ÇOCUKLARINIZIN ÖZGÜN OLMASINI SAĞLAYIN

EĞİTİM 12.12.2017 - 12:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1710+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARINIZIN ÖZGÜN OLMASINI SAĞLAYIN

Adana Final Okulları, Sosyolog-Yazar Polat Doğru ile velileri bir araya getirdi. Okulun tiyatro salonunda düzenlenen etkinlikte Doğru “Anne-Baba-Çocuk-Öğretmen İlişkisi ve İşbirliği” konularını içeren bir seminer verdi. “Nasıl bir çocuk istiyorsunuz?” ve “Nasıl bir anne baba olmak istiyorsunuz? ” soruları ile seminere başlayan Doğru, katılımcıların kendi iç dünyalarına bir yolculuk yapmalarını ve bireysel farkındalıklarını keşfetmelerini sağladı. Küçük farkındalıkların ve iyileştirmelerin büyük gelişmeler sağlayacağını ifade etti. Kendi yaşamından örnekler veren Doğru; “Çocukların sınırlara ihtiyaçları var. Ama bunu yaparken öz benliklerini yıpratmayın. Onları ciddiye alın ve iyi yönlerine odaklanın. Değerler konusunda rol model olun, gerilim anlarında esnek olarak onlara ve seçimlerine saygı duyun. Çocuklarınızı değiştirmeye çalışmak yerine kendi özgünlüğünü geliştirmesini sağlayın” diyerek aile içi ilişkiyi belirleyen temel unsurları aktardı. Herkesin kendi sorumluluğuna odaklanması gerektiğinin önemini vurgulayan Sosyolog Polat Doğru anne, baba ve öğretmen ayrımının iyi yapılması gerektiğini söyledi. “Bütün bunları değerlendirirken çocuklarınızı sabırla, saygıyla sevin çünkü onlar hem özgür olmak hem de sizin çocuğunuz olmak istiyor” diyerek sözlerini tamamladı. Seminer sonrası kitaplarını imzalayan Polat Doğru velilerle de sohbet ederek, onların sorularını cevapladı.

Adana Final Okulları, Sosyolog-Yazar Polat Doğru ile velileri bir araya getirdi. Okulun tiyatro salonunda düzenlenen etkinlikte Doğru “Anne-Baba-Çocuk-Öğretmen İlişkisi ve İşbirliği” konularını içeren bir seminer verdi.

“Nasıl bir çocuk istiyorsunuz?” ve “Nasıl bir anne baba olmak istiyorsunuz? ” soruları ile seminere başlayan Doğru, katılımcıların kendi iç dünyalarına bir yolculuk yapmalarını ve bireysel farkındalıklarını keşfetmelerini sağladı. Küçük farkındalıkların ve iyileştirmelerin büyük gelişmeler sağlayacağını ifade etti.

Kendi yaşamından örnekler veren Doğru; “Çocukların sınırlara ihtiyaçları var. Ama bunu yaparken öz benliklerini yıpratmayın. Onları ciddiye alın ve iyi yönlerine odaklanın. Değerler konusunda rol model olun, gerilim anlarında esnek olarak onlara ve seçimlerine saygı duyun. Çocuklarınızı değiştirmeye çalışmak yerine kendi özgünlüğünü geliştirmesini sağlayın” diyerek aile içi ilişkiyi belirleyen temel unsurları aktardı. Herkesin kendi sorumluluğuna odaklanması gerektiğinin önemini vurgulayan Sosyolog Polat Doğru anne, baba ve öğretmen ayrımının iyi yapılması gerektiğini söyledi.

“Bütün bunları değerlendirirken çocuklarınızı sabırla, saygıyla sevin çünkü onlar hem özgür olmak hem de sizin çocuğunuz olmak istiyor” diyerek sözlerini tamamladı. Seminer sonrası kitaplarını imzalayan Polat Doğru velilerle de sohbet ederek, onların sorularını cevapladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.