Çukurova SİFED Başkanı Doğan’dan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

KÜLTÜR-SANAT 08.12.2017 - 12:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 912+ kez okundu.
 

Çukurova SİFED Başkanı Doğan’dan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

    Doğan: “İnsan haklarının daha iyi seviyelere ulaşması için demokrasi çıtasının yükseltilmesi, en önemli hedefler arasında olmalıdır.”   Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ali Doğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.   Doğan, BM Genel Kurulunca 10 Aralık 1948 tarihinde “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”nin kabul edildiğini ve Türkiye’nin de bu bildirgeyi onaylayan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsattı.   İnsan haklarının Anayasası sayılan “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi” ile tüm dünyada insan haklarının güvence altına alındığını belirten Doğan, “İnsan hakları, tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Herkes, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir. İnsan hakları, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydasıdır” dedi.   Doğan, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesinin, insan haklarına saygılı olmak, hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkün olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:   “Dünyanın birçok bölgesinde çok sayıda insanın çeşitli nedenlerle ayrımcılığa maruz kaldığı, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlük gibi olumsuzluklarla karşılaşıldığı günümüzde, insan haklarının daha iyi seviyelere ulaşması için demokrasi çıtasının yükseltilmesi, en önemli hedefler arasında olmalıdır. Özellikle bulunduğumuz coğrafyadaki komşu ülkelerde yaşanan çatışmalar,  bu ülkelerin vatandaşlarının insan haklarını temelden zedeleyerek, içinden çıkılmaz bir hale sürüklemektedir. Dünya liderlerinin, bu bölgedeki çatışmaları körükleyecek kararlar vermek yerine, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde yer alan maddelere uygun adımlar atmaları gerekmektedir. Yaşam, barınma, beslenme, eğitim ve özgürlükleri yok eden savaşların insanlık tarihinde bıraktığı derin yaralardan ders çıkararak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözü unutulmamalıdır. Bu duygularla başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerdeki insan haklarının en üst seviyede korunması, hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanılması dileğiyle, tüm dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”

 

 

Doğan: “İnsan haklarının daha iyi seviyelere ulaşması için demokrasi çıtasının yükseltilmesi, en önemli hedefler arasında olmalıdır.”

 

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ali Doğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Doğan, BM Genel Kurulunca 10 Aralık 1948 tarihinde “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”nin kabul edildiğini ve Türkiye’nin de bu bildirgeyi onaylayan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsattı.

 

İnsan haklarının Anayasası sayılan “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi” ile tüm dünyada insan haklarının güvence altına alındığını belirten Doğan, “İnsan hakları, tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Herkes, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir. İnsan hakları, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydasıdır” dedi.

 

Doğan, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesinin, insan haklarına saygılı olmak, hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkün olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

“Dünyanın birçok bölgesinde çok sayıda insanın çeşitli nedenlerle ayrımcılığa maruz kaldığı, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlük gibi olumsuzluklarla karşılaşıldığı günümüzde, insan haklarının daha iyi seviyelere ulaşması için demokrasi çıtasının yükseltilmesi, en önemli hedefler arasında olmalıdır. Özellikle bulunduğumuz coğrafyadaki komşu ülkelerde yaşanan çatışmalar,  bu ülkelerin vatandaşlarının insan haklarını temelden zedeleyerek, içinden çıkılmaz bir hale sürüklemektedir. Dünya liderlerinin, bu bölgedeki çatışmaları körükleyecek kararlar vermek yerine, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde yer alan maddelere uygun adımlar atmaları gerekmektedir. Yaşam, barınma, beslenme, eğitim ve özgürlükleri yok eden savaşların insanlık tarihinde bıraktığı derin yaralardan ders çıkararak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözü unutulmamalıdır. Bu duygularla başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerdeki insan haklarının en üst seviyede korunması, hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanılması dileğiyle, tüm dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.