Deterjan ile Temizlik Günde 1 Paket Sigara İçmeye Eşdeğer!

06.03.2018 - 12:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1501+ kez okundu.
 

Deterjan ile Temizlik Günde 1 Paket Sigara İçmeye Eşdeğer!

    Yaşam alanlarını temizlemede kullanılan kimyasal temizlik malzemelerinin aslında sağlığa doğrudan zarar verdiğini biliyor musunuz? Norveç’te Bergen Üniversitesi’nde 6 binden fazla kişiyle tam 20 yıl boyunca sürdürülen bir araştırmaya göre, evini kimyasallar yardımıyla temizleyenlerin akciğerleri günde bir paket sigara içmişçesine zarar görüyor. Kimyasal temizliğin risklerini bakterilerin yüzde 99,99’unu öldüren buharlı temizlik teknolojileriyle çözen Alman temizlik devi Kärcher, özellikle çocuk veya bebek olan evlerde buharlı temizliğin faydalarına dikkat çekiyor.   Çoğumuz haftada ortalama 3-17 saatimizi yaşam alanlarımızı temizlemeye ayırıyoruz. Temizliğin etkili olabilmesi için de kimyasal temizlik maddeleri kullanıyoruz. Ancak Norveç’in Bergen Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kimyasal temizlik malzemeleriyle ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koyuyor. 6,235 kadın ve erkeğin akciğerini tam 20 yıl boyunca takip eden araştırmacılar, 20 yılın sonunda evinde kimyasalla temizlik yapan kadınların akciğer kapasitesinde ciddi bir düşüş olduğunu gördü. 10-20 yıllık bir süre boyunca 1 paket sigara içmeye eşdeğer olan bu düşüş, kimyasal temizlik malzemelerinin tehlikelerini ortaya koyuyor.   Deterjanlı temizliğe buharlı alternatif    Kimyasal temizlik uzun vadede zararlı olabildiği gibi tam anlamıyla etkin temizlik sağlamıyor. Araştırmacılar, daha az çamaşır suyu kullanılması gerektiğini ve çoğu temizlik işleri için su ve mikrofiber bezin yeterli olduğunu söylüyor. Ancak kimyasal temizliğe karşı oldukça etkili bir çözüm daha bulunuyor. Yüksek sıcaklıktaki buharın püskürtülmesi ile yapılan buharlı temizlik, kimyasal kullanmadan derinlemesine temizlik yapılmasına imkan tanıyor. Deterjanın bile çıkaramayacağı kirleri, yüksek sıcaklıkta püskürtülen buhar ile temizleyebilen buharlı temizlik makineleri, tüm bakterilerin yüzde 99,99’unu öldürüyor. Kimyasal temizliğin risklerini buharlı temizlik teknolojileriyle çözen Alman temizlik devi Kärcher, özellikle çocuk / bebek olan evlerde buharlı temizliğin faydalarına dikkat çekiyor. Kärcher’in buharlı temizlik makineleri, evlerde kullanımı son derece kolay, pratik ve üstün teknoloji modelleri ile temizlik ve hijyene duyarlı kişiler için çok sayıda seçenek sunuyor.   Buharlı temizlik teknolojisi ve Kärcher’in buharlı temizlik çözümleri ile ilgili detaylı bilgiye www.kaercher.com/tr/ev-ve-bahce/buharli-temizlik-makineleri.html adresinden ulaşılabiliyor.    Kärcher hakkında;   KÄRCHER, 1935 yılında Almanya’da Alfred Kärcher tarafından kurulmuştur. Temizlik makine, ekipman ve aksesuarlarının yanı sıra, temizlik kimyasalları ve deterjanlarını da üretmekte olan; dünya üzerinde 190’ı aşkın ülkede 40 bini aşkın satış noktasından kullanıcılara hizmet sağlayan bir sanayi devidir. 12 binin üzerinde çalışanı ile Kärcher, 80 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada hem profesyonel kullanıcılara hem de ev kullanıcılarına yenilikçi temizlik çözümleri sunmaktadır.

