“Devlet destekli yurt sayısı artmalı”

SİYASET 20.11.2017 - 13:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1167+ kez okundu.
 

“Devlet destekli yurt sayısı artmalı”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘yurt sorunu’nu TBMM gündemine taşıdı
  CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, öğrenci yurtları konusunun, Türkiye’nin kanayan yarası olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın devlet desteğindeki yurtlarda barınmaları ülkemizin çağdaş geleceği adına büyük önem taşıyor” uyarısında bulundu. Tümer, yoksul üniversite öğrencilerinin de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda kalabilmek için büyük çaba sarf ettiğini, ancak eli boş döndüğünü belirterek, “Devlet destekli yurtların sayısı arttırılmalı” dedi. ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘öğrenci yurdu sorunu’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Sorunun, adeta Türkiye’nin kanayan yarası haline geldiğine işaret eden Zülfikar İnönü Tümer, sorunun çözümü noktasında devlet destekli yurtların sayısının arttırılması çağrısında bulundu. TELAFİSİ GÜÇ SORUNLAR Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlık Divanı’na bir soru önergesi sunan Tümer, küçük yaştaki çocukların devlet desteğin yoksun, kim ya da kimler tarafından yönetildiği bilinmeyen, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan vakıf veya derneklere teslim edilmesinin, telafisi güç sorunlar doğurmaya devam ettiği yorumunda bulundu. ‘ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’ İÇİN ŞART Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların, devlet desteğinde yurtlarda barınmasının; Türkiye’nin çağdaş geleceği açısından büyük bir önem taşıdığının kaydeden Tümer, “Diğer taraftan yoksul üniversite öğrencileri de her yeni eğitim-öğretim yılı döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalabilmek adına büyük çaba sarf etmekte, birçoğu da eli boş dönmektedir. Bu durumun düzeltilmesi için devlet destekli yurtların sayısı arttırılmalı” dedi. İŞTE GÜNDEMDEKİ O SORULAR Tümer, Bakan Yılmaz’a da şu soruları yöneltti; “Öğrencilere yurt hizmeti veren dernek, vakıf sayısı nedir? Son 15 yılda faaliyet gösteren dernek ve vakıf yurtlarının illere göre dağılımı ne? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin yıllara göre dağılımı nedir? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin cinsiyetlerine göre dağılımı nedir? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin öğrenim durumuna göre dağılımı ne?” YURT SAYISI ARTTIRILACAK MI? Türkiye’de bugün kaç devlet yurdu bulunduğu, söz konusu yurtların illere göre dağılımını da soran CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in, gündeme taşıdığı diğer sorular da şöyle; “2017-2018 eğitim öğretim yılında Kredi Yurtlar Kurumu’na yurt başvurusu yapan öğrenci sayısı ne kadardır, kaç öğrenci açıkta kalmıştır? Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin cinsiyetlerine göre dağılımı nedir? Son 15 yılda devlet kalan öğrencilerin illere, yıllara, cinsiyetlerine, öğrenim durumlarına göre dağılımı nedir? Devlet destekli yurtların artırılması için bir çalışmanız var mı?”
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘yurt sorunu’nu TBMM gündemine taşıdı

 

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, öğrenci yurtları konusunun, Türkiye’nin kanayan yarası olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın devlet desteğindeki yurtlarda barınmaları ülkemizin çağdaş geleceği adına büyük önem taşıyor” uyarısında bulundu. Tümer, yoksul üniversite öğrencilerinin de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda kalabilmek için büyük çaba sarf ettiğini, ancak eli boş döndüğünü belirterek, “Devlet destekli yurtların sayısı arttırılmalı” dedi.

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘öğrenci yurdu sorunu’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Sorunun, adeta Türkiye’nin kanayan yarası haline geldiğine işaret eden Zülfikar İnönü Tümer, sorunun çözümü noktasında devlet destekli yurtların sayısının arttırılması çağrısında bulundu.

TELAFİSİ GÜÇ SORUNLAR
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlık Divanı’na bir soru önergesi sunan Tümer, küçük yaştaki çocukların devlet desteğin yoksun, kim ya da kimler tarafından yönetildiği bilinmeyen, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan vakıf veya derneklere teslim edilmesinin, telafisi güç sorunlar doğurmaya devam ettiği yorumunda bulundu.

‘ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’ İÇİN ŞART
Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların, devlet desteğinde yurtlarda barınmasının; Türkiye’nin çağdaş geleceği açısından büyük bir önem taşıdığının kaydeden Tümer, “Diğer taraftan yoksul üniversite öğrencileri de her yeni eğitim-öğretim yılı döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalabilmek adına büyük çaba sarf etmekte, birçoğu da eli boş dönmektedir. Bu durumun düzeltilmesi için devlet destekli yurtların sayısı arttırılmalı” dedi.

İŞTE GÜNDEMDEKİ O SORULAR
Tümer, Bakan Yılmaz’a da şu soruları yöneltti; “Öğrencilere yurt hizmeti veren dernek, vakıf sayısı nedir? Son 15 yılda faaliyet gösteren dernek ve vakıf yurtlarının illere göre dağılımı ne? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin yıllara göre dağılımı nedir? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin cinsiyetlerine göre dağılımı nedir? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin öğrenim durumuna göre dağılımı ne?”

YURT SAYISI ARTTIRILACAK MI?
Türkiye’de bugün kaç devlet yurdu bulunduğu, söz konusu yurtların illere göre dağılımını da soran CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in, gündeme taşıdığı diğer sorular da şöyle; “2017-2018 eğitim öğretim yılında Kredi Yurtlar Kurumu’na yurt başvurusu yapan öğrenci sayısı ne kadardır, kaç öğrenci açıkta kalmıştır? Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin cinsiyetlerine göre dağılımı nedir? Son 15 yılda devlet kalan öğrencilerin illere, yıllara, cinsiyetlerine, öğrenim durumlarına göre dağılımı nedir? Devlet destekli yurtların artırılması için bir çalışmanız var mı?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.