ÇUKUROVA’DAN ÜCRETSİZ TİYATRO KURSLARI

15.08.2017 - 13:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1882+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA’DAN ÜCRETSİZ TİYATRO KURSLARI

  Adana’yı sanatla buluşturuyoruz  Çukurova Belediyesi kültür-sanat etkinliklerine yaz aylarında da devam ediyor. Tiyatro sezonunun kapanmasının ardından harekete geçen Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü, uzman eğitmenleri ile diksiyon, oyunculuk ve drama ana sanat dallarında verilen eğitimlere devam ediyor. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’yı sanatla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.    TİYATRO KURSLARI DEVAM EDİYOR Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından Orhan Kemal Kültür Merkezi ve Turhan Selçuk Sanat Okulu’nda verilen tiyatro kursları, yoğun kursiyer katılımıyla devam ediyor. 7-12, 13-17 ve 18 ve üzeri üç yaş grubuna verilen eğitimlerde kursiyerler haftada dört gün ders alıyor. Toplam 120 kursiyere diksiyon, oyunculuk ve drama sanat dallarında güzel, etkili ve doğru konuşma, beden dili, fonetik, yoğunlaşma, diyafram tekniği, doğru nefes alma, sesi iyi kullanma, hitabet, konuşma teknikleri, tonlama, vurgulama konularında uygulamalı eğitim veriliyor. Kursların sonunda kursiyerler, sezon başında sergilenmek üzere bir tiyatro oyunu sahneleyecek. Kursta başarılı olan tüm kursiyerlere sertifika verilecek.    “ÇUKUROVA DENİNCE AKLA KÜLTÜR SANAT GELİYOR” Göreve geldikleri günden bu yana kültür ve sanatla iç içe bir Çukurova için çalıştıklarını belirten Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova denince akla artık kültür ve sanat geliyor. 7’den 77’ye herkesi sanatla buluşturuyoruz. Adana halkı, yaz döneminde düzenlediğimiz kurslarımıza da yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro kurslarımızda, konusunda birikimli ve uzman eğitmenlerimizle, yüzlerce vatandaşımıza kurs veriliyor. Kültür ve sanat anlamında çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürecek ve Adana’yı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.  

 

Adana’yı sanatla buluşturuyoruz

 Çukurova Belediyesi kültür-sanat etkinliklerine yaz aylarında da devam ediyor. Tiyatro sezonunun kapanmasının ardından harekete geçen Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü, uzman eğitmenleri ile diksiyon, oyunculuk ve drama ana sanat dallarında verilen eğitimlere devam ediyor. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’yı sanatla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

 

 TİYATRO KURSLARI DEVAM EDİYOR

Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından Orhan Kemal Kültür Merkezi ve Turhan Selçuk Sanat Okulu’nda verilen tiyatro kursları, yoğun kursiyer katılımıyla devam ediyor. 7-12, 13-17 ve 18 ve üzeri üç yaş grubuna verilen eğitimlerde kursiyerler haftada dört gün ders alıyor. Toplam 120 kursiyere diksiyon, oyunculuk ve drama sanat dallarında güzel, etkili ve doğru konuşma, beden dili, fonetik, yoğunlaşma, diyafram tekniği, doğru nefes alma, sesi iyi kullanma, hitabet, konuşma teknikleri, tonlama, vurgulama konularında uygulamalı eğitim veriliyor. Kursların sonunda kursiyerler, sezon başında sergilenmek üzere bir tiyatro oyunu sahneleyecek. Kursta başarılı olan tüm kursiyerlere sertifika verilecek.

 

 “ÇUKUROVA DENİNCE AKLA KÜLTÜR SANAT GELİYOR”

Göreve geldikleri günden bu yana kültür ve sanatla iç içe bir Çukurova için çalıştıklarını belirten Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova denince akla artık kültür ve sanat geliyor. 7’den 77’ye herkesi sanatla buluşturuyoruz. Adana halkı, yaz döneminde düzenlediğimiz kurslarımıza da yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro kurslarımızda, konusunda birikimli ve uzman eğitmenlerimizle, yüzlerce vatandaşımıza kurs veriliyor. Kültür ve sanat anlamında çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürecek ve Adana’yı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.