Çukurova Üniversitesinden TÜBİTAK dergileri için bir editör daha

EĞİTİM 18.01.2021 - 15:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2479+ kez okundu.
 

Çukurova Üniversitesinden TÜBİTAK dergileri için bir editör daha

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Canlı TÜBİTAK’ın Turkish Journal of Zoology Dergisi’ne editör olarak atandı.   TÜBİTAK dergilerinde çoğunluğu mühendislik alanlarında olmak üzere altı öğretim üyesi editör görev alırken, temel bilimler alanlarına ait bilimsel dergilerde hiç editör olmadığı bildirildi. Son olarak Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Canlı’nın Turkish Journal of Zoology dergisine editör atanmasıyla temel bilimler alanında Çukurova Üniversitesi bir editör ile temsil edilmiş oldu.   Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK’ın farklı alanlarda yayımlanan 12 bilimsel dergisi bulunduğunu, bu dergilerden 6 tanesinin (Turkish Journal of Biology, Turkish Journal of Botany, Turkish Journal of Zoology, Turkish Journal of Physics, Turkish Journal of Chemistry, Turkish Journal of Mathematics) temel bilimler alanlarını kapsadığını belirtti. Bunun TÜBİTAK’ın temel bilimlere verdiği değeri belirtme bakımından önemli olduğunu da vurguladı. Tsemel bilimler alanlarında en azından bir dergide editör bulunmasının önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Canlı, bu sayının daha fazla artması gerektiğini ve temel bilimler alanında çalışan çok değerli bilim insanlarının Çukurova Üniversitesinde bulunduğunu belirtti. Ayrıca, TÜBİTAK gibi saygın bir kurumun dergilerinde editör olmanın hem bilime yön verme bakımından, hem de ülkemizin tanıtımına katkı bakımından önemli olduğu da belirtti.   Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK dergilerinin peer-review olarak incelenen uluslararası hakemli dergiler olduğunu ve bütün dünyaya ücretsiz (Open Access) olarak sunulduğunu söyledi. Diğer birçok Open Access dergilerden farklı olarak TÜBİTAK’ın yazarlardan herhangi bir ücret almadığını vurguladı. Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK dergileri Science Citation Index Expanded (SCI-E) dahil olmak üzere bir çok saygın indeksleri tarafından taranan dergiler olduğundan ve bütün dünyaya ücretsiz sunulduğundan bilim dünyası için önemli yerleri olan dergiler haline geldiklerini belirtti. Son olarak Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK dergilerinin ülkemizin bilimsel kıymetleri olduklarını ve bu dergileri bulundukları yerlerden daha da ileri götürmek için herkesin bilimsel katkı yapması gerektiğinin altını çizdi.   

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Canlı TÜBİTAK’ın Turkish Journal of Zoology Dergisi’ne editör olarak atandı.

 

TÜBİTAK dergilerinde çoğunluğu mühendislik alanlarında olmak üzere altı öğretim üyesi editör görev alırken, temel bilimler alanlarına ait bilimsel dergilerde hiç editör olmadığı bildirildi. Son olarak Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Canlı’nın Turkish Journal of Zoology dergisine editör atanmasıyla temel bilimler alanında Çukurova Üniversitesi bir editör ile temsil edilmiş oldu.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK’ın farklı alanlarda yayımlanan 12 bilimsel dergisi bulunduğunu, bu dergilerden 6 tanesinin (Turkish Journal of Biology, Turkish Journal of Botany, Turkish Journal of Zoology, Turkish Journal of Physics, Turkish Journal of Chemistry, Turkish Journal of Mathematics) temel bilimler alanlarını kapsadığını belirtti. Bunun TÜBİTAK’ın temel bilimlere verdiği değeri belirtme bakımından önemli olduğunu da vurguladı. Tsemel bilimler alanlarında en azından bir dergide editör bulunmasının önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Canlı, bu sayının daha fazla artması gerektiğini ve temel bilimler alanında çalışan çok değerli bilim insanlarının Çukurova Üniversitesinde bulunduğunu belirtti. Ayrıca, TÜBİTAK gibi saygın bir kurumun dergilerinde editör olmanın hem bilime yön verme bakımından, hem de ülkemizin tanıtımına katkı bakımından önemli olduğu da belirtti.

 

Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK dergilerinin peer-review olarak incelenen uluslararası hakemli dergiler olduğunu ve bütün dünyaya ücretsiz (Open Access) olarak sunulduğunu söyledi. Diğer birçok Open Access dergilerden farklı olarak TÜBİTAK’ın yazarlardan herhangi bir ücret almadığını vurguladı. Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK dergileri Science Citation Index Expanded (SCI-E) dahil olmak üzere bir çok saygın indeksleri tarafından taranan dergiler olduğundan ve bütün dünyaya ücretsiz sunulduğundan bilim dünyası için önemli yerleri olan dergiler haline geldiklerini belirtti. Son olarak Prof. Dr. Canlı, TÜBİTAK dergilerinin ülkemizin bilimsel kıymetleri olduklarını ve bu dergileri bulundukları yerlerden daha da ileri götürmek için herkesin bilimsel katkı yapması gerektiğinin altını çizdi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.