“ÇÖZÜM PARASIZ VE BİLİMSEL EĞİTİM”

GÜNDEM 17.09.2018 - 18:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2672+ kez okundu.
 

“ÇÖZÜM PARASIZ VE BİLİMSEL EĞİTİM”

  Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, hukuksuz şekilde gerçekleştirilen ihraçlar, açığa alma ve sürgünler eşliğinde bilime meydan okuyan yeni müfredatla niteliksizleştirilmiş bir eğitim öğretim yılına girdiklerini söyledi.  3 KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEYECEK  Sönmez, düzenlediği basın toplantısında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılırken öğrencilerin ve eğitim camiasının karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Sönmez, “Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve geldiği günlerdeki açıklamalarıyla toplumun farklı kesimlerinin dikkatini çekmişse de eğitim alanında yıllardır izlenen politikalarda köklü bir değişikliğe gidilmeyeceği artık açıkça görülüyor” dedi.  “YARIŞ ATI GİBİ KOŞTURULUYOR” Öğrencilerin yarış atı gibi sınavdan sınava koşturulduğu, öğretmenlerin mülakat sınavı ile sözleşmeli istihdam edilerek güvencesiz çalışmaya mahkûm edildiğini savunan Sönmez, “Siyasal kadrolaşmanın arttığı, eğitimde farklı dil ve kimliklerin dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin ülkemize ve çocuklarımıza olumlu bir katkı yapması mümkün değildir. Kaygımız, bu karanlık tablonun daha da derinleşeceğidir” diye konuştu.  Başkan Seçil Sönmez, eğitim sisteminin içine itildiği karanlıktan çıkmasının tek yolunun eğitimin kamusal, parasız, bilimsel, laik, nitelikli ve örgütlenmesinin sağlanmasından geçtiğini söyledi.

 

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, hukuksuz şekilde gerçekleştirilen ihraçlar, açığa alma ve sürgünler eşliğinde bilime meydan okuyan yeni müfredatla niteliksizleştirilmiş bir eğitim öğretim yılına girdiklerini söyledi. 
3 KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEYECEK 
Sönmez, düzenlediği basın toplantısında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılırken öğrencilerin ve eğitim camiasının karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Sönmez, “Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve geldiği günlerdeki açıklamalarıyla toplumun farklı kesimlerinin dikkatini çekmişse de eğitim alanında yıllardır izlenen politikalarda köklü bir değişikliğe gidilmeyeceği artık açıkça görülüyor” dedi. 
“YARIŞ ATI GİBİ KOŞTURULUYOR”
Öğrencilerin yarış atı gibi sınavdan sınava koşturulduğu, öğretmenlerin mülakat sınavı ile sözleşmeli istihdam edilerek güvencesiz çalışmaya mahkûm edildiğini savunan Sönmez, “Siyasal kadrolaşmanın arttığı, eğitimde farklı dil ve kimliklerin dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin ülkemize ve çocuklarımıza olumlu bir katkı yapması mümkün değildir. Kaygımız, bu karanlık tablonun daha da derinleşeceğidir” diye konuştu. 


Başkan Seçil Sönmez, eğitim sisteminin içine itildiği karanlıktan çıkmasının tek yolunun eğitimin kamusal, parasız, bilimsel, laik, nitelikli ve örgütlenmesinin sağlanmasından geçtiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.