DOĞALGAZDA TEMSİL VE AĞIRLAMA GİBİ GİDERLER KALDIRILMALI!

EKONOMİ 20.12.2020 - 17:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2209+ kez okundu.
 

DOĞALGAZDA TEMSİL VE AĞIRLAMA GİBİ GİDERLER KALDIRILMALI!

  Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin yaptıkları temsil ve ağırlama gibi harcamaların elektrik faturalarına yansıtıldığına dair iddiaları meclis ve kamuoyuna taşımıştı. Bunu neticesinde Resmi Gazete’de duyurulmasına rağmen EPDK yeni bir açıklama yaparak temsil giderlerinin faturalara eklenmeyeceğine dair bir açıklama yaptı. Konu güncelliğini korurken Koncuk, aynı zamanda “doğalgaz faturalