“Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanları görev bekliyor”

GÜNDEM 19.03.2019 - 14:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1791+ kez okundu.
 

“Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanları görev bekliyor”

    ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, jeoloji, jeofizik mühendisleri ile harita mühendisleri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri mezunlarının sorunlarını meclise taşıdı. RİSKLİ BÖLGE, BİNA VE ALANLAR BÜYÜK SORUN! Türkiye’nin bir deprem ülkesi olmasının yanı sıra bir çok şehirde riskli bölge, bina ve alan barındırmasına rağmen jeoloji ve jeofizik mühendisleri ile Harita Mühendisleri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri mezunlarının ne yazık ki iş bulamadığını belirten Dr. Şevkin, bu amaçla Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. SAĞLIKLI GELECEK İÇİN İŞ VERİN! Jeoloji, Jeofizik, Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri mezunlarının depreme karşı alınacak önlemlerin yanı sıra her türlü coğrafi referanslı verinin ve bilginin etkin kullanılmasını sağlayan akademik bireyler olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, sağlıklı yapılar, sağlıklı yeni nesiller, yaşanabilir bir çevre ve ülke oluşması adına şu sorulara yanıt aradı: Türkiye genelinde son 17 yılda üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan Jeoloji Mühendisi, Jeofizik Mühendisi, Harita Mühendisi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri uzmanı mezun sayısı kaçtır? Son 17 yılda anılan bölümlerde kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atama sayısı kaçtır? 2019 yılı içerisinde bu bölümlerden mezun olanlarla ilgili atama yapılması planlanmakta mıdır? Yapılacaksa atama sayısı kaç olacaktır? Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerinde ve çeşitli kurumlarda zorunlu hale getirilen ve sözde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri şubelerinde çalışan toplam coğrafi bilgi sistemi uzmanı veya tekniker sayısı hangi belediyelerde kaç kişidir?

 

 

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, jeoloji, jeofizik mühendisleri ile harita mühendisleri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri mezunlarının sorunlarını meclise taşıdı.

RİSKLİ BÖLGE, BİNA VE ALANLAR BÜYÜK SORUN!

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olmasının yanı sıra bir çok şehirde riskli bölge, bina ve alan barındırmasına rağmen jeoloji ve jeofizik mühendisleri ile Harita Mühendisleri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri mezunlarının ne yazık ki iş bulamadığını belirten Dr. Şevkin, bu amaçla Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

SAĞLIKLI GELECEK İÇİN İŞ VERİN!

Jeoloji, Jeofizik, Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri mezunlarının depreme karşı alınacak önlemlerin yanı sıra her türlü coğrafi referanslı verinin ve bilginin etkin kullanılmasını sağlayan akademik bireyler olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, sağlıklı yapılar, sağlıklı yeni nesiller, yaşanabilir bir çevre ve ülke oluşması adına şu sorulara yanıt aradı:

  1. Türkiye genelinde son 17 yılda üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan Jeoloji Mühendisi, Jeofizik Mühendisi, Harita Mühendisi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri uzmanı mezun sayısı kaçtır?
  2. Son 17 yılda anılan bölümlerde kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atama sayısı kaçtır?
  3. 2019 yılı içerisinde bu bölümlerden mezun olanlarla ilgili atama yapılması planlanmakta mıdır? Yapılacaksa atama sayısı kaç olacaktır?
  4. Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerinde ve çeşitli kurumlarda zorunlu hale getirilen ve sözde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri şubelerinde çalışan toplam coğrafi bilgi sistemi uzmanı veya tekniker sayısı hangi belediyelerde kaç kişidir?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.