CUMHURBAŞKANIMIZ Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a,

27.01.2018 - 08:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1598+ kez okundu.
 

CUMHURBAŞKANIMIZ Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a,

    CUMHURBAŞKANIMIZ  Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a     Gücün ve liderliğin sembolü olan kaftanı, büyük bir erdemle üzerlerinde taşıyanlar; faziletli, adaletli, hoşgörülü, yardımseverdi. Ve her birinin yüreği İslam’la yoğrulmuştu.  1300'lü yıllarda yaşayan Osman Gazi, birisi elbisesine dikkatlice baktığında hemen çıkarıp ona nasıl bağışlıyorsa; işte öyleydi torunu II. Selim'de. Yardımseverliğini göstermiş mazlumun hakkını almıştı hainlerden.   Sultan II. Selim,  babası Kanuni Sultan Süleyman'ın görevini yerine getirmek için Portekiz'in hedefleri arasındaki Açe'ye (Endonezya) her türlü yardımı yapacağına dair söz verdi. 1569 senesinde Osmanlı’nın Kızıldeniz Filosu amirali Kurdoğlu Hayreddin Hızır Reis önderliğinde, 22 parçadan oluşan Osmanlı Donanması Hint Okyanusu’na açıldı ve görkemli bir şekilde Açe’ye giriş yaptı. Sultan II. Selim şöyle demişti mektubunda, Açe Sultanı Alaattin Şah’a: ''Sizin mektubunuz ulaştığı sıralarda rahmetli babamız Sultan Süleyman, Zigetvar Seferi için gitmişti. Allah’ın yardımıyla o kaleyi ve daha pek çok yeri ele geçirdikten sonra vefat edince Osmanlı tahtına ben geçtim. Benim de niyetim inançsızlara karşı savaşmaya devam etmektir. Zira ülkeniz taraflarındaki inançsızların durumları mektubunuzda açıkladığınız gibiymiş. Her durumda kardeşliğin ve yardımseverliğin gerekleri yerine getirilecektir. İnşallah o tarafları ele geçiren din düşmanlarının kötülüklerini ortadan kaldırmak için askerimiz her zaman gönderilecektir.''   Ve herkes taşıyamazdı kaftanı üzerinde... Kaftan en çok gönlü geniş, kimsesizlerin kimi olan, korkusuz liderlere yakışırdı.   Kız kardeşim Sayın Sema Güral Sürmeli’nin özel tasarımı olan el yapımı kaftanı,                                                    sizlere sunmaktan onur duyarım.                                  En derin hürmetlerimle Erkan Güral            

 

 

CUMHURBAŞKANIMIZ  Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a

 

 

Gücün ve liderliğin sembolü olan kaftanı, büyük bir erdemle üzerlerinde taşıyanlar; faziletli, adaletli, hoşgörülü, yardımseverdi.

Ve her birinin yüreği İslam’la yoğrulmuştu. 

1300'lü yıllarda yaşayan Osman Gazi, birisi elbisesine dikkatlice baktığında hemen çıkarıp ona nasıl bağışlıyorsa; işte öyleydi torunu II. Selim'de. Yardımseverliğini göstermiş mazlumun hakkını almıştı hainlerden.

 

Sultan II. Selim,  babası Kanuni Sultan Süleyman'ın görevini yerine getirmek için Portekiz'in hedefleri arasındaki Açe'ye (Endonezya) her türlü yardımı yapacağına dair söz verdi.

1569 senesinde Osmanlı’nın Kızıldeniz Filosu amirali Kurdoğlu Hayreddin Hızır Reis önderliğinde, 22 parçadan oluşan Osmanlı Donanması Hint Okyanusu’na açıldı ve görkemli bir şekilde Açe’ye giriş yaptı.

Sultan II. Selim şöyle demişti mektubunda, Açe Sultanı Alaattin Şah’a:

''Sizin mektubunuz ulaştığı sıralarda rahmetli babamız Sultan Süleyman, Zigetvar Seferi için gitmişti. Allah’ın yardımıyla o kaleyi ve daha pek çok yeri ele geçirdikten sonra vefat edince Osmanlı tahtına ben geçtim. Benim de niyetim inançsızlara karşı savaşmaya devam etmektir. Zira ülkeniz taraflarındaki inançsızların durumları mektubunuzda açıkladığınız gibiymiş. Her durumda kardeşliğin ve yardımseverliğin gerekleri yerine getirilecektir. İnşallah o tarafları ele geçiren din düşmanlarının kötülüklerini ortadan kaldırmak için askerimiz her zaman gönderilecektir.''

 

Ve herkes taşıyamazdı kaftanı üzerinde...

Kaftan en çok gönlü geniş, kimsesizlerin kimi olan, korkusuz liderlere yakışırdı.

 

Kız kardeşim Sayın Sema Güral Sürmeli’nin özel tasarımı olan el yapımı kaftanı,                                                    sizlere sunmaktan onur duyarım.

                                

En derin hürmetlerimle

Erkan Güral

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.