ÇOCUKLA KEYİFLİ BİR TATİLE HAZIR MISINIZ?

SAĞLIK-YAŞAM 15.08.2019 - 11:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1423+ kez okundu.
 

ÇOCUKLA KEYİFLİ BİR TATİLE HAZIR MISINIZ?

  Bayram tatili pek çoğumuz için aile ziyaretleri ya da kısa tatiller için fırsat anlamına geliyor. Çocukla tatil ve seyahat bir yandan heyecan yaratırken bir yandan da kafa karıştıran birçok soruyu beraberinde getiriyor. Dikkat edeceğiniz püf noktaları ile tatilinizi ve yolculuğunuzu mükemmel geçirebilirsiniz. Liv Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nermin Tansuğ çocukla keyifli bir tatil geçirmenin püf noktalarını anlattı. Yaş grubuna uygun yer seçin Öncelikle çocuğun yaş grubuna uygun uzaklıktaki uygun tatil yerlerini seçmelisiniz. İlk bir aydaki bebekler için uzak yerlere gitme yerine daha yakın yerlerdeki tatil yerleri seçilmelidir. Yakında sağlık merkezi ya da eczane olmalı İki yaş altındaki bebekler ile yapılacak tatil biraz daha zorludur. Evin sakin ve sessiz ortamına alışmış bir bebek için değişik ortamlar, hava koşulları ve yolculuk onu olumsuz etkileyebilir. Daha sakin, gürültüsüz yazlık evler daha uygun olabilir. Yakında mutlaka sağlık merkezi ve eczanenin olması tercih edilmelidir.  Düzeni bozulmamalıdır Ek gıda başlanmış ise mutfak bulunan devre mülk, apart oteller veya yazlık evler daha uygun olabilir. Kolaylıkla ek gıdalar hazırlanabilir. Bu şekilde alışılmış olan düzen korunabilir. Daha büyük çocuklar için açık büfe olan otellerde istediği yiyecekler daha kolay bulunabilir. Bu grup çocuklar için oyun parkları ve çocuk kulüpleri varsa daha oyalayıcı olacaktır. Yol çıkış saatini uyku düzenine göre planlayın İlkokul öncesi çocuklar daha meraklı ve hareketlidirler. Uzun yolculuklarda yönetimleri zor olabilir. Yolculukların daha kısa süreli olması tercih edilebilir. Ufak çocuklarda uçak seyahati yeğlenebilir. Uçak ile seyahat yapılıyorsa uçak kalkış ve iniş sırasında kulakta oluşan basıncı azaltmak için emzirilir, su verilebilir; büyük çocuk ise ciklet çiğneyebilir. Daha büyük çocuklar özel araç veya otobüs ile yolculuk yapılabilir. Trafiğin yoğun olmadığı saatler seçilmelidir. Seyahatin bir kısmının uykuda geçmesi yolculuğu kolaylaştırır. Yola çıkış saatleri uyku saatlerine göre planlanabilir. Özel araçla seyahat ediliyorsa, çocuk ufak ise 2-3 saatte bir mola verilir. Yolculuk için tatil süresine ilave bir gün eklenebilir.

 

Bayram tatili pek çoğumuz için aile ziyaretleri ya da kısa tatiller için fırsat anlamına geliyor. Çocukla tatil ve seyahat bir yandan heyecan yaratırken bir yandan da kafa karıştıran birçok soruyu beraberinde getiriyor. Dikkat edeceğiniz püf noktaları ile tatilinizi ve yolculuğunuzu mükemmel geçirebilirsiniz. Liv Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nermin Tansuğ çocukla keyifli bir tatil geçirmenin püf noktalarını anlattı.

Yaş grubuna uygun yer seçin

Öncelikle çocuğun yaş grubuna uygun uzaklıktaki uygun tatil yerlerini seçmelisiniz. İlk bir aydaki bebekler için uzak yerlere gitme yerine daha yakın yerlerdeki tatil yerleri seçilmelidir.

Yakında sağlık merkezi ya da eczane olmalı

İki yaş altındaki bebekler ile yapılacak tatil biraz daha zorludur. Evin sakin ve sessiz ortamına alışmış bir bebek için değişik ortamlar, hava koşulları ve yolculuk onu olumsuz etkileyebilir. Daha sakin, gürültüsüz yazlık evler daha uygun olabilir. Yakında mutlaka sağlık merkezi ve eczanenin olması tercih edilmelidir. 

Düzeni bozulmamalıdır

Ek gıda başlanmış ise mutfak bulunan devre mülk, apart oteller veya yazlık evler daha uygun olabilir. Kolaylıkla ek gıdalar hazırlanabilir. Bu şekilde alışılmış olan düzen korunabilir. Daha büyük çocuklar için açık büfe olan otellerde istediği yiyecekler daha kolay bulunabilir. Bu grup çocuklar için oyun parkları ve çocuk kulüpleri varsa daha oyalayıcı olacaktır.

Yol çıkış saatini uyku düzenine göre planlayın

İlkokul öncesi çocuklar daha meraklı ve hareketlidirler. Uzun yolculuklarda yönetimleri zor olabilir. Yolculukların daha kısa süreli olması tercih edilebilir. Ufak çocuklarda uçak seyahati yeğlenebilir. Uçak ile seyahat yapılıyorsa uçak kalkış ve iniş sırasında kulakta oluşan basıncı azaltmak için emzirilir, su verilebilir; büyük çocuk ise ciklet çiğneyebilir. Daha büyük çocuklar özel araç veya otobüs ile yolculuk yapılabilir. Trafiğin yoğun olmadığı saatler seçilmelidir. Seyahatin bir kısmının uykuda geçmesi yolculuğu kolaylaştırır. Yola çıkış saatleri uyku saatlerine göre planlanabilir. Özel araçla seyahat ediliyorsa, çocuk ufak ise 2-3 saatte bir mola verilir. Yolculuk için tatil süresine ilave bir gün eklenebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.