Devlet Bahçeli Köprüsü’nü Ulaştırma Bakanlığı tamamlayacak!

SİYASET 23.08.2020 - 15:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1343+ kez okundu.
 

Devlet Bahçeli Köprüsü’nü Ulaştırma Bakanlığı tamamlayacak!

  Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde, 3 yıl önce yapımına başlanan, Seyhan nehri üzerinden merkez Çukurova ilçesi ile Yüreğir’i bağlayacak Devlet Bahçeli Köprüsü’nü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tamamlayacak.   Adana Valisi Süleyman Elban, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli'ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Vali Elban, Devlet Bahçeli Köprüsü ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin resmi yazıyla Valiliğe müracaat ettiğini bildirdi. Yazıyı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na gönderdiklerini anlatan Elban, “Adana’ya yeni geldiğim dönemdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı köprüyü devraldı, şu an ihale süreciyle ilgili uğraşılıyor” dedi.   Vali Elban, Ak Parti İl Teşkilatı ile milletvekillerinin konuyu daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini, Sayın cumhurbaşkanının da “Yardımcı olalım” diye söz verdiğini dile getirdi. Elban, “Ulaştırma Bakanlığımız bunu resmiyete dökelim diye talepte bulundu. Resmi olarak da yazışmalar ve formaliteler tamamlandı” diye konuştu.   Vali Süleyman Elban, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Mersin’e ziyareti, daha sonrasında havaalanına geldiğinde kendisine, ‘Ekibi gönderdim, Devlet Bahçeli Köprüsü’nde tespitleri yaptırıyorum, bir an önce başlayacağız, biz orayı yapıyoruz” dediğini vurguladı. Bakana teşekkür ettiğini anlatan Vali Elban, “İhale süreci ne zaman başlar, ne zaman biter onu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.   Vali Elban, metroyla ilgili ise yerel yöneticilerin yolcu kapasitesine ilişkin serzenişlerini duyduğunu, belediyenin hatların uzatılmasına yönelik çalışma içinde olduğunu ancak detayına ilişkin bilgisi olmadığını aktardı. Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında 1800 metre uzunluğundaki köprüyü günde 60 bin araç kullanabilecek. Devlet Bahçeli Köprüsü Büyükşehir Belediyesi kaynakları ile yapımına başlanmış ancak ancak ödeneksizlikten yarım kalmıştı.

 

Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde, 3 yıl önce yapımına başlanan, Seyhan nehri üzerinden merkez Çukurova ilçesi ile Yüreğir’i bağlayacak Devlet Bahçeli Köprüsü’nü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tamamlayacak.

 

Adana Valisi Süleyman Elban, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli'ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Vali Elban, Devlet Bahçeli Köprüsü ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin resmi yazıyla Valiliğe müracaat ettiğini bildirdi. Yazıyı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na gönderdiklerini anlatan Elban, “Adana’ya yeni geldiğim dönemdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı köprüyü devraldı, şu an ihale süreciyle ilgili uğraşılıyor” dedi.

 

Vali Elban, Ak Parti İl Teşkilatı ile milletvekillerinin konuyu daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini, Sayın cumhurbaşkanının da “Yardımcı olalım” diye söz verdiğini dile getirdi. Elban, “Ulaştırma Bakanlığımız bunu resmiyete dökelim diye talepte bulundu. Resmi olarak da yazışmalar ve formaliteler tamamlandı” diye konuştu.

 

Vali Süleyman Elban, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Mersin’e ziyareti, daha sonrasında havaalanına geldiğinde kendisine, ‘Ekibi gönderdim, Devlet Bahçeli Köprüsü’nde tespitleri yaptırıyorum, bir an önce başlayacağız, biz orayı yapıyoruz” dediğini vurguladı. Bakana teşekkür ettiğini anlatan Vali Elban, “İhale süreci ne zaman başlar, ne zaman biter onu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Vali Elban, metroyla ilgili ise yerel yöneticilerin yolcu kapasitesine ilişkin serzenişlerini duyduğunu, belediyenin hatların uzatılmasına yönelik çalışma içinde olduğunu ancak detayına ilişkin bilgisi olmadığını aktardı. Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında 1800 metre uzunluğundaki köprüyü günde 60 bin araç kullanabilecek. Devlet Bahçeli Köprüsü Büyükşehir Belediyesi kaynakları ile yapımına başlanmış ancak ancak ödeneksizlikten yarım kalmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.