COSB İLK YATIRIMLAR 2020 DE BAŞLIYOR

GÜNDEM 18.02.2020 - 16:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1258+ kez okundu.
 

COSB İLK YATIRIMLAR 2020 DE BAŞLIYOR

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde ilk arsa tahsisleri 17 Şubat 2020 Pazartesi günü yapıldı. Saat 14.00’de Ceyhan Kaymakamımız ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin huzurunda; -Cansa Tarım Makineleri İmalat Pazarlama ve Tic. San. Ltd. Şti., -Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Ltd. Şti., -Ekton İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve -Özaydın İnşaat Turizm Nakliye Zirai İlaç Gübre Akaryakıt Tarım Ürünleri Motorlu Taşıt ve Tarım Aletleri Alim Satım Komisyonculuğu Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ ye arsa tahsisleri gerçekleştirildi ve sözleşmeleri imzalandı. Ceyhan İlçemizin denize ve limanlara yakın bölgesinde yer alan, 02.08.2016 tarihinde 318 sicil no ile tescil edilmiş olan Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesinde büyüklükleri 5.000,00 m2 ile 41.500,00 m2 arasında değişen 56 adet sanayi parseli bulunmakta olup ihtiyaca göre birden fazla arsa tahsis yapılabilmektedir. Ceyhan İlçemiz Sarımazı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda yol ve altyapı çalışmalarına başlanan Ceyhan OSB’nin 1.etap alanı 1.210.166,00 m2 olarak tescil edilmiş olup yatırımcılardan gelen yoğun talebi karşılamak için 444.000 m2’lik 2.etap genişleme alanı belirlenmiş ve tescil çalışmalarına başlanmıştır. Müteşebbis Heyet Başkanlığını Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını da Ceyhan Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz’ın yaptığı Ceyhan OSB; güneyinde Yumurtalık Serbest Bölgesine, batısında Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesine, doğusunda Erzin OSB’ye sınır olup; *Denize uzaklığı 1,3 km’dir. *Bölgede 4 adet liman ve 2 adet iskele bulunmaktadır. *Bitişiğinde Irak Petrolleri Terminali BOTAŞ ve BTC - Azerbaycan Petrolleri Terminali BİL, İSKEN, SANKO gibi makro ölçekli yatırımlar bulunmakta ve bu işletmelerin limanları yer almaktadır. *Güney sınırından otoban bağlantı yolu geçmektedir. *OSB bitişiğinden geçecek şekilde, TCDD tarafından demiryolu bağlantısı planlaması yapılmıştır. Ceyhan OSB Bölge Müdürü Beyna GÜRLER; Su, elektrik, telekomünikasyon, doğalgaz gibi tüm altyapı başvuru ve onay işlemleri tamamlanmış olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde, COSB Müteşebbis Heyetince alınan karar ile arsa m2 birim fiyatı arsa ve temel altyapı giderleri bedeli olarak, 1 (bir) yıl süreyle 150,00 (Yüzelli) TL olarak belirlenmiştir, dedi. Ceyhan Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Yılmaz; 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun Karma OSB'lerde müsaade ettiği yatırımları gerçekleştirmek isteyen yatırımcılara 1/4’ü peşin, kalanı 6’şar arayla 3 eşit taksitle arsa tahsisi yapacağız. Bölgemize yatırım yapmayı planlayan tüm yatırımcıların teşvik ve desteklerden faydalanarak en rahat şekilde yatırım gerçekleştirmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. En önemli arzumuz bölgemizde ülke ekonomimize en üst seviyede katkı sağlayan yeni yatırımlar ve buna bağlı yeni istihdamlar görmektir, dedi.


Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde ilk arsa tahsisleri 17 Şubat 2020 Pazartesi günü yapıldı. Saat 14.00’de Ceyhan Kaymakamımız ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin huzurunda;

-Cansa Tarım Makineleri İmalat Pazarlama ve Tic. San. Ltd. Şti.,
-Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Ltd. Şti.,
-Ekton İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve
-Özaydın İnşaat Turizm Nakliye Zirai İlaç Gübre Akaryakıt Tarım Ürünleri Motorlu Taşıt ve Tarım Aletleri Alim Satım Komisyonculuğu Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ ye arsa tahsisleri gerçekleştirildi ve sözleşmeleri imzalandı.

Ceyhan İlçemizin denize ve limanlara yakın bölgesinde yer alan, 02.08.2016 tarihinde 318 sicil no ile tescil edilmiş olan Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesinde büyüklükleri 5.000,00 m2 ile 41.500,00 m2 arasında değişen 56 adet sanayi parseli bulunmakta olup ihtiyaca göre birden fazla arsa tahsis yapılabilmektedir.

Ceyhan İlçemiz Sarımazı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda yol ve altyapı çalışmalarına başlanan Ceyhan OSB’nin 1.etap alanı 1.210.166,00 m2 olarak tescil edilmiş olup yatırımcılardan gelen yoğun talebi karşılamak için 444.000 m2’lik 2.etap genişleme alanı belirlenmiş ve tescil çalışmalarına başlanmıştır.

Müteşebbis Heyet Başkanlığını Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını da Ceyhan Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz’ın yaptığı Ceyhan OSB; güneyinde Yumurtalık Serbest Bölgesine, batısında Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesine, doğusunda Erzin OSB’ye sınır olup;
*Denize uzaklığı 1,3 km’dir.
*Bölgede 4 adet liman ve 2 adet iskele bulunmaktadır.
*Bitişiğinde Irak Petrolleri Terminali BOTAŞ ve BTC - Azerbaycan Petrolleri Terminali BİL, İSKEN, SANKO gibi makro ölçekli yatırımlar bulunmakta ve bu işletmelerin limanları yer almaktadır.
*Güney sınırından otoban bağlantı yolu geçmektedir.
*OSB bitişiğinden geçecek şekilde, TCDD tarafından demiryolu bağlantısı planlaması yapılmıştır.

Ceyhan OSB Bölge Müdürü Beyna GÜRLER; Su, elektrik, telekomünikasyon, doğalgaz gibi tüm altyapı başvuru ve onay işlemleri tamamlanmış olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde, COSB Müteşebbis Heyetince alınan karar ile arsa m2 birim fiyatı arsa ve temel altyapı giderleri bedeli olarak, 1 (bir) yıl süreyle 150,00 (Yüzelli) TL olarak belirlenmiştir, dedi.

Ceyhan Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Yılmaz; 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun Karma OSB'lerde müsaade ettiği yatırımları gerçekleştirmek isteyen yatırımcılara 1/4’ü peşin, kalanı 6’şar arayla 3 eşit taksitle arsa tahsisi yapacağız. Bölgemize yatırım yapmayı planlayan tüm yatırımcıların teşvik ve desteklerden faydalanarak en rahat şekilde yatırım gerçekleştirmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. En önemli arzumuz bölgemizde ülke ekonomimize en üst seviyede katkı sağlayan yeni yatırımlar ve buna bağlı yeni istihdamlar görmektir, dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.