ÇOCUK İŞÇİLER ÇALIŞIRKEN ÖLÜYOR!

SİYASET 10.05.2018 - 12:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1978+ kez okundu.
 

ÇOCUK İŞÇİLER ÇALIŞIRKEN ÖLÜYOR!

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Türkiye’de 2 milyona yakın çocuk işçinin bulunduğunu belirterek çocuk işçilerin durumunu TBMM gündemine taşıdı
Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de çalışma hayatında 2 milyona yakın çocuk bulunuyor, üstelik bu çocukların %78’i kayıt dışı çalışıyor. Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesi genelinde bu dönemde mevsimlik işçilerin yoğun olarak bulunduğu ve bunların çocuklarının  tarla, bahçelerde çalıştığına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.   ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI HANGİ KORUMA VE DENETİM MEKANİZMALARI KULLANILIYOR?   İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun çıkarıldığı 2012 yılından bu yana kaç çocuk işçinin ve toplamda kaç işçinin iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğini soran CHP’li Özdiş’in önergesi şu şekilde: Son 15 yılda kaç çocuk işçi işbaşındayken hayatını kaybetmiştir? İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıktığından bu yana kaç çocuk işçi hayatını kaybetmiştir? İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıktığından bu yana toplamda kaç işçi hayatını kaybetmiştir? Çocuk işçilik kanunlarımızda nasıl tanımlanmaktadır? Türkiye’nin imzaladığı ve taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerde çocuk işçilik nasıl tanımlanmaktadır? Türkiye’nin ve Bakanlığınızın bu konuda üzerine düşeni yaptığını düşünüyor musunuz? Çocuk işçiliğine karşı hangi denetim ve koruma mekanizmalarını kullanmaktasınız? Son 15 yılda kaçak ve güvencesiz şekilde çocuk çalıştıran toplamda kaç işyerine hangi cezai işlemde bulunulmuştur?  Çocuk işçiliğine karşı kamuoyunu bilgilendirici hangi çalışmaları yapıyorsunuz?  
CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Türkiye’de 2 milyona yakın çocuk işçinin bulunduğunu belirterek çocuk işçilerin durumunu TBMM gündemine taşıdı

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de çalışma hayatında 2 milyona yakın çocuk bulunuyor, üstelik bu çocukların %78’i kayıt dışı çalışıyor. Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesi genelinde bu dönemde mevsimlik işçilerin yoğun olarak bulunduğu ve bunların çocuklarının  tarla, bahçelerde çalıştığına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI HANGİ KORUMA VE DENETİM MEKANİZMALARI KULLANILIYOR?

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun çıkarıldığı 2012 yılından bu yana kaç çocuk işçinin ve toplamda kaç işçinin iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğini soran CHP’li Özdiş’in önergesi şu şekilde:

  1. Son 15 yılda kaç çocuk işçi işbaşındayken hayatını kaybetmiştir?
  2. İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıktığından bu yana kaç çocuk işçi hayatını kaybetmiştir?
  3. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıktığından bu yana toplamda kaç işçi hayatını kaybetmiştir?
  4. Çocuk işçilik kanunlarımızda nasıl tanımlanmaktadır? Türkiye’nin imzaladığı ve taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerde çocuk işçilik nasıl tanımlanmaktadır? Türkiye’nin ve Bakanlığınızın bu konuda üzerine düşeni yaptığını düşünüyor musunuz?
  5. Çocuk işçiliğine karşı hangi denetim ve koruma mekanizmalarını kullanmaktasınız?
  6. Son 15 yılda kaçak ve güvencesiz şekilde çocuk çalıştıran toplamda kaç işyerine hangi cezai işlemde bulunulmuştur? 
  7. Çocuk işçiliğine karşı kamuoyunu bilgilendirici hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.