DENİZDE KAFES BALIKÇILIĞI DEĞERLENDİRİLDİ

GÜNDEM 26.02.2020 - 15:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2611+ kez okundu.
 

DENİZDE KAFES BALIKÇILIĞI DEĞERLENDİRİLDİ

    Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda "Denizde Kafes Balıkçılığı" tüm detaylarıyla değerlendirildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürkan Yaşar ile ilgili diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, Karataş-Yumurtalık ilçeleri arasında yer belirleme çalışmaları tamamlanan “su ürünleri yetiştiriciliğine” ilişkin çalışmalar ele alındı. Toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş; ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak, üretim kapasitesini arttırarak ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sunmak amacıyla denizde su ürünleri yetiştiriciliği üretim yerlerinin faaliyete geçmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Yeni istihdam olanakları oluşturması açısından da projenin bir hayli önemli olduğunu aktaran Vali Demirtaş, Adana’nın balıkçılık ve su ürünleri potansiyelini açığa çıkaracak projelerin destekçisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda; müracaat sahiplerinin tercihen bir birlik, dernek gibi bir STK altında toplanarak işlemlerini hızla tamamlamaları, toplu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin bu STK altında yürütülmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin veya üretim faaliyetine geçmeyenlerin tahsislerinin vakit geçirmeden iptal edilmesi konuları detaylarıyla görüşüldü.    

 

 

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda "Denizde Kafes Balıkçılığı" tüm detaylarıyla değerlendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gürkan Yaşar ile ilgili diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, Karataş-Yumurtalık ilçeleri arasında yer belirleme çalışmaları tamamlanan “su ürünleri yetiştiriciliğine” ilişkin çalışmalar ele alındı.

Toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş; ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak, üretim kapasitesini arttırarak ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sunmak amacıyla denizde su ürünleri yetiştiriciliği üretim yerlerinin faaliyete geçmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Yeni istihdam olanakları oluşturması açısından da projenin bir hayli önemli olduğunu aktaran Vali Demirtaş, Adana’nın balıkçılık ve su ürünleri potansiyelini açığa çıkaracak projelerin destekçisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda; müracaat sahiplerinin tercihen bir birlik, dernek gibi bir STK altında toplanarak işlemlerini hızla tamamlamaları, toplu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin bu STK altında yürütülmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin veya üretim faaliyetine geçmeyenlerin tahsislerinin vakit geçirmeden iptal edilmesi konuları detaylarıyla görüşüldü.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.