DEV BÜTÇELER ONAYLANDI 3.855.000.000 TL

SİYASET 01.12.2017 - 16:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1649+ kez okundu.
 

DEV BÜTÇELER ONAYLANDI 3.855.000.000 TL

  Adana’da Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ile Seyhan, Yüreğir, Çukurova ilçeleri gelecek yıl 3 milyar 855 milyon lira harcayacak.  Adana’da Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçeler Seyhan, Yüreğir ve Çukurova’nın yanı sıra Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) 2018 yılı bütçeleri kabul edildi.  İŞTE DEV BÜTÇELER! Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılı bütçe oylaması için bir araya geldi. Meclis, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 865 milyon TL , ASKİ’nin 990 milyon TL, Seyhan Belediyesi’nin 555 milyon TL., Yüreğir Belediyesi’nin 205 milyon TL., Çukurova Belediyesi’nin 240 milyon TL olan 2018 bütçelerine onay verdi.  “POLEMİK KONUSU YAPMAYIN” Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bütçenin oylanmasının ardından meclis üyelerine teşekkür ederek bütçelerin fazla polemik konusu yapılmamasını istedi. Ayrıca, CHP’li Ulaş Çetinkaya, AK Partili Ozan Gülaçtı ile CHP’li Vahap Çolak da yer aldıkları merkez ilçe belediyeleri adına teşekkür konuşmaları yaptı. ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Obrukçu, meclise 2018 yılı mali bütçesinin onayı için teşekkür ederken, “Borçlanma için de geleceğiz” diyerek üyeleri güldürdü.  SALÇA DAĞITTI  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, bütçe görüşmelerinden önce meclis üyelerine Karaisalı’nın meşhur biber salçasını dağıttı. Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, merak eden gazeteciler için poşetteki kavonozu çıkarıp “Bakın arkadaşlar bu Karaisalı’nın meşhur salçası, Saadettin başkanın hediyesi” dedi.  “TAŞERON İŞÇİLERİ MAĞDUR ETTİK ÇÖZECEĞİM”  Meclis’teki bütçe oylamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Hüseyin Sözlü, işçi alacaklarıyla ilgili “Mesai arkadaşlarımızı üzdük, 2 aylık alacakları var gelecek hafta çözeceğim” dedi. Sıkıntıların belediyenin çok fazla yatırım yapmasından kaynaklandığını anlatan Sözlü, “Altyapı için nereden talep gelirse kabul ettik, bütçemiz yetmez demedik. Bu sebeple mesai arkadaşlarımız kusura bakmasınlar, tabiki mağdur ettik” diye konuştu.

 

Adana’da Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ile Seyhan, Yüreğir, Çukurova ilçeleri gelecek yıl 3 milyar 855 milyon lira harcayacak. 

Adana’da Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçeler Seyhan, Yüreğir ve Çukurova’nın yanı sıra Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) 2018 yılı bütçeleri kabul edildi. 
İŞTE DEV BÜTÇELER!
Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılı bütçe oylaması için bir araya geldi. Meclis, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 865 milyon TL , ASKİ’nin 990 milyon TL, Seyhan Belediyesi’nin 555 milyon TL., Yüreğir Belediyesi’nin 205 milyon TL., Çukurova Belediyesi’nin 240 milyon TL olan 2018 bütçelerine onay verdi. 
“POLEMİK KONUSU YAPMAYIN”
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bütçenin oylanmasının ardından meclis üyelerine teşekkür ederek bütçelerin fazla polemik konusu yapılmamasını istedi. Ayrıca, CHP’li Ulaş Çetinkaya, AK Partili Ozan Gülaçtı ile CHP’li Vahap Çolak da yer aldıkları merkez ilçe belediyeleri adına teşekkür konuşmaları yaptı. ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Obrukçu, meclise 2018 yılı mali bütçesinin onayı için teşekkür ederken, “Borçlanma için de geleceğiz” diyerek üyeleri güldürdü. 
SALÇA DAĞITTI 
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, bütçe görüşmelerinden önce meclis üyelerine Karaisalı’nın meşhur biber salçasını dağıttı. Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, merak eden gazeteciler için poşetteki kavonozu çıkarıp “Bakın arkadaşlar bu Karaisalı’nın meşhur salçası, Saadettin başkanın hediyesi” dedi. 
“TAŞERON İŞÇİLERİ MAĞDUR ETTİK ÇÖZECEĞİM” 
Meclis’teki bütçe oylamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Hüseyin Sözlü, işçi alacaklarıyla ilgili “Mesai arkadaşlarımızı üzdük, 2 aylık alacakları var gelecek hafta çözeceğim” dedi. Sıkıntıların belediyenin çok fazla yatırım yapmasından kaynaklandığını anlatan Sözlü, “Altyapı için nereden talep gelirse kabul ettik, bütçemiz yetmez demedik. Bu sebeple mesai arkadaşlarımız kusura bakmasınlar, tabiki mağdur ettik” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.