DİYETİSYEN SİNEM YAĞMURCU’DAN ALTIN ÖĞÜTLER

SAĞLIK-YAŞAM 27.08.2019 - 16:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2934+ kez okundu.
 

DİYETİSYEN SİNEM YAĞMURCU’DAN ALTIN ÖĞÜTLER

Diyetisyen Sinem Yağmurcu,  mevsim geçişlerinde genelde çoğu kişide halsizlik, yorgunluk, stres eklem ağrıları gibi şikayetler yaşandığını belirterek, bunları yenmek için altın öğütlerde bulundu. Bahar yorgunluğundan korunmak için ne yapmalı, hangi meyveyi tüketmeli, sebze ve meyveler neden mevsiminde tüketilmeli? Yeni bir mevsimi vücut direncini yükselterek nasıl karşılayabiliriz? Özellikle sonbaharda omega 3 kaynağı olan balık ne ölçüde tüketilmeli?  İşte diyetisyen Sinem Yağmurcu’dan altın öğütler: Mevsim geçişleri ve bahar yorgunluğu Bahar yorgunluğuna karşı meyve ve sebze tüketimi Sıcak havaları geride bıraktığımız, havanın yavaş yavaş soğumaya başladığı şu günlerde vücudumuzu ve metabolizmamızı kontrol altında tutmak bizim en önemli görevimiz.  Hava sıcaklığının artması ve basıncın değişmesiyle birlikte insanlar üzerinde sıklıkla karşılaşılan halsizlik, yorgunluk, mutsuzluk, stres, sürekli uyuma isteği ve eklem ağrıları gibi şikayetleri bahar yorgunluğu başlığı altında ele alabiliriz. Peki bahar yorgunluğuna ve tüm bu değişimlere karşı vücut direncimizi arttırmak için sonbaharda hangi antioksidan deposu meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz? Sonbaharın  mucizevi meyve ve sebzeleri Bahar aylarında bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek, vücudumuzu çevrenin zararlı etkilerine karşı korumak için antioksidan alımına dikkat etmeliyiz. A, C, E vitaminlerinden selenyum, çinko gibi minerallerden yüksek oranda antioksidan alabiliriz. Bu şekilde vücut direncimizi yükselterek baharı daha enerjik karşılayabiliriz. Bu antioksidanların en önemli kaynağı meyve ve sebzelerdir.  Marketlerde artık tüm meyve ve sebzeler yıl boyunca bulunabiliyor, bu yüzden hangi meyve sebzenin mevsimi geldiğini anlamak bazen güçleşiyor. Fakat  sağlığa faydalarından en iyi şekilde yararlanmak ve doğal ürünlere daha rahat ulaşmak, tadına varmak için sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi gerekiyor.  Bahar ayının meyvelerinden özellikle Mandalina, muz, hurma, nar, üzüm, greyfurt, elma, armut   sebzelerinden Domates, havuç, lahana, patlıcan, kereviz, patates, ıspanak,  turp, karnabahar, brokoli vitamin ve minerallerden zengin birer antioksidan deposu meyve ve sebzelerdir.  Baharı sağlıklı karşılamak için günde mutlaka 4-5 porsiyon sebze meyve tüketmeliyiz. Günlük 3 porsiyon meyve, 2 porsiyon sebze genel sağlık önerisidir. Mevsim değişikliğinin olumsuz etkilerinden ve bahar yorgunluğundan korunmak için sebze-meyve tüketiminin yanında günde 2-2,5 litre su içmeyi ve günlük en az 30 dakika yürüyüşü ihmal etmeyelim. Sonbaharın gelişiyle balık mevsiminin de geldiğini hatırlatmakta fayda var. Ekim itibariyle balık tezgâhları dolmaya başlar. Güzel bir omega 3 kaynağı olan balığı mevsiminde sofralarımızdan eksik etmeyelim. Haftada en az 2 porsiyon balık tüketimine özen gösterelim.


Diyetisyen Sinem Yağmurcu,  mevsim geçişlerinde genelde çoğu kişide halsizlik, yorgunluk, stres eklem ağrıları gibi şikayetler yaşandığını belirterek, bunları yenmek için altın öğütlerde bulundu. Bahar yorgunluğundan korunmak için ne yapmalı, hangi meyveyi tüketmeli, sebze ve meyveler neden mevsiminde tüketilmeli? Yeni bir mevsimi vücut direncini yükselterek nasıl karşılayabiliriz? Özellikle sonbaharda omega 3 kaynağı olan balık ne ölçüde tüketilmeli? 
İşte diyetisyen Sinem Yağmurcu’dan altın öğütler:

Mevsim geçişleri ve bahar yorgunluğu
Bahar yorgunluğuna karşı meyve ve sebze tüketimi
Sıcak havaları geride bıraktığımız, havanın yavaş yavaş soğumaya başladığı şu günlerde vücudumuzu ve metabolizmamızı kontrol altında tutmak bizim en önemli görevimiz.  Hava sıcaklığının artması ve basıncın değişmesiyle birlikte insanlar üzerinde sıklıkla karşılaşılan halsizlik, yorgunluk, mutsuzluk, stres, sürekli uyuma isteği ve eklem ağrıları gibi şikayetleri bahar yorgunluğu başlığı altında ele alabiliriz. Peki bahar yorgunluğuna ve tüm bu değişimlere karşı vücut direncimizi arttırmak için sonbaharda hangi antioksidan deposu meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz?
Sonbaharın  mucizevi meyve ve sebzeleri
Bahar aylarında bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek, vücudumuzu çevrenin zararlı etkilerine karşı korumak için antioksidan alımına dikkat etmeliyiz. A, C, E vitaminlerinden selenyum, çinko gibi minerallerden yüksek oranda antioksidan alabiliriz. Bu şekilde vücut direncimizi yükselterek baharı daha enerjik karşılayabiliriz. Bu antioksidanların en önemli kaynağı meyve ve sebzelerdir.
 Marketlerde artık tüm meyve ve sebzeler yıl boyunca bulunabiliyor, bu yüzden hangi meyve sebzenin mevsimi geldiğini anlamak bazen güçleşiyor. Fakat  sağlığa faydalarından en iyi şekilde yararlanmak ve doğal ürünlere daha rahat ulaşmak, tadına varmak için sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi gerekiyor. 
Bahar ayının meyvelerinden özellikle Mandalina, muz, hurma, nar, üzüm, greyfurt, elma, armut   sebzelerinden Domates, havuç, lahana, patlıcan, kereviz, patates, ıspanak,  turp, karnabahar, brokoli vitamin ve minerallerden zengin birer antioksidan deposu meyve ve sebzelerdir. 
Baharı sağlıklı karşılamak için günde mutlaka 4-5 porsiyon sebze meyve tüketmeliyiz. Günlük 3 porsiyon meyve, 2 porsiyon sebze genel sağlık önerisidir. Mevsim değişikliğinin olumsuz etkilerinden ve bahar yorgunluğundan korunmak için sebze-meyve tüketiminin yanında günde 2-2,5 litre su içmeyi ve günlük en az 30 dakika yürüyüşü ihmal etmeyelim.
Sonbaharın gelişiyle balık mevsiminin de geldiğini hatırlatmakta fayda var. Ekim itibariyle balık tezgâhları dolmaya başlar. Güzel bir omega 3 kaynağı olan balığı mevsiminde sofralarımızdan eksik etmeyelim. Haftada en az 2 porsiyon balık tüketimine özen gösterelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.