklarının gözü önünde kocası tarafından işkenceye maruz kalan, elleri kelepçelenen, dövülen ve tecavüz edilen Melek İpek çocuklarını ve kendisini korumak amacıyla nefsi müdafaa yapmıştır. Bu olaya sebep olan Ramazan İpek olup, eve gelince hepinizi öldüreceğim şeklinde tehdit etmiştir. Uzun yıllardır çocukları için bu evliliğe dayanan bir anne olan Melek İpek pek çok insanın dayanamayacağı bir hayata dayanmış, kocasının eve getirdiği 17-18 yaşlarındaki sevgilisiyle uzun bir süre aynı evde yaşamak zorunda kalmıştır. 8 ve 6 yaşlarında 2 kız çocuğu annesi olan İpek, iddiaya göre 12 yıllık evliliğinin ilk yıllarından beri eşi Ramazan İpek'ten şiddet görmüştür.  Geçen perşembe gecesi çocuklarının gözü önünde dayak yiyen Melek İpek, eşinin tüfek doğrulttuğu çocuklarına siper oldu. Çocuklarının başka odaya geçmesiyle Ramazan İpek, tüfeğin dipçiğiyle Melek İpek'in yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine vurdu. Baygınlık geçiren Melek İpek'i kelepçeleyip banyoya götüren Ramazan İpek, şiddetin yanı sıra tecavüz etti. Melek İpek'in ifadesine göre sabah saatlerinde evden servise çıkmadan önce kendisine ve kızlarına ölüm tehditleri savuran Ramazan İpek'in tehditleri geri döndüğünde de devam etti. Bu sırada eline av tüfeğini alan Melek İpek, eşinin evden çıkmasını istedi. İkili arasında yaşanan arbede sırasında tüfeğin ateş almasıyla vurulan Ramazan İpek, yaşamını yitirdi.  Eşinin cep telefonundan 112'yi arayan Melek İpek, eve gelen jandarma tarafından kelepçeleri çıkartıldıktan sonra gözaltına alındı. Ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce dövdüğünü söyleyen Melek İpek, eşi Ramazan İpek'i av tüfeği ile öldürdüğü gerekçesiyle dün sabah gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Melek İpek suçlu değil mağdurdur.  Ölmeyip öldürmeye zorlandığı içinde mağdurdur. Biz kadın örgütleri olarak sürekli kadın cinayetlerinin önlenmesi hususunda çağrı yapmaktan yorulduk.   

 

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla, " Antalya'da, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce döven eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeği ile öldürmekten dün tutuklanan Melek İpek'in (31) serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması sağlanmalıdır. Yoğun bir şekilde çocuklarının gözü önünde kocası tarafından işkenceye maruz kalan, elleri kelepçelenen, dövülen ve tecavüz edilen Melek İpek çocuklarını ve kendisini korumak amacıyla nefsi müdafaa yapmıştır. Bu olaya sebep olan Ramazan İpek olup, eve gelince hepinizi öldüreceğim şeklinde tehdit etmiştir. Uzun yıllardır çocukları için bu evliliğe dayanan bir anne olan Melek İpek pek çok insanın dayanamayacağı bir hayata dayanmış, kocasının eve getirdiği 17-18 yaşlarındaki sevgilisiyle uzun bir süre aynı evde yaşamak zorunda kalmıştır. 8 ve 6 yaşlarında 2 kız çocuğu annesi olan İpek, iddiaya göre 12 yıllık evliliğinin ilk yıllarından beri eşi Ramazan İpek'ten şiddet görmüştür. 

Geçen perşembe gecesi çocuklarının gözü önünde dayak yiyen Melek İpek, eşinin tüfek doğrulttuğu çocuklarına siper oldu. Çocuklarının başka odaya geçmesiyle Ramazan İpek, tüfeğin dipçiğiyle Melek İpek'in yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine vurdu. Baygınlık geçiren Melek İpek'i kelepçeleyip banyoya götüren Ramazan İpek, şiddetin yanı sıra tecavüz etti. Melek İpek'in ifadesine göre sabah saatlerinde evden servise çıkmadan önce kendisine ve kızlarına ölüm tehditleri savuran Ramazan İpek'in tehditleri geri döndüğünde de devam etti. Bu sırada eline av tüfeğini alan Melek İpek, eşinin evden çıkmasını istedi. İkili arasında yaşanan arbede sırasında tüfeğin ateş almasıyla vurulan Ramazan İpek, yaşamını yitirdi. 

Eşinin cep telefonundan 112'yi arayan Melek İpek, eve gelen jandarma tarafından kelepçeleri çıkartıldıktan sonra gözaltına alındı. Ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce dövdüğünü söyleyen Melek İpek, eşi Ramazan İpek'i av tüfeği ile öldürdüğü gerekçesiyle dün sabah gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Melek İpek suçlu değil mağdurdur. 

Ölmeyip öldürmeye zorlandığı içinde mağdurdur. Biz kadın örgütleri olarak sürekli kadın cinayetlerinin önlenmesi hususunda çağrı yapmaktan yorulduk. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.