DEMİRTAŞ, BALKABAĞI İLE KANARYA YEMİ ÜRETİMİNİ İNCELEDİ

GÜNDEM 09.06.2019 - 15:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1834+ kez okundu.
 

DEMİRTAŞ, BALKABAĞI İLE KANARYA YEMİ ÜRETİMİNİ İNCELEDİ

  Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden  temin edilen fidelerle, Sarıçam Bayramhacılı'da toplam 83 dekarlık  arazide başlatılan  Lavanta, Kekik,  Adaçayı ve Balkabağı üretimini inceledi. PROJE, TARIMSAL ZENGİNLİĞE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin'in de hazır bulunduğu incelemeleri sırasında, proje gönüllüsü çiftçi  Mehmet Karacan'dan, ekilen ürünlerin durumu hakkında bilgiler alan Vali Mahmut Demirtaş, bu tür uygulamaların, tarımsal zenginliğin  artmasına önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise incelemeleri sırasında Vali Mahmut Demirtaş'a verdiği bilgilerde, proje kapsamında 10 dönüm Anadolu adaçayı,10 dönüm İzmir kekiği (bilye kekik), 20 dönüm lavanta ekimi yapıldığını, adaçayında hasat zamanına gelindiğini ifade etti. VALİ DEMİRTAŞ, "TÜM ÜRETİCİLERİMİZE BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLİYORUM" Vali Mahmut Demirtaş'ın arazideki incelemeleri, projede emeği geçenlere teşekkür edip, daima destekçileri olduklarını belirttiği tüm üreticilere bereketli kazançlar temennisinde bulunmasıyla sona erdi. KANARYA YEMİ ÜRETİMİNİ DE İNCELEDİ Vali Mahmut Demirtaş, arazideki incelemelerini tamamlanmasının ardından, Sarıçam İlçesi Sofulu Mahallesi Çiftçilerinden Veli Özdemir tarafından sürdürülen ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından desteklenen kanarya yemi üretim denemesini inceledi. Vali Demirtaş, Dönüm başına 350 kilogram verim alınarak başarıyla uygulanan projeden dolayı ilgililere teşekkür etti.  

 

Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden  temin edilen fidelerle, Sarıçam Bayramhacılı'da toplam 83 dekarlık  arazide başlatılan  Lavanta, Kekik,  Adaçayı ve Balkabağı üretimini inceledi.

PROJE, TARIMSAL ZENGİNLİĞE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin'in de hazır bulunduğu incelemeleri sırasında, proje gönüllüsü çiftçi  Mehmet Karacan'dan, ekilen ürünlerin durumu hakkında bilgiler alan Vali Mahmut Demirtaş, bu tür uygulamaların, tarımsal zenginliğin  artmasına önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise incelemeleri sırasında Vali Mahmut Demirtaş'a verdiği bilgilerde, proje kapsamında 10 dönüm Anadolu adaçayı,10 dönüm İzmir kekiği (bilye kekik), 20 dönüm lavanta ekimi yapıldığını, adaçayında hasat zamanına gelindiğini ifade etti.

VALİ DEMİRTAŞ, "TÜM ÜRETİCİLERİMİZE BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLİYORUM"

Vali Mahmut Demirtaş'ın arazideki incelemeleri, projede emeği geçenlere teşekkür edip, daima destekçileri olduklarını belirttiği tüm üreticilere bereketli kazançlar temennisinde bulunmasıyla sona erdi.

KANARYA YEMİ ÜRETİMİNİ DE İNCELEDİ

Vali Mahmut Demirtaş, arazideki incelemelerini tamamlanmasının ardından, Sarıçam İlçesi Sofulu Mahallesi Çiftçilerinden Veli Özdemir tarafından sürdürülen ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından desteklenen kanarya yemi üretim denemesini inceledi. Vali Demirtaş, Dönüm başına 350 kilogram verim alınarak başarıyla uygulanan projeden dolayı ilgililere teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.