“Cumhuriyet değerleri yerle bir ediliyor”

GÜNDEM 28.10.2018 - 17:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1660+ kez okundu.
 

“Cumhuriyet değerleri yerle bir ediliyor”

  CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Hasan Aslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'kimsesizlerin kimsesi' dediği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuk ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin gerçeği olan Kurtuluş savaşımız vardır" dedi. CUMHURİYETİN DOĞDUĞU GÜN  Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Hasan Aslan, “29 Ekim,  20. yüzyılın en büyük ve en onurlu mücadelesi olan İstiklal Savaşı’nın zaferle taçlandırılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür.  Cumhuriyet, özgürlükçü demokrasiye giden yoldaki en büyük adımdır ama ne yazık ki bugün cumhuriyet değerleri yerle bir ediliyor” dedi.  SOKAKLAR BİLE GÜVENCESİZ OLDU CHP Çukurova Belediye Belediye Başkan A. Adayı Hasan Aslan, “AKP cumhuriyet değerleriyle oynuyor.  Bu yüzden yargı bile tartışılır hale geldi, yargıya güven kalmadı.  Binlerce akademisyen sokağa atıldı. Cezaevleri dolup taşıyor. Öğrenciler, işçiler hapiste. Bırakın ülkeyi sokaklarımız bile güvencesiz hale geldi” diye konuştu. Aslan mesajında şunları kaydetti: “Mazlum milletler arasında ilk kurtuluş mücadelesini veren ve ezilen uluslara örnek olan Atatürk Türkiye’sini karanlık ellere bırakmayacağız. Cumhuriyeti yıktırmayacağız. Cumhuriyet düşmanlarının ülkenin değerleriyle oynamasına son vereceğiz. Önümüzdeki yerel seçimler bu büyük mücadele için bir milat olacak. CHP, cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; parlamenter demokrasi, laiklik, insan hakları ve özgürlükler noktasında mücadelesini kararlılıkla sürdürecek. Bu duygu ve düşüncelerle 95. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını özlemle anıyoruz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

 

CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Hasan Aslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'kimsesizlerin kimsesi' dediği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuk ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin gerçeği olan Kurtuluş savaşımız vardır" dedi.
CUMHURİYETİN DOĞDUĞU GÜN 
Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Hasan Aslan, “29 Ekim,  20. yüzyılın en büyük ve en onurlu mücadelesi olan İstiklal Savaşı’nın zaferle taçlandırılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür.  Cumhuriyet, özgürlükçü demokrasiye giden yoldaki en büyük adımdır ama ne yazık ki bugün cumhuriyet değerleri yerle bir ediliyor” dedi. 
SOKAKLAR BİLE GÜVENCESİZ OLDU
CHP Çukurova Belediye Belediye Başkan A. Adayı Hasan Aslan, “AKP cumhuriyet değerleriyle oynuyor.  Bu yüzden yargı bile tartışılır hale geldi, yargıya güven kalmadı.  Binlerce akademisyen sokağa atıldı. Cezaevleri dolup taşıyor. Öğrenciler, işçiler hapiste. Bırakın ülkeyi sokaklarımız bile güvencesiz hale geldi” diye konuştu.
Aslan mesajında şunları kaydetti:
“Mazlum milletler arasında ilk kurtuluş mücadelesini veren ve ezilen uluslara örnek olan Atatürk Türkiye’sini karanlık ellere bırakmayacağız. Cumhuriyeti yıktırmayacağız. Cumhuriyet düşmanlarının ülkenin değerleriyle oynamasına son vereceğiz. Önümüzdeki yerel seçimler bu büyük mücadele için bir milat olacak. CHP, cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; parlamenter demokrasi, laiklik, insan hakları ve özgürlükler noktasında mücadelesini kararlılıkla sürdürecek. Bu duygu ve düşüncelerle 95. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını özlemle anıyoruz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.