DERVİŞ USTA, ADANA’YI DÜNYAYA TANITIYOR

GÜNDEM 06.08.2019 - 14:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3359+ kez okundu.
 

DERVİŞ USTA, ADANA’YI DÜNYAYA TANITIYOR

45 yıllık usta lezzet, balıktan kebaba onlarca çeşit yöresel yemek tarifiyle hem Adana’yı hem Türkiye’yi dünyaya tanıtıyor.
Adana’da “balık ve yöresel yemekler” denilince akla gelen ilklerden olan Derviş Göçmen, 12 yaşında garsonlukla başladığı çalışma hayatını Adana’yı ve ülkemizi tanıtarak sürdürüyor. YEMEK ŞOVLARI ONDAN SORULUR! Adana’da 7 yıldan bu yana gerçekleştirilen Nisan’da Adana’da-Portakal Çiçeği Karnavalı yönetiminde olan ayrıca Adana Lezzet Festivali komitesinde gastro şovlara imza atan 45 yıllık tecrübeli aşçı, Adana mutfak kültürünün çok zengin olduğunu belirterek, şehri İtalya, İsrail ile Lübnan’da tanıtma fırsatı bulduğunu söyledi. İSRAİL DE ÖDÜL ALDI, LÜBNANLI ŞEHRE AKTI Geçen yıl İsrail’de “Tuzda balık”la “festival yıldızı” seçilen Göçmen, Lübnan’da canlı yayınlanan bir yemek programından sonra buradan gelenleri Adana’da ağırlamaya başladıklarını söyledi. Balıktan 100 değişik lezzet yapılabileceğini anlatan Derviş Göçmen, kendi ekibinden 3 kişilik bir heyetin Çin’de 10 gün boyunca 180 değişik yöresel yemeği tanıtıp ödülle döndüklerini bildirdi. TURGUT ÖZAL EV ALDIRDI Aynı zamanda Çapa Restoran Müdürü Derviş Göçmen, aşçılık hayatında unutamadığı anılarından birini ise merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile yaşadı. Göçmen, 1992 yılında Özal’ın ailesi ile Antalya’da çalıştığı otele geldiğini, menüde “Lagos şiş ve hardal sosu” ikram ettiğini kaydetti. Özal’ın yemeğin ardından kendisini çağırtarak teşekkür ettiğini, hazırladığı balık ve sosunun tarifini istediğini dile getiren Göçmen, şunları kaydetti: “Balığı çok beğendiğini söyledi. Merhum Cumhurbaşkanı, evim olup olmadığını sordu. Ben de evim olmadığını söyleyince otelin sahibine dönerek, ‘bu arkadaşımıza bir ev hediye et’ dedi. Otelin sahibi gerçekten ev alacak miktarda bir para verdi. Evimde Özal’ın sayesinde oturuyorum, rahmetle anıyorum.” DİSİPLİNİ ASKERDE KAZANDIM Göçmen, bugün bazı okullarda hayatını anlatarak “kariyer” dersi de veriyor. Çalışma disiplinini askerlik hayatında elde ettiğini anlatan tecrübeli aşçı, 1983 ile 1985 yılları arasında görev yaptığı Orduevi’nde Milli Güvenlik Kurulu üyelerine de hizmet ettiğini sözlerine ekledi.
45 yıllık usta lezzet, balıktan kebaba onlarca çeşit yöresel yemek tarifiyle hem Adana’yı hem Türkiye’yi dünyaya tanıtıyor.

Adana’da “balık ve yöresel yemekler” denilince akla gelen ilklerden olan Derviş Göçmen, 12 yaşında garsonlukla başladığı çalışma hayatını Adana’yı ve ülkemizi tanıtarak sürdürüyor.

YEMEK ŞOVLARI ONDAN SORULUR!

Adana’da 7 yıldan bu yana gerçekleştirilen Nisan’da Adana’da-Portakal Çiçeği Karnavalı yönetiminde olan ayrıca Adana Lezzet Festivali komitesinde gastro şovlara imza atan 45 yıllık tecrübeli aşçı, Adana mutfak kültürünün çok zengin olduğunu belirterek, şehri İtalya, İsrail ile Lübnan’da tanıtma fırsatı bulduğunu söyledi.

İSRAİL DE ÖDÜL ALDI, LÜBNANLI ŞEHRE AKTI

Geçen yıl İsrail’de “Tuzda balık”la “festival yıldızı” seçilen Göçmen, Lübnan’da canlı yayınlanan bir yemek programından sonra buradan gelenleri Adana’da ağırlamaya başladıklarını söyledi. Balıktan 100 değişik lezzet yapılabileceğini anlatan Derviş Göçmen, kendi ekibinden 3 kişilik bir heyetin Çin’de 10 gün boyunca 180 değişik yöresel yemeği tanıtıp ödülle döndüklerini bildirdi.

TURGUT ÖZAL EV ALDIRDI

Aynı zamanda Çapa Restoran Müdürü Derviş Göçmen, aşçılık hayatında unutamadığı anılarından birini ise merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile yaşadı. Göçmen, 1992 yılında Özal’ın ailesi ile Antalya’da çalıştığı otele geldiğini, menüde “Lagos şiş ve hardal sosu” ikram ettiğini kaydetti. Özal’ın yemeğin ardından kendisini çağırtarak teşekkür ettiğini, hazırladığı balık ve sosunun tarifini istediğini dile getiren Göçmen, şunları kaydetti: “Balığı çok beğendiğini söyledi. Merhum Cumhurbaşkanı, evim olup olmadığını sordu. Ben de evim olmadığını söyleyince otelin sahibine dönerek, ‘bu arkadaşımıza bir ev hediye et’ dedi. Otelin sahibi gerçekten ev alacak miktarda bir para verdi. Evimde Özal’ın sayesinde oturuyorum, rahmetle anıyorum.”

DİSİPLİNİ ASKERDE KAZANDIM

Göçmen, bugün bazı okullarda hayatını anlatarak “kariyer” dersi de veriyor. Çalışma disiplinini askerlik hayatında elde ettiğini anlatan tecrübeli aşçı, 1983 ile 1985 yılları arasında görev yaptığı Orduevi’nde Milli Güvenlik Kurulu üyelerine de hizmet ettiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.