Çocuklar için bugün Mavi’ye bürünün!

SAĞLIK-YAŞAM 19.11.2020 - 15:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2159+ kez okundu.
 

Çocuklar için bugün Mavi’ye bürünün!

Büyümek elbette güzel ancak çocuk olmak daha güzel! Bugün Dünya Çocuk Günü… UNICEF, bu yıl Dünya Çocuk Günü’nde tüm çocukların ve gelecek kuşakların haklarının hayata geçirilmesi için liderlere sunulacak bir imza kampanyası başlattı. Herkesi maviye bürünerek 20 Kasım günü çocuk haklarını desteklemeye çağırdı. AH BİR ÇOCUK OLSAYDIM Savaşlardan kaçan, yerinden yurdundan edilen, baskıya maruz kalan, hiç yok yere ölen, öldürülen çocuklar var dünyanın her yerinde. Keşke bunların hiçbiri olmasa. Arabesk müziğinin ünlü sesi Ferdi Tayfur’un “Ah bir çocuk olsaydım” şarkısını hepiniz bilirsiniz.  Her çocuğun hakkıdır kırlarda oynamak, dertten kederden uzak olmak.  Ancak öyle olmuyor… GÖNÜLLERİNCE EĞLENEMİYORLAR Bazen dövülen, bazen sövülen, bazen öldürülen çocuklar oluyor… Dünya şiddetten vazgeçmeyince olan çocuklara oluyor anlayacağınız… Gökyüzüne yükselen devasa apartmanların arasında kendine bir oyun alanı bulamıyor bazen çocuklar. Gülüp eğlenemiyor gönlünce, koşamıyor çılgınca parklarda. Atamıyor kendini çimlerin üstüne… ÇOCUKLAR İÇİN KAYNAK OLUŞTURULACAK UNICEF’in her yıl 20 Kasım’da kutladığı Dünya Çocuk Günü, aynı zamanda Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin kabul edildiği tarih. Bu gün okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuğun durumu hakkında farkındalık yaratılıyor, çocuklar için büyük önem taşıyan kaynaklar sağlanması amaçlanıyor. ÇOCUK HAKLARI İÇİN İMZA KAMPANYASI UNICEF, bu yıl Dünya Çocuk Günü’nde tüm çocukların ve gelecek kuşakların haklarının hayata geçirilmesi için liderlere sunulacak bir imza kampanyası başlattı. Herkesi maviye bürünerek 20 Kasım günü çocuk haklarını desteklemeye çağırıyor. 20 Kasım’da, çocuklar dünyadaki en kırılgan ve en muhtaç durumdaki akranlarının eğitim hakkı için harekete geçti.        

Büyümek elbette güzel ancak çocuk olmak daha güzel! Bugün Dünya Çocuk Günü… UNICEF, bu yıl Dünya Çocuk Günü’nde tüm çocukların ve gelecek kuşakların haklarının hayata geçirilmesi için liderlere sunulacak bir imza kampanyası başlattı. Herkesi maviye bürünerek 20 Kasım günü çocuk haklarını desteklemeye çağırdı.

AH BİR ÇOCUK OLSAYDIM

Savaşlardan kaçan, yerinden yurdundan edilen, baskıya maruz kalan, hiç yok yere ölen, öldürülen çocuklar var dünyanın her yerinde. Keşke bunların hiçbiri olmasa. Arabesk müziğinin ünlü sesi Ferdi Tayfur’un “Ah bir çocuk olsaydım” şarkısını hepiniz bilirsiniz.  Her çocuğun hakkıdır kırlarda oynamak, dertten kederden uzak olmak.  Ancak öyle olmuyor…

GÖNÜLLERİNCE EĞLENEMİYORLAR

Bazen dövülen, bazen sövülen, bazen öldürülen çocuklar oluyor… Dünya şiddetten vazgeçmeyince olan çocuklara oluyor anlayacağınız… Gökyüzüne yükselen devasa apartmanların arasında kendine bir oyun alanı bulamıyor bazen çocuklar. Gülüp eğlenemiyor gönlünce, koşamıyor çılgınca parklarda. Atamıyor kendini çimlerin üstüne…

ÇOCUKLAR İÇİN KAYNAK OLUŞTURULACAK

UNICEF’in her yıl 20 Kasım’da kutladığı Dünya Çocuk Günü, aynı zamanda Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin kabul edildiği tarih. Bu gün okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuğun durumu hakkında farkındalık yaratılıyor, çocuklar için büyük önem taşıyan kaynaklar sağlanması amaçlanıyor.

ÇOCUK HAKLARI İÇİN İMZA KAMPANYASI

UNICEF, bu yıl Dünya Çocuk Günü’nde tüm çocukların ve gelecek kuşakların haklarının hayata geçirilmesi için liderlere sunulacak bir imza kampanyası başlattı. Herkesi maviye bürünerek 20 Kasım günü çocuk haklarını desteklemeye çağırıyor. 20 Kasım’da, çocuklar dünyadaki en kırılgan ve en muhtaç durumdaki akranlarının eğitim hakkı için harekete geçti.

 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.