DAHA ÇOK GÖNÜLLÜYE İHTİYACIMIZ VAR

GÜNDEM 14.01.2019 - 15:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1627+ kez okundu.
 

DAHA ÇOK GÖNÜLLÜYE İHTİYACIMIZ VAR

TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Muzaffer Tümenbatur:
  Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı) Adana İl Temsilcisi Muzaffer Tümenbatur, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı) Adana İl Temsilcisi Muzaffer Tümenbatur, “Her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.  Tümenbatur, görevine başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, il temsilci yardımcıları Serpil Gümürdülü Çiçek, Hamza Farsak, Feray Özyazgan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte; güvenilirlik, saygınlık, şeffaflık, gönüllülük, yaratıcı katılımcılık, siyasi tarafsızlık, herkesi kucaklama ve bilimsellikle faaliyetlerini sürdüreceklerini bildirdi. Tümenbatur, “Bugün ülke genelinde var olan 700 bini aşkın gönüllüsü, TEMA Vakfı’nın her zaman en büyük gücü olmuştur. Başta toprak olmak üzere Adana’nın doğal varlıklarını ve sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu. Tümenbatur, Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak Adana’da gönüllü sayısını artırıp, doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacaklarını vurguladı. TOPRAKLARIMIZ BETONLA KAPATILMASIN Tümenbatur, dünyada iklim değişikliğinin engellemesi için topraktaki karbonu korumak ve toprağın karbon tutma kapasitesini artırmak gerektiğine dikkat çekti. Tümenbatur, şunları vurguladı: “Bunun için meralar ve ormanlar korunmalıdır. Erozyonu engellemek için toprak ekili tutulmalı, örtücü bitkiler ekilmelidir. Çiftçiler, erozyonu azaltacak damla sulama benzeri uygulamalara öncelik vermelidir. Toprak sürümü gerekli olmadıkça yapılmamalıdır. Çok çeşitli ürünler ekilmeli, mono kültür tarım yapılmamalıdır. Sentetik gübre kullanımından vazgeçilmeli, tarım kimyasalları kullanılmamalı, kompost yapılmalıdır. Toprak üzerindeki ölü bitkilerin toprağa dönmesine izin verilmeli, anız yakılmamalıdır. Bilinçsiz şehirleşme engellenmeli, toprağın asfalt veya betonla kapatılmasına engel olunmalı, yerel ve ulusal yönetimlerden bu talep edilmelidir.” İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN HAREKETE GEÇ Tümenbatur, iklim değişikliklerini engellemek için yapılacakları ise şöyle sıraladı: “Yenilebilir enerji kullan, yerel ve ulusal yönetimlerin yenilenebilir enerjiye öncelik vermesi için talepte bulun. Toplu taşıma ve bisiklet kullan, kısa mesafeli yürü. Kaldırımların ve bisiklet yollarının iyileştirilmesi için talepte bulun. Daha az uçak kullan, demiryolu yatırımlarının artırılması için talepte bulun. Enerji verimliliği yüksek elektrikli aletler kullan. Yerelde üretimli gıda ürünlerini tercih et. Çöpünü azalt, ambalajlı ürün satın alma, geri dönüşüm yap. Fosil yakıtlara dayalı enerji tüketimini engellemek için iklim örgütlerini destekle. İklim değişikliği konusunda bilgilen ve harekete geç.”
TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Muzaffer Tümenbatur:

 

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı) Adana İl Temsilcisi Muzaffer Tümenbatur, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı) Adana İl Temsilcisi Muzaffer Tümenbatur, “Her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

 Tümenbatur, görevine başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, il temsilci yardımcıları Serpil Gümürdülü Çiçek, Hamza Farsak, Feray Özyazgan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte; güvenilirlik, saygınlık, şeffaflık, gönüllülük, yaratıcı katılımcılık, siyasi tarafsızlık, herkesi kucaklama ve bilimsellikle faaliyetlerini sürdüreceklerini bildirdi. Tümenbatur, “Bugün ülke genelinde var olan 700 bini aşkın gönüllüsü, TEMA Vakfı’nın her zaman en büyük gücü olmuştur. Başta toprak olmak üzere Adana’nın doğal varlıklarını ve sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu. Tümenbatur, Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak Adana’da gönüllü sayısını artırıp, doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacaklarını vurguladı.

TOPRAKLARIMIZ BETONLA KAPATILMASIN

Tümenbatur, dünyada iklim değişikliğinin engellemesi için topraktaki karbonu korumak ve toprağın karbon tutma kapasitesini artırmak gerektiğine dikkat çekti. Tümenbatur, şunları vurguladı: “Bunun için meralar ve ormanlar korunmalıdır. Erozyonu engellemek için toprak ekili tutulmalı, örtücü bitkiler ekilmelidir. Çiftçiler, erozyonu azaltacak damla sulama benzeri uygulamalara öncelik vermelidir. Toprak sürümü gerekli olmadıkça yapılmamalıdır. Çok çeşitli ürünler ekilmeli, mono kültür tarım yapılmamalıdır. Sentetik gübre kullanımından vazgeçilmeli, tarım kimyasalları kullanılmamalı, kompost yapılmalıdır. Toprak üzerindeki ölü bitkilerin toprağa dönmesine izin verilmeli, anız yakılmamalıdır. Bilinçsiz şehirleşme engellenmeli, toprağın asfalt veya betonla kapatılmasına engel olunmalı, yerel ve ulusal yönetimlerden bu talep edilmelidir.”

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN HAREKETE GEÇ

Tümenbatur, iklim değişikliklerini engellemek için yapılacakları ise şöyle sıraladı: “Yenilebilir enerji kullan, yerel ve ulusal yönetimlerin yenilenebilir enerjiye öncelik vermesi için talepte bulun. Toplu taşıma ve bisiklet kullan, kısa mesafeli yürü. Kaldırımların ve bisiklet yollarının iyileştirilmesi için talepte bulun. Daha az uçak kullan, demiryolu yatırımlarının artırılması için talepte bulun. Enerji verimliliği yüksek elektrikli aletler kullan. Yerelde üretimli gıda ürünlerini tercih et. Çöpünü azalt, ambalajlı ürün satın alma, geri dönüşüm yap. Fosil yakıtlara dayalı enerji tüketimini engellemek için iklim örgütlerini destekle. İklim değişikliği konusunda bilgilen ve harekete geç.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.