“Deprem gerçeği göz ardı ediliyor”

SİYASET 12.03.2018 - 13:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2644+ kez okundu.
 

“Deprem gerçeği göz ardı ediliyor”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı’nı ziyaretinde
  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin tam olarak bir deprem bölgesinde yer aldığını vurguladı.  Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı’na seçilen İbrahim Aybirdi, görevi gençlere devreden Melih Baki ve yönetim kurulu üyelerine yeni dönemde hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Tümer, yerkürenin en kırılgan bölgesi olmasına rağmen deprem öncesi önlemlerin alınamadığı ülkemizde zaman kaybedilmeden girişimlerde bulunulması gerektiğini ifade etti. HAREKETLİLİK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ Depreme neden olan etkenlerin doğru analiz edilmemesi halinde geçmişte yaşanan dramlara yenilerinin ekleneceğini belirten Tümer, deprem öncesi etkilerin ve hareketliliğin iyi değerlendirilmesi ve buna göre önlem alınmasının zorunluluğuna dikkat çekti. Yasa ve yönetmeliklerin kağıt üzerinde kalmaması için yeni bir yapılanmanın şart olduğunu söyleyen Tümer, özellikle kentsel dönüşümde uluslar arası literatürlerin göz önüne alınarak hareket edilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. ZEMİN ETÜDLERİ GELİŞİ GÜZEL HAYATA GEÇİRİLMEMELİ Yetkili kurumların mühendislerle birlikte hareket edip denetimli yapılar ve kentsel dönüşüme imza atmalarıyla birlikte olası depremlerde vatandaşın can kaybının asgari düzeye indirgenebileceğini, dünyanın başka ülkelerindeki örneklerde olduğu gibi vatandaşın burnunun bile kanamayacağı günlere ulaşılabileceğini ifade eden Tümer, “Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyeler eliyle deprem, heyelan, sel yönetmeliklerine uygun çalışmalar yapılmalıdır. Zemin etüdleri gelişi güzel hayata geçirilmemelidir” diye konuştu. AYBİRDİ, TEŞEKKÜR ETTİ Milletvekili Tümer’e ziyareti için teşekkür eden Şube Başkanı İbrahim Aybirdi, Adana ve Türkiye’de vatandaşların rahat yaşama ulaşabilmesi için yoğun bir çalışma programı düzenleyeceklerini kaydetti.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı’nı ziyaretinde

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin tam olarak bir deprem bölgesinde yer aldığını vurguladı.  Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı’na seçilen İbrahim Aybirdi, görevi gençlere devreden Melih Baki ve yönetim kurulu üyelerine yeni dönemde hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Tümer, yerkürenin en kırılgan bölgesi olmasına rağmen deprem öncesi önlemlerin alınamadığı ülkemizde zaman kaybedilmeden girişimlerde bulunulması gerektiğini ifade etti.
HAREKETLİLİK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Depreme neden olan etkenlerin doğru analiz edilmemesi halinde geçmişte yaşanan dramlara yenilerinin ekleneceğini belirten Tümer, deprem öncesi etkilerin ve hareketliliğin iyi değerlendirilmesi ve buna göre önlem alınmasının zorunluluğuna dikkat çekti.
Yasa ve yönetmeliklerin kağıt üzerinde kalmaması için yeni bir yapılanmanın şart olduğunu söyleyen Tümer, özellikle kentsel dönüşümde uluslar arası literatürlerin göz önüne alınarak hareket edilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
ZEMİN ETÜDLERİ GELİŞİ GÜZEL HAYATA GEÇİRİLMEMELİ
Yetkili kurumların mühendislerle birlikte hareket edip denetimli yapılar ve kentsel dönüşüme imza atmalarıyla birlikte olası depremlerde vatandaşın can kaybının asgari düzeye indirgenebileceğini, dünyanın başka ülkelerindeki örneklerde olduğu gibi vatandaşın burnunun bile kanamayacağı günlere ulaşılabileceğini ifade eden Tümer, “Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyeler eliyle deprem, heyelan, sel yönetmeliklerine uygun çalışmalar yapılmalıdır. Zemin etüdleri gelişi güzel hayata geçirilmemelidir” diye konuştu.
AYBİRDİ, TEŞEKKÜR ETTİ
Milletvekili Tümer’e ziyareti için teşekkür eden Şube Başkanı İbrahim Aybirdi, Adana ve Türkiye’de vatandaşların rahat yaşama ulaşabilmesi için yoğun bir çalışma programı düzenleyeceklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.