ÇÜ TÖMER’DEN TÜRKÇE ÖĞRENEN 175 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

GÜNDEM 29.07.2019 - 12:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2037+ kez okundu.
 

ÇÜ TÖMER’DEN TÜRKÇE ÖĞRENEN 175 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

      Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER)  2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet heyecanı vardı. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törenle TÖMER’den Türkçe öğrenen yaklaşık 175 yabancı öğrenci mezun oldu.   Çukurova Üniversitesi’ne bağlı uygulama ve araştırma- merkezi olan TÖMER, bilimsel akademik alt yapısıyla dil öğrenmek isteyen uluslararası öğrencileri mezun etmeye devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 1500 yabancı uyruklu öğrenci mezun eden TÖMER, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de 235 öğrenciden 175’ine C1-B2 sertifikası vererek mezun etti.   Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler için tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Faruk Yıldırım, Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.   Prof. Dr. Yıldırım: “Bu Başarıda Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum.” Törenin açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Faruk Yıldırım, eğitim programı hakkında bilgi vererek sertifikaların önemine değindi. Prof. Dr. Yıldırım, sertifikaların A1’den başlayarak C1’e kadar uzanan geniş bir yelpazede olduğunu, bu kapsamda 235 öğrenciden 175’ine sertifika vererek mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Yıldırım, “2013 yılından bugüne kadar TÖMER, yetiştirdiği öğrencilerin Türkçe seviyesi ve eğitim hayatlarındaki başarılarıyla adından söz ettiren bir dil merkezidir. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aldığınız sertifikaların sizlere hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.   Muhammet Abdullah, Yemen Türküsü İle Törene Damga Vurdu Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi ve mezun olan yabancı öğrencilere bölüm hocaları tarafından sertifikaları verildi. Tören sonrası yabancı öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle konuklara güzel anlar yaşatıldı. Türkçe şiir, şarkı ve dans ile farklı gösteriler yapıldı. Yemenli öğrenci Muhammet Abdullah’ın Yemen Türküsü’nü okuması ise törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.   Sertifika töreni tüm mezun öğrencilerin sahneye çıkıp kep atması ve birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.  

 

 

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER)  2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet heyecanı vardı. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törenle TÖMER’den Türkçe öğrenen yaklaşık 175 yabancı öğrenci mezun oldu.

 

Çukurova Üniversitesi’ne bağlı uygulama ve araştırma- merkezi olan TÖMER, bilimsel akademik alt yapısıyla dil öğrenmek isteyen uluslararası öğrencileri mezun etmeye devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 1500 yabancı uyruklu öğrenci mezun eden TÖMER, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de 235 öğrenciden 175’ine C1-B2 sertifikası vererek mezun etti.

 

Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler için tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Faruk Yıldırım, Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Prof. Dr. Yıldırım: “Bu Başarıda Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum.”

Törenin açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Faruk Yıldırım, eğitim programı hakkında bilgi vererek sertifikaların önemine değindi. Prof. Dr. Yıldırım, sertifikaların A1’den başlayarak C1’e kadar uzanan geniş bir yelpazede olduğunu, bu kapsamda 235 öğrenciden 175’ine sertifika vererek mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Yıldırım, “2013 yılından bugüne kadar TÖMER, yetiştirdiği öğrencilerin Türkçe seviyesi ve eğitim hayatlarındaki başarılarıyla adından söz ettiren bir dil merkezidir. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aldığınız sertifikaların sizlere hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Muhammet Abdullah, Yemen Türküsü İle Törene Damga Vurdu

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi ve mezun olan yabancı öğrencilere bölüm hocaları tarafından sertifikaları verildi. Tören sonrası yabancı öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle konuklara güzel anlar yaşatıldı. Türkçe şiir, şarkı ve dans ile farklı gösteriler yapıldı. Yemenli öğrenci Muhammet Abdullah’ın Yemen Türküsü’nü okuması ise törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

 

Sertifika töreni tüm mezun öğrencilerin sahneye çıkıp kep atması ve birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.