DARISI AKDENİZ’E!

EKONOMİ 21.08.2020 - 17:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2249+ kez okundu.
 

DARISI AKDENİZ’E!

Türkiye, Karadeniz’de 320 milyar metreküp rezerve sahip doğalgaz buldu.
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin Karadeniz’de gerçekleştirildiği müjdeledi.   Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Tuna-1'deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda” dedi. Erdoğan, hedeflerinin 2023 yılında Karadeniz gazını kullanıma sunmak olduğunu bildirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdiklerini aktararak, "İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni'nin de yılsonunda devreye girmesiyle Akdeniz'deki faaliyetlerimize hız vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye, Karadeniz’de 320 milyar metreküp rezerve sahip doğalgaz buldu.

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin Karadeniz’de gerçekleştirildiği müjdeledi.

 
Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Tuna-1'deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda” dedi. Erdoğan, hedeflerinin 2023 yılında Karadeniz gazını kullanıma sunmak olduğunu bildirdi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdiklerini aktararak, "İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni'nin de yılsonunda devreye girmesiyle Akdeniz'deki faaliyetlerimize hız vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.