ÇUKUROVA'YA SOSYAL DEMOKRAT HEKİM BAŞKAN ADAYI

GÜNDEM 15.10.2018 - 17:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1663+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA'YA SOSYAL DEMOKRAT HEKİM BAŞKAN ADAYI

  1998 Yılından bu yana Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Adana İl Temsilciliği görevini başarıyla yürüten, yaşamı boyunca sosyal demokrat çizgiden kopmayan ve hekimlik yaşamı boyunca Türk Tabipler Birliği (TTB) bünyesinde Adana Tabip Odası (ATB) Başkanlığı da dahil olmak üzere halkçı sağlık politikaları adına 27 yıl yöneticilik ve aktivizm çalışmaları yürüten Dr. Halit Atik, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Çukurova Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu. Dr. Atik CHP Çukurova İlçe Örgütü'ne dosyasını teslim etti.   BAYRAĞI YUKARIYA TAŞIYIP, YEREL İKTİDARI KAZANACAĞIZ Adana'nın sosyal demokrat yapısıyla, sosyal demokrat yerel yönetim anlayışına olan inancı ve özlemiyle yerel iktidara yürüyerek, Türkiye'ye umut veren bir aydınlanma meşalesi yakacağı inancına sahip olduklarını vurgulayan Dr. Halit Atik, "Şu anda Çukurova'da CHP'li bir belediye başkanımız var. Partimiz görevi bize verdiği takdirde sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bayrağı yukarıya çıkarmaya gayret edeceğiz. Şayet mevcut başkanımızın göreve devamı yönünde bir takdir ortaya çıkarsa da partimizin yerel iktidarı için, büyükşehir hedefi için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.   TUTARLI VE DENGELİ POLİTİK TAVIR 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Halit Atik, yaşamı boyunca sosyal demokrat ve sol kimliğini çizgisinden saptırmadan sürdürerek çevresine örnek olmuş bir siyasetçi olarak öne çıkıyor. 2009 yılında Seyhan Belediye Başkanlığı'na 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Dr. Atik, 2013 yılında CHP il başkan yardımcılığı görevi yaptı. Hekimlik kariyeri boyunca da başarılı bir grafik çizen Dr. Atik, SSK Adana Hastanesi Başhekimliği, kamu hastanelerinde hekimlik ve işyeri hekimliği görevlerinin yanı sıra 27 yıl Türk Tabipler Birliği çatısında Adana Tabip Odası Başkanlığı dahil çeşitli görevlerde bulundu. Halen TTB büyük kurultay delegesi olan Dr. Atik,  SODEV, GÜSİDER ve İnsan Hakları Vakfı Adana İl Temsilciliği'nde kurucu üye ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan Dr. Atik, 2013 yılından bu yana kurucusu olduğu ortak sağlık güveliği biriminde çalışmalarını sürdürüyor.

 

1998 Yılından bu yana Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Adana İl Temsilciliği görevini başarıyla yürüten, yaşamı boyunca sosyal demokrat çizgiden kopmayan ve hekimlik yaşamı boyunca Türk Tabipler Birliği (TTB) bünyesinde Adana Tabip Odası (ATB) Başkanlığı da dahil olmak üzere halkçı sağlık politikaları adına 27 yıl yöneticilik ve aktivizm çalışmaları yürüten Dr. Halit Atik, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Çukurova Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu. Dr. Atik CHP Çukurova İlçe Örgütü'ne dosyasını teslim etti.

 

BAYRAĞI YUKARIYA TAŞIYIP, YEREL İKTİDARI KAZANACAĞIZ

Adana'nın sosyal demokrat yapısıyla, sosyal demokrat yerel yönetim anlayışına olan inancı ve özlemiyle yerel iktidara yürüyerek, Türkiye'ye umut veren bir aydınlanma meşalesi yakacağı inancına sahip olduklarını vurgulayan Dr. Halit Atik, "Şu anda Çukurova'da CHP'li bir belediye başkanımız var. Partimiz görevi bize verdiği takdirde sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bayrağı yukarıya çıkarmaya gayret edeceğiz. Şayet mevcut başkanımızın göreve devamı yönünde bir takdir ortaya çıkarsa da partimizin yerel iktidarı için, büyükşehir hedefi için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

TUTARLI VE DENGELİ POLİTİK TAVIR

1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Halit Atik, yaşamı boyunca sosyal demokrat ve sol kimliğini çizgisinden saptırmadan sürdürerek çevresine örnek olmuş bir siyasetçi olarak öne çıkıyor. 2009 yılında Seyhan Belediye Başkanlığı'na 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Dr. Atik, 2013 yılında CHP il başkan yardımcılığı görevi yaptı. Hekimlik kariyeri boyunca da başarılı bir grafik çizen Dr. Atik, SSK Adana Hastanesi Başhekimliği, kamu hastanelerinde hekimlik ve işyeri hekimliği görevlerinin yanı sıra 27 yıl Türk Tabipler Birliği çatısında Adana Tabip Odası Başkanlığı dahil çeşitli görevlerde bulundu. Halen TTB büyük kurultay delegesi olan Dr. Atik,  SODEV, GÜSİDER ve İnsan Hakları Vakfı Adana İl Temsilciliği'nde kurucu üye ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan Dr. Atik, 2013 yılından bu yana kurucusu olduğu ortak sağlık güveliği biriminde çalışmalarını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.