DEMİR FİYATI YÜZDE 25 DÜŞÜNCE SANAYİCİ FABRİKAYA DEVAM DEDİ

GÜNDEM 03.12.2018 - 18:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2499+ kez okundu.
 

DEMİR FİYATI YÜZDE 25 DÜŞÜNCE SANAYİCİ FABRİKAYA DEVAM DEDİ

İnşaat sektörünün olmazsa olmazlarından demirde fiyat iki yılda yüzde 100’ü geçen oranda arttı. Dolar kriziyle tonu 4 bin lirayı bulan demirde son zamanlarda fiyatın yüzde 25 düşmesi gecikmiş talepleri harekete geçirdi.  Sertaş Demir’in ortaklarından Serhan Özcandan, son zamanlarda Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan veya fabrikasını büyütüp tadilat yapmak isteyen firmalardan demir talebinin arttığını söyledi.  DEMİR YÜKSELİNCE HESAPLAR ŞAŞIYOR Özcandan, “Şüphesiz demir sektörü inşaatla tamamen alakalı, fiyat çok yükseldiği zaman inşaatlar duruyor. Çünkü alım gücü düşüyor, hesaplar şaşıyor. Özellikle kamu işi alan firmalar inşaatları durduruyor. Aslında demir fiyatlarının yükselmesi demircinin karı gibi görünse de genel tonajı düşürüp daralmaya sebep oluyor, işsizlik yaratıyor” dedi.   1,7 LİRADAN 4 LİRAYA ÇIKTI! Demir fiyatlarının istikrarlı seyretmesiyle inşaat sektöründe yatırım yapan firmaların geleceğini daha iyi planlayabileceğine dikkat çeken Özcandan “Demir fiyatı iki senede kilogramı 1,7 liradan 4 liraya kadar yükseldi. İnşaatla işi olan herkes demir fiyatı yükselince bekleyelim diyor. Şu anda yüzde 25 civarında fiyatlar düştü, bu düşme bile gecikmiş talepleri harekete geçirdi” diye konuştu.  İNŞAAT TEDARİKÇİLERİ FİYATLARI DÜŞÜRMÜYOR! Aynı zamanda mütehhitlik de yapan Özcandan, dolar kriziyle inşaat sektöründe önemli yeri olan bazı ürünlere yapılan zamların, doların düşmesine rağmen geri çekilmediğini bunun da sektörü olumsuz yönde etkilediğini bildirdi. Özcandan, hükümetin fiyatların kurla birlikte aşağı çekilmesine yönelik düzenleme yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İnşaat sektörünün olmazsa olmazlarından demirde fiyat iki yılda yüzde 100’ü geçen oranda arttı. Dolar kriziyle tonu 4 bin lirayı bulan demirde son zamanlarda fiyatın yüzde 25 düşmesi gecikmiş talepleri harekete geçirdi. 

Sertaş Demir’in ortaklarından Serhan Özcandan, son zamanlarda Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan veya fabrikasını büyütüp tadilat yapmak isteyen firmalardan demir talebinin arttığını söyledi. 

DEMİR YÜKSELİNCE HESAPLAR ŞAŞIYOR
Özcandan, “Şüphesiz demir sektörü inşaatla tamamen alakalı, fiyat çok yükseldiği zaman inşaatlar duruyor. Çünkü alım gücü düşüyor, hesaplar şaşıyor. Özellikle kamu işi alan firmalar inşaatları durduruyor. Aslında demir fiyatlarının yükselmesi demircinin karı gibi görünse de genel tonajı düşürüp daralmaya sebep oluyor, işsizlik yaratıyor” dedi.  

1,7 LİRADAN 4 LİRAYA ÇIKTI!
Demir fiyatlarının istikrarlı seyretmesiyle inşaat sektöründe yatırım yapan firmaların geleceğini daha iyi planlayabileceğine dikkat çeken Özcandan “Demir fiyatı iki senede kilogramı 1,7 liradan 4 liraya kadar yükseldi. İnşaatla işi olan herkes demir fiyatı yükselince bekleyelim diyor. Şu anda yüzde 25 civarında fiyatlar düştü, bu düşme bile gecikmiş talepleri harekete geçirdi” diye konuştu. 

İNŞAAT TEDARİKÇİLERİ FİYATLARI DÜŞÜRMÜYOR!
Aynı zamanda mütehhitlik de yapan Özcandan, dolar kriziyle inşaat sektöründe önemli yeri olan bazı ürünlere yapılan zamların, doların düşmesine rağmen geri çekilmediğini bunun da sektörü olumsuz yönde etkilediğini bildirdi. Özcandan, hükümetin fiyatların kurla birlikte aşağı çekilmesine yönelik düzenleme yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.