ÇMO’dan hem dayanışma hem duyarlılık çağrısı Doğan “Seçimde çevreye duyarlı olunmalı”

GÜNDEM 15.05.2018 - 09:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2554+ kez okundu.
 

ÇMO’dan hem dayanışma hem duyarlılık çağrısı Doğan “Seçimde çevreye duyarlı olunmalı”

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, “Geleneksel Meslekte Dayanışma” Kahvaltısında yaptığı açıklamada seçim döneminde yapılacak faaliyetlerin çevreye duyarlı şekilde yapılması konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.
DOĞAN “HALKI BİLGİLENDİRMENİN YANI SIRA MESLEKTAŞ DAYANIŞMASINA DA ÖNEM VERİYORUZ” Çevre Mühendisleri Odası’nın çevre konusunda halkı bilgilendirme, kamuoyu oluşturmanın yanı sıra üyelerini bilgilendirme ve meslektaş dayanışması konusunda da çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden ÇMO Adana Şube Başkanı Kenan Doğan,”Adana Şubemizin geleneksel hale getirerek yaptığı sosyal etkinlikleri, odamıza olan aidiyet duygusunun artmasına en büyük katkı sağlayan etkenlerdendir. Her yıl düzenli olarak yaptığımız “Geleneksel Meslekte Dayanışma” Kahvaltısı bu yıl yine üyelerimizin, ailelerinin ve öğrenci üyelerimizin yoğun katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir”dedi. “SİYASETÇİLERDEN, ÇEVREYE DUYARLI ÇALIŞMA BEKLİYORUZ” “Meslekte Dayanışma” Kahvaltısında konuşan ve Seçimin demokrasinin güzelliklerinden olduğunu vurgulayan Doğan, siyasetçilerin çevreye duyarlı seçim çalışmaları yapmasını beklediklerini kaydetti. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Seçim çalışmaları yürüten tüm aday adaylarının çevreci bir düşünceyle hareket etmelerini umuyoruz. Çalışmalar sırasında  afiş broşür vb kağıt içerikli tanıtım malzemeleri kullanmanın yeşil alanların azalması demek olduğu unutulmamalıdır. Bunlar yerine güncel ve daha etkili teknolojik tanıtım yolları ve daha samimi olan yüzyüze tanıtım yolları tercih edilmelidir. Vaatlerde çevrenin, doğanın ve yaşamın sürdürülebilirliği üzerine düşünceler olmalı bunlar seçildikten sonra da unutulmamalıdır” “HEM ORTAK DEĞERİMİZ ÇEVRE, HEM DE MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ” Meslektaşlarının ve meslektaş adaylarının her zaman yanlarında olacaklarını belirten TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, daha sonra şunları söyledi; “Meslek odamızın ortak değerimiz çevre adına verdiği gayretin göstergelerinden biri de, meslektaşlarımız ve meslektaş adaylarımıza yönelik yapmış olduğu etkinliklerdir. Eğitimler, seminerler, paneller ve sempozyumlar mesleğimizin icrası aşamasında deneyimimizi arttırırken, çevre ve doğanın tahribatında çözüme yönelik önerilerimizi de çoğaltmaktadır. Benzer sosyal etkinliklerde; bir araya gelme zamanlarımızın sıklığının artmasıyla meslektaşlar arasında ki kaynaşmanın da arttığı kaçınılmaz bir gerçekliktir. Yan yana durup, birbirimize omuz vererek dayanıştığımız sürece, mesleki ve çevresel konularda verilen mücadelemizin daha başarılı sonuçlar ortaya koyacağı kesindir. Etkinliklerin gerçekleştirilmesi aşamasında özveriyle görev yapan tüm yönetim kurulu üyelerimize, etkinliğe katılan tüm meslektaşlarımıza ve öğrenci komisyonu üyelerimize teşekkür ediyorum.”  
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, “Geleneksel Meslekte Dayanışma” Kahvaltısında yaptığı açıklamada seçim döneminde yapılacak faaliyetlerin çevreye duyarlı şekilde yapılması konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.

DOĞAN “HALKI BİLGİLENDİRMENİN YANI SIRA MESLEKTAŞ DAYANIŞMASINA DA ÖNEM VERİYORUZ”

Çevre Mühendisleri Odası’nın çevre konusunda halkı bilgilendirme, kamuoyu oluşturmanın yanı sıra üyelerini bilgilendirme ve meslektaş dayanışması konusunda da çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden ÇMO Adana Şube Başkanı Kenan Doğan,”Adana Şubemizin geleneksel hale getirerek yaptığı sosyal etkinlikleri, odamıza olan aidiyet duygusunun artmasına en büyük katkı sağlayan etkenlerdendir. Her yıl düzenli olarak yaptığımız “Geleneksel Meslekte Dayanışma” Kahvaltısı bu yıl yine üyelerimizin, ailelerinin ve öğrenci üyelerimizin yoğun katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir”dedi.

“SİYASETÇİLERDEN, ÇEVREYE DUYARLI ÇALIŞMA BEKLİYORUZ”

“Meslekte Dayanışma” Kahvaltısında konuşan ve Seçimin demokrasinin güzelliklerinden olduğunu vurgulayan Doğan, siyasetçilerin çevreye duyarlı seçim çalışmaları yapmasını beklediklerini kaydetti. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Seçim çalışmaları yürüten tüm aday adaylarının çevreci bir düşünceyle hareket etmelerini umuyoruz. Çalışmalar sırasında  afiş broşür vb kağıt içerikli tanıtım malzemeleri kullanmanın yeşil alanların azalması demek olduğu unutulmamalıdır. Bunlar yerine güncel ve daha etkili teknolojik tanıtım yolları ve daha samimi olan yüzyüze tanıtım yolları tercih edilmelidir. Vaatlerde çevrenin, doğanın ve yaşamın sürdürülebilirliği üzerine düşünceler olmalı bunlar seçildikten sonra da unutulmamalıdır”

“HEM ORTAK DEĞERİMİZ ÇEVRE, HEM DE MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Meslektaşlarının ve meslektaş adaylarının her zaman yanlarında olacaklarını belirten TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, daha sonra şunları söyledi;

“Meslek odamızın ortak değerimiz çevre adına verdiği gayretin göstergelerinden biri de, meslektaşlarımız ve meslektaş adaylarımıza yönelik yapmış olduğu etkinliklerdir. Eğitimler, seminerler, paneller ve sempozyumlar mesleğimizin icrası aşamasında deneyimimizi arttırırken, çevre ve doğanın tahribatında çözüme yönelik önerilerimizi de çoğaltmaktadır. Benzer sosyal etkinliklerde; bir araya gelme zamanlarımızın sıklığının artmasıyla meslektaşlar arasında ki kaynaşmanın da arttığı kaçınılmaz bir gerçekliktir. Yan yana durup, birbirimize omuz vererek dayanıştığımız sürece, mesleki ve çevresel konularda verilen mücadelemizin daha başarılı sonuçlar ortaya koyacağı kesindir. Etkinliklerin gerçekleştirilmesi aşamasında özveriyle görev yapan tüm yönetim kurulu üyelerimize, etkinliğe katılan tüm meslektaşlarımıza ve öğrenci komisyonu üyelerimize teşekkür ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.