Çukurova Üniversitesi’nde “Okul Sınav Ve Hayat Başarısı” Dersi İşlendi.

SİYASET 11.05.2018 - 10:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1723+ kez okundu.
 

Çukurova Üniversitesi’nde “Okul Sınav Ve Hayat Başarısı” Dersi İşlendi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksekokulu, Aladağ Kaymakamlığı, Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle lise son sınıf öğrencilerine üniversite hazırlık aşamasında ‘sınav kaygısı, sınava nasıl çalışmaları gerektiği konusunda, “Okul Sınav ve Hayat Başarısı” eğitimi gerçekleşti
Prof. Dr. Özkaya: Aladağ’ın Dışına Çıkmış Çok Az Öğrenciler Var. Abdi Sütçü Sağlık ve Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen etkinlikte, ÇÜ Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okan Özkaya yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bu öğrenciler kırsal kesimde yaşayan öğrenciler olduğu için birçoğu Aladağ’ın dışına çok az çıkmış. Bizde, hem üniversitemizi gezdirmek hem de sınav kaygısı anlamında profesyonel bir destek almak için böyle bir organizasyonu düzenledik, Çukurova Üniversitesi’nin araştırma, eğitim ve aynı zamanda kırsal kalkınma da dâhil olmak üzere tüm Adana ilinin kalkınmasına da katkısı var.” dedi.   Doç. Dr. Kutlu, ‘Azim İle Çalışırsanız, Mutlaka İlerlersiniz’. ÇÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu sözlerine; ‘Eğer kendinize uygun ve sizin için anlamlı olan hedefler belirlerseniz, sürekli olarak derinlemesine öğrenerek detaylandırırsınız. Ama hırs yapmadan, azim ile çalışırsanız mutlaka ilerlersiniz’ diyerek başladı. Doç. Dr. Kutlu, gelecekte üniversiteye yerleşecek olan lise öğrencilerine sınava nasıl çalışılır, kaygımızı nasıl azaltırız konuları hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kutlu, hayat başarısı, hayatın zor olduğu gerçeği, sahip olduğumuz değerlerimiz, kendimize olan güvenimizi arttırabilmemiz için öneriler sundu.Doç. Dr. Kutlu, kötü belleğin sorumluları ve daha iyi öğrenme için önerilerin yanı sıra etkili ve verimli ders çalışma, öğrenme teknikleri, etkili zaman kullanımı ve motivasyonumuzu nasıl arttırabiliriz konularına da değindi.   Ders sonunda, ÇÜ Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okan Özkaya, Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu’ya “Okul Sınav ve Hayat Başarısı” konulu eğitim programı sunumu için, Ayrıca eğitime verdikleri destek için Abdi Sütçü Sağlık ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan’a da teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.  
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksekokulu, Aladağ Kaymakamlığı, Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle lise son sınıf öğrencilerine üniversite hazırlık aşamasında ‘sınav kaygısı, sınava nasıl çalışmaları gerektiği konusunda, “Okul Sınav ve Hayat Başarısı” eğitimi gerçekleşti

Prof. Dr. Özkaya: Aladağ’ın Dışına Çıkmış Çok Az Öğrenciler Var.

Abdi Sütçü Sağlık ve Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen etkinlikte, ÇÜ Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okan Özkaya yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bu öğrenciler kırsal kesimde yaşayan öğrenciler olduğu için birçoğu Aladağ’ın dışına çok az çıkmış. Bizde, hem üniversitemizi gezdirmek hem de sınav kaygısı anlamında profesyonel bir destek almak için böyle bir organizasyonu düzenledik, Çukurova Üniversitesi’nin araştırma, eğitim ve aynı zamanda kırsal kalkınma da dâhil olmak üzere tüm Adana ilinin kalkınmasına da katkısı var.” dedi.

 

Doç. Dr. Kutlu, ‘Azim İle Çalışırsanız, Mutlaka İlerlersiniz’.

ÇÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu sözlerine; ‘Eğer kendinize uygun ve sizin için anlamlı olan hedefler belirlerseniz, sürekli olarak derinlemesine öğrenerek detaylandırırsınız. Ama hırs yapmadan, azim ile çalışırsanız mutlaka ilerlersiniz’ diyerek başladı.

Doç. Dr. Kutlu, gelecekte üniversiteye yerleşecek olan lise öğrencilerine sınava nasıl çalışılır, kaygımızı nasıl azaltırız konuları hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kutlu, hayat başarısı, hayatın zor olduğu gerçeği, sahip olduğumuz değerlerimiz, kendimize olan güvenimizi arttırabilmemiz için öneriler sundu.Doç. Dr. Kutlu, kötü belleğin sorumluları ve daha iyi öğrenme için önerilerin yanı sıra etkili ve verimli ders çalışma, öğrenme teknikleri, etkili zaman kullanımı ve motivasyonumuzu nasıl arttırabiliriz konularına da değindi.

 

Ders sonunda, ÇÜ Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okan Özkaya, Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu’ya “Okul Sınav ve Hayat Başarısı” konulu eğitim programı sunumu için, Ayrıca eğitime verdikleri destek için Abdi Sütçü Sağlık ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan’a da teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.