Çukurova Genç İletişimciler Kongresi Düzenlendi.

SİYASET 09.05.2018 - 11:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2009+ kez okundu.
 

Çukurova Genç İletişimciler Kongresi Düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi (ÇÜİF) tarafından ilk kez düzenlenen, Çukurova Genç İletişimciler Kongresi, 21 farklı üniversiteden öğrenciler tarafından gönderilen ve Bilim Kurulu tarafından kabul edilen 64 bildiri ile 3 ve 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongreye, onur konuğu Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ile birlikte Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra 7 farklı üniversiteden öğretim üyeleri, 21 farklı üniversiteden gelen 76 katılımcı, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını Kongre Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir yaptı. İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir, 4. sınıf öğrencilerinin mezuniyet projeleri kapsamında, memleketin iyi fikirlere ihtiyacı olduğunu düşünerek bir öğrenci kongresi düzenleme fikriyle yola çıktıklarını belirterek, kongreye destek veren kuruluşlara teşekkür etti.   Doç. Dr. Özdemir: “Kongre Öğrencilerin Eseri.” Doç. Dr. Özdemir; “ 30 kişilik bir ekiple kongreyi gerçekleştireceğimize inandık. İyi bir bilim kurulu oluşturduk. Gelen bildiriler, iki hakemli süreçten geçti.  Bilim Kurulu tarafından, sinema ve belgesel, kişilerarası iletişim ve sosyal medya, televizyon ve şiddet başlığı altında diziler, kent, kimlik ve iletişim, hak haberciliği ve yerel basın, mülteci haberlerinin incelenmesi, film türleri ve film analizi, toplumsal cinsiyet, önyargı ve cinsiyetçilik, yeni medya, siyasal iletişim ve medya, digital çağda denetim ve sansür, gazetecilik, medya ortamında bir etik sorun olarak yalan başlığı altında 64 bildiri onayladı.” Doç. Dr. Özdemir, bu kongrenin öğrencilerin eseri olduğunu söyleyerek, gücünü onlardan aldığını belirtti.    Prof. Dr. Çubukçu: “Genç İletişimciler Kongresini Düzenlemenin Gururunu Yaşıyoruz“ Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu da, Çukurova Genç İletişimciler Kongresini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Çubukçu, “İletişim çağı olarak nitelendirilen 21.yüzyılda, teknoloji alanında olduğu gibi iletişim araçlarında da hızlı bir gelişme yaşanıyor. Gelişen iletişim ağı toplumun tüm kesimlerine yayılarak, yaşam pratiğine dönüşüyor. Kısacası iletişim teknolojileri için bilgiyi nasıl işlediğimiz, toplumun algıları ve bireylerin düşünme sistemleri belirleyici olmaktadır. Düşünsel süreçlerimizin nasıl bilişsel süreçlere dönüştüğü toplumun değil daha çok iletişimcilerin düşünmesi gereken bir süreç. Bunun bir göstergesi olarak bu kongrede konular tartışılarak yanıtlar bulunacak. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde kongrenin anlamlı olmasını dileyerek, başta onur Konuğumuz Prof. Dr. Korkmaz Alemdar olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederim.”   Onur Konuğu Prof. Dr. Korkmaz Alemdar Oldu. Daha sonra kongrenin onur konuğu Prof. Dr. Korkmaz Alemdar “Basın Özgürlüğü” konusunda sunum yaptı. Sunumun ardından verilen kokteylle oturumlara geçildi. İki gün süren kongrede öğrenciler bildirilerini yayınladı.      
Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi (ÇÜİF) tarafından ilk kez düzenlenen, Çukurova Genç İletişimciler Kongresi, 21 farklı üniversiteden öğrenciler tarafından gönderilen ve Bilim Kurulu tarafından kabul edilen 64 bildiri ile 3 ve 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongreye, onur konuğu Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ile birlikte Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra 7 farklı üniversiteden öğretim üyeleri, 21 farklı üniversiteden gelen 76 katılımcı, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını Kongre Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir yaptı. İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir, 4. sınıf öğrencilerinin mezuniyet projeleri kapsamında, memleketin iyi fikirlere ihtiyacı olduğunu düşünerek bir öğrenci kongresi düzenleme fikriyle yola çıktıklarını belirterek, kongreye destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

 

Doç. Dr. Özdemir: “Kongre Öğrencilerin Eseri.”

Doç. Dr. Özdemir; “ 30 kişilik bir ekiple kongreyi gerçekleştireceğimize inandık. İyi bir bilim kurulu oluşturduk. Gelen bildiriler, iki hakemli süreçten geçti.  Bilim Kurulu tarafından, sinema ve belgesel, kişilerarası iletişim ve sosyal medya, televizyon ve şiddet başlığı altında diziler, kent, kimlik ve iletişim, hak haberciliği ve yerel basın, mülteci haberlerinin incelenmesi, film türleri ve film analizi, toplumsal cinsiyet, önyargı ve cinsiyetçilik, yeni medya, siyasal iletişim ve medya, digital çağda denetim ve sansür, gazetecilik, medya ortamında bir etik sorun olarak yalan başlığı altında 64 bildiri onayladı.”

Doç. Dr. Özdemir, bu kongrenin öğrencilerin eseri olduğunu söyleyerek, gücünü onlardan aldığını belirtti. 

 

Prof. Dr. Çubukçu: “Genç İletişimciler Kongresini Düzenlemenin Gururunu Yaşıyoruz“

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu da, Çukurova Genç İletişimciler Kongresini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Çubukçu, “İletişim çağı olarak nitelendirilen 21.yüzyılda, teknoloji alanında olduğu gibi iletişim araçlarında da hızlı bir gelişme yaşanıyor. Gelişen iletişim ağı toplumun tüm kesimlerine yayılarak, yaşam pratiğine dönüşüyor. Kısacası iletişim teknolojileri için bilgiyi nasıl işlediğimiz, toplumun algıları ve bireylerin düşünme sistemleri belirleyici olmaktadır. Düşünsel süreçlerimizin nasıl bilişsel süreçlere dönüştüğü toplumun değil daha çok iletişimcilerin düşünmesi gereken bir süreç. Bunun bir göstergesi olarak bu kongrede konular tartışılarak yanıtlar bulunacak. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde kongrenin anlamlı olmasını dileyerek, başta onur Konuğumuz Prof. Dr. Korkmaz Alemdar olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederim.”

 

Onur Konuğu Prof. Dr. Korkmaz Alemdar Oldu.

Daha sonra kongrenin onur konuğu Prof. Dr. Korkmaz Alemdar “Basın Özgürlüğü” konusunda sunum yaptı. Sunumun ardından verilen kokteylle oturumlara geçildi. İki gün süren kongrede öğrenciler bildirilerini yayınladı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.