ÇOCUKLARINIZI DOĞADAN UZAK TUTMAYIN !

SAĞLIK-YAŞAM 07.09.2019 - 14:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1353+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARINIZI DOĞADAN UZAK TUTMAYIN !

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Uzmanı Dr.Melike Özberk Koç  konu hakkında  önemli bilgiler  verdi.   Çocuklar üşüttükleri için mi hasta olurlar? Poliklinikte duyduğum en sık sorudur ? Çocuğum üşütmüş mü ?   Her hastalık için üşütüldüğüne inandığımız  bir bölge vardır.Midesini üşüttü kusuyor, ayaklarını üşüttü  idrar yolu  iltihaplandı,rüzgara soğuğa çıktı boğazı şişti gibi. Bazen anneler sokakta yalın ayak  gezen  çocuklar hasta  olmuyor ben o kadar dikkat ediyorum benim çocuğum  hasta  oluyor diye  yakınırlar.Aşırı sıcak ve korunaklı  evlerde  üşümesin diye günlerce sokağa çıkarılmayan  gezdirmek için ise  AVM'ler den  başka seçeneği olmayan çocuklarımızda özellikle okul dönemi ile  birlikte hastalıklarda sıklaşır.   Unutulmamalı ki aslında sık hastalanmaların en önemli nedeni üşütme değildir , enfeksiyon yapan mikroplar ve bu mikroplara ve hava koşullarına yabancı olan   bünyelerdir. Çocuklarımıza sevgiyi ve gıdayı bolca sunduğumuz gibi, her hava koşulunu ve doğa sürecini  de suna bilmeliyiz.Mutlaka  programımızda çocuklarımızın sokakta geçireceği zamanlar belirlemeliyiz. Çalışan aileler olarak özellikle hafta sonları mümkünse orman, piknik alanı, deniz kenarlarında en azından mahalle parkında çocuklarımızla gezintiler düzenlemeliyiz. Sağlıklı bağışıklık sistemli olgunlaşması  için çocukların hava , toprak ve diğer canlılar ile etkileşim içinde olmaları  önemli bir gereksinimdir.   

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Uzmanı Dr.Melike Özberk Koç  konu hakkında  önemli bilgiler  verdi. 

 Çocuklar üşüttükleri için mi hasta olurlar? Poliklinikte duyduğum en sık sorudur ? Çocuğum üşütmüş mü ? 

 Her hastalık için üşütüldüğüne inandığımız  bir bölge vardır.Midesini üşüttü kusuyor, ayaklarını üşüttü  idrar yolu  iltihaplandı,rüzgara soğuğa çıktı boğazı şişti gibi. Bazen anneler sokakta yalın ayak  gezen  çocuklar hasta  olmuyor ben o kadar dikkat ediyorum benim çocuğum  hasta  oluyor diye  yakınırlar.Aşırı sıcak ve korunaklı  evlerde  üşümesin diye günlerce sokağa çıkarılmayan  gezdirmek için ise  AVM'ler den  başka seçeneği olmayan çocuklarımızda özellikle okul dönemi ile  birlikte hastalıklarda sıklaşır.  

Unutulmamalı ki aslında sık hastalanmaların en önemli nedeni üşütme değildir , enfeksiyon yapan mikroplar ve bu mikroplara ve hava koşullarına yabancı olan   bünyelerdir. Çocuklarımıza sevgiyi ve gıdayı bolca sunduğumuz gibi, her hava koşulunu ve doğa sürecini  de suna bilmeliyiz.Mutlaka  programımızda çocuklarımızın sokakta geçireceği zamanlar belirlemeliyiz.

Çalışan aileler olarak özellikle hafta sonları mümkünse orman, piknik alanı, deniz kenarlarında en azından mahalle parkında çocuklarımızla gezintiler düzenlemeliyiz.

Sağlıklı bağışıklık sistemli olgunlaşması  için çocukların hava , toprak ve diğer canlılar ile etkileşim içinde olmaları  önemli bir gereksinimdir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.