ÇÜ öğrencileri yine birinci oldu

EĞİTİM 20.06.2017 - 14:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2414+ kez okundu.
 

ÇÜ öğrencileri yine birinci oldu

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor. Yaptığı çalışmalar ve aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri bu başarılara bir yenisini daha ekledi. Bu yıl 7.’si yapılan Musical Fıreworks In Baden- Wurttemberg yarışmasında ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden aynı zamanda ikiz kardeş olan Bahar-Zeynep Yargı birincilik ödülüyle döndü.   Rusya, ABD, Almanya, Avusturya, Fransa, Çin, Hollanda, İsveç, Polonya gibi müzik alanında üst düzey seviyedeki 24 ülkeden 97 yarışmacının farklı yaş kategorilerinde yarıştığı yarışmada Bahar ve Zeynep Yargı yarışmanın elemelerine katılmadan doğrudan finallere davet edilerek yarıştı.   İkiz kardeşler Almanya’da Yapılan Yarışmada Birincilik Elde Etti. Birincilik ödülüyle Üniversiteye dönenen öğrencileri ve ÇÜ Devlet Konservatuvarı Yönetimini makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, başarılarından dolayı öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Kibar, öğrencilerin Türkiye, Adana ve Çukurova Üniversitesi’ni Almanya’da en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek Çukurova Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verildiğini söyledi. Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi’nin bilim, teknoloji ve sanat alanlarında yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetleri ve araştırma-geliştirme çalışmaları ile değişme, gelişime açık olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kibar; “Paydaşlarını önemseyen, eğitim-öğretimde kaliteye odaklanmış, insan ve doğa yararına yaptığı bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla model bir üniversite olmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin bu başarıları ile bu hedeflerimize ulaşıyoruz.” dedi.   Zeynep Yargı Jüri Üyelerinden 100 Tam Puan Aldı. Zeynep Yargı yarışmada “Assoluto” yani tartışmasız birinci olarak tüm jüri üyelerinden 100 tam puan alırken, ziyarete Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Ganiyev, Öğr. Gör. Çağla Çoker de katıldı. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor. Yaptığı çalışmalar ve aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri bu başarılara bir yenisini daha ekledi. Bu yıl 7.’si yapılan Musical Fıreworks In Baden- Wurttemberg yarışmasında ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden aynı zamanda ikiz kardeş olan Bahar-Zeynep Yargı birincilik ödülüyle döndü.

 

Rusya, ABD, Almanya, Avusturya, Fransa, Çin, Hollanda, İsveç, Polonya gibi müzik alanında üst düzey seviyedeki 24 ülkeden 97 yarışmacının farklı yaş kategorilerinde yarıştığı yarışmada Bahar ve Zeynep Yargı yarışmanın elemelerine katılmadan doğrudan finallere davet edilerek yarıştı.

 

İkiz kardeşler Almanya’da Yapılan Yarışmada Birincilik Elde Etti.

Birincilik ödülüyle Üniversiteye dönenen öğrencileri ve ÇÜ Devlet Konservatuvarı Yönetimini makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, başarılarından dolayı öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Kibar, öğrencilerin Türkiye, Adana ve Çukurova Üniversitesi’ni Almanya’da en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek Çukurova Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verildiğini söyledi. Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi’nin bilim, teknoloji ve sanat alanlarında yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetleri ve araştırma-geliştirme çalışmaları ile değişme, gelişime açık olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Kibar; “Paydaşlarını önemseyen, eğitim-öğretimde kaliteye odaklanmış, insan ve doğa yararına yaptığı bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla model bir üniversite olmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin bu başarıları ile bu hedeflerimize ulaşıyoruz.” dedi.

 

Zeynep Yargı Jüri Üyelerinden 100 Tam Puan Aldı.

Zeynep Yargı yarışmada “Assoluto” yani tartışmasız birinci olarak tüm jüri üyelerinden 100 tam puan alırken, ziyarete Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Ganiyev, Öğr. Gör. Çağla Çoker de katıldı. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.