Derviş Çukurova’da

22.10.2019 - 16:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1934+ kez okundu.
 

Derviş Çukurova’da

  Tiyatro ve sinema sanatçısı Gürsel Fırat’ın, yaklaşık 15 yıldır Türkiye genelinde sahnelenen “Derviş” adlı oyunu, bugün (23 Ekim) Çukurova İlçesi Doğalpark Amfi Tiyatro’da izleyiciyle buluşuyor. Bu kez ‘’Edepsiz Derviş’’ ismiyle izleyici karşısına çıkacak olan oyuna davul sunumuyla şiirler eşliğinde Berrin Yüzereroğlu eşlik edecek. Ethem Aydoğdu’nun katkılarıyla saat 19.00’da gerçekleşecek oyun da özü ve sözü bir olan, yol gösterici ve ışık kaynağı “Bir Bilge Derviş”in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli, Güten Akın gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e bir derviş postuyla gidişi anlatıyor.

 

Tiyatro ve sinema sanatçısı Gürsel Fırat’ın, yaklaşık 15 yıldır Türkiye genelinde sahnelenen “Derviş” adlı oyunu, bugün (23 Ekim) Çukurova İlçesi Doğalpark Amfi Tiyatro’da izleyiciyle buluşuyor.
Bu kez ‘’Edepsiz Derviş’’ ismiyle izleyici karşısına çıkacak olan oyuna davul sunumuyla şiirler eşliğinde Berrin Yüzereroğlu eşlik edecek. Ethem Aydoğdu’nun katkılarıyla saat 19.00’da gerçekleşecek oyun da özü ve sözü bir olan, yol gösterici ve ışık kaynağı “Bir Bilge Derviş”in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli, Güten Akın gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e bir derviş postuyla gidişi anlatıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.