 

 

Yaşam alanlarını temizlemede kullanılan kimyasal temizlik malzemelerinin aslında sağlığa doğrudan zarar verdiğini biliyor musunuz? Norveç’te Bergen Üniversitesi’nde 6 binden fazla kişiyle tam 20 yıl boyunca sürdürülen bir araştırmaya göre, evini kimyasallar yardımıyla temizleyenlerin akciğerleri günde bir paket sigara içmişçesine zarar görüyor. Kimyasal temizliğin risklerini bakterilerin yüzde 99,99’unu öldüren buharlı temizlik teknolojileriyle çözen Alman temizlik devi Kärcher, özellikle çocuk veya bebek olan evlerde buharlı temizliğin faydalarına dikkat çekiyor.

 

Çoğumuz haftada ortalama 3-17 saatimizi yaşam alanlarımızı temizlemeye ayırıyoruz. Temizliğin etkili olabilmesi için de kimyasal temizlik maddeleri kullanıyoruz. Ancak Norveç’in Bergen Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kimyasal temizlik malzemeleriyle ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koyuyor. 6,235 kadın ve erkeğin akciğerini tam 20 yıl boyunca takip eden araştırmacılar, 20 yılın sonunda evinde kimyasalla temizlik yapan kadınların akciğer kapasitesinde ciddi bir düşüş olduğunu gördü. 10-20 yıllık bir süre boyunca 1 paket sigara içmeye eşdeğer olan bu düşüş, kimyasal temizlik malzemelerinin tehlikelerini ortaya koyuyor.

 

Deterjanlı temizliğe buharlı alternatif 

 

Kimyasal temizlik uzun vadede zararlı olabildiği gibi tam anlamıyla etkin temizlik sağlamıyor. Araştırmacılar, daha az çamaşır suyu kullanılması gerektiğini ve çoğu temizlik işleri için su ve mikrofiber bezin yeterli olduğunu söylüyor. Ancak kimyasal temizliğe karşı oldukça etkili bir çözüm daha bulunuyor. Yüksek sıcaklıktaki buharın püskürtülmesi ile yapılan buharlı temizlik, kimyasal kullanmadan derinlemesine temizlik yapılmasına imkan tanıyor. Deterjanın bile çıkaramayacağı kirleri, yüksek sıcaklıkta püskürtülen buhar ile temizleyebilen buharlı temizlik makineleri, tüm bakterilerin yüzde 99,99’unu öldürüyor. Kimyasal temizliğin risklerini buharlı temizlik teknolojileriyle çözen Alman temizlik devi Kärcher, özellikle çocuk / bebek olan evlerde buharlı temizliğin faydalarına dikkat çekiyor. Kärcher’in buharlı temizlik makineleri, evlerde kullanımı son derece kolay, pratik ve üstün teknoloji modelleri ile temizlik ve hijyene duyarlı kişiler için çok sayıda seçenek sunuyor.

 

Buharlı temizlik teknolojisi ve Kärcher’in buharlı temizlik çözümleri ile ilgili detaylı bilgiye www.kaercher.com/tr/ev-ve-bahce/buharli-temizlik-makineleri.html adresinden ulaşılabiliyor.

  

Kärcher hakkında;

 

KÄRCHER, 1935 yılında Almanya’da Alfred Kärcher tarafından kurulmuştur. Temizlik makine, ekipman ve aksesuarlarının yanı sıra, temizlik kimyasalları ve deterjanlarını da üretmekte olan; dünya üzerinde 190’ı aşkın ülkede 40 bini aşkın satış noktasından kullanıcılara hizmet sağlayan bir sanayi devidir. 12 binin üzerinde çalışanı ile Kärcher, 80 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada hem profesyonel kullanıcılara hem de ev kullanıcılarına yenilikçi temizlik çözümleri sunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.