Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 195 Öğrencisini Mezun Etti.

EĞİTİM 21.06.2018 - 11:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2774+ kez okundu.
 

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 195 Öğrencisini Mezun Etti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi 2017-2108 eğitim öğretim Yılı mezuniyet töreni Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Fakülte mezunlarının konukları selamlamasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Dekan Prof. Dr. Paksoy,”1973’ten Beri 12 Bin 785 Mezun Verdik.” İlk açılış konuşmasını mezun öğrenciler adına İstatistik Bölümü öğrencisi fakülte birincisi Hüsniye Altınel yaptı. Daha sonra Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy Fen Edebiyat Fakültesi’nin Üniversitenin en eski fakültelerinden biri olduğunu belirterek, 1973’ten beri 12 bin 785 mezun verdiklerini söyledi.  8 bölümde 3200 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Prof. Dr. Paksoy, “Çabalarımız sizlere dünya stantlarını yakalayan kaliteli ve iyi bir eğitim vermek. Binaları fakülte yapan içini dolduran sizler ve bizleriz. Sizlerin başarılarını görmek en büyük dileğimiz.” şeklinde konuştu.   Rektör Prof. Dr. Kibar: ”37. Dönemde 195 Öğrenci Fen Edebiyat Fakültemizden Mezun Oldu.” Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Fen-Edebiyat Fakültesi’nin 37. dönem mezunu 195 öğrenciye daha diplomalarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Üniversiteler, yalnızca bulundukları bölgeye veya şehre değil aynı zamanda hem tüm ülkeye ve hem de genelde tüm insanlığa hizmet eden çok özel kuruluşlardır. Dünya üzerindeki pek çok tanınmış üniversitelere baktığınız zaman bunu kolaylıkla görebilirsiniz. Çukurova Üniversitesi saygın Dünya üniversiteleri arasında yerini almak için uzun süreden beri Avrupa Yüksek Öğretim alanına yönelik olarak gerekli tüm düzenlemeleri yaparak hayata geçirmiş, eğitim-öğretim sistemini evrensel ölçekte kabul edilen standartlara çekmiş ve çekmeye de devam etmektedir. Üniversitemiz, bu bağlamda sahip olduğu üstün nitelikli akademik kadrolar ve geniş eğitim yelpazesi ile ve ayrıca sahip olduğu gelişmiş fiziki alt yapılarla yalnız ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası ölçekte de tanınan bir üniversitedir.” dedi.   Öğrenciler Diplomalarını Alarak Keplerini Havaya Fırlattı. Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi Hüsniye Altınel yaş kütüğüne plakasını çakarak diplomasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan aldı. Fakültede dereceye giren öğrencilere diplomalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ile Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy verirken bölüm birincilerine ise diplomalarını bölüm başkanları takdim etti. Diplomalarını alan öğrenciler sahnede hep birlikte keplerini fırlatarak mezun oldu.  
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi 2017-2108 eğitim öğretim Yılı mezuniyet töreni Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Fakülte mezunlarının konukları selamlamasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dekan Prof. Dr. Paksoy,”1973’ten Beri 12 Bin 785 Mezun Verdik.”

İlk açılış konuşmasını mezun öğrenciler adına İstatistik Bölümü öğrencisi fakülte birincisi Hüsniye Altınel yaptı. Daha sonra Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy Fen Edebiyat Fakültesi’nin Üniversitenin en eski fakültelerinden biri olduğunu belirterek, 1973’ten beri 12 bin 785 mezun verdiklerini söyledi.  8 bölümde 3200 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Prof. Dr. Paksoy, “Çabalarımız sizlere dünya stantlarını yakalayan kaliteli ve iyi bir eğitim vermek. Binaları fakülte yapan içini dolduran sizler ve bizleriz. Sizlerin başarılarını görmek en büyük dileğimiz.” şeklinde konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar: ”37. Dönemde 195 Öğrenci Fen Edebiyat Fakültemizden Mezun Oldu.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Fen-Edebiyat Fakültesi’nin 37. dönem mezunu 195 öğrenciye daha diplomalarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Üniversiteler, yalnızca bulundukları bölgeye veya şehre değil aynı zamanda hem tüm ülkeye ve hem de genelde tüm insanlığa hizmet eden çok özel kuruluşlardır. Dünya üzerindeki pek çok tanınmış üniversitelere baktığınız zaman bunu kolaylıkla görebilirsiniz. Çukurova Üniversitesi saygın Dünya üniversiteleri arasında yerini almak için uzun süreden beri Avrupa Yüksek Öğretim alanına yönelik olarak gerekli tüm düzenlemeleri yaparak hayata geçirmiş, eğitim-öğretim sistemini evrensel ölçekte kabul edilen standartlara çekmiş ve çekmeye de devam etmektedir. Üniversitemiz, bu bağlamda sahip olduğu üstün nitelikli akademik kadrolar ve geniş eğitim yelpazesi ile ve ayrıca sahip olduğu gelişmiş fiziki alt yapılarla yalnız ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası ölçekte de tanınan bir üniversitedir.” dedi.

 

Öğrenciler Diplomalarını Alarak Keplerini Havaya Fırlattı.

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi Hüsniye Altınel yaş kütüğüne plakasını çakarak diplomasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan aldı. Fakültede dereceye giren öğrencilere diplomalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ile Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy verirken bölüm birincilerine ise diplomalarını bölüm başkanları takdim etti. Diplomalarını alan öğrenciler sahnede hep birlikte keplerini fırlatarak mezun oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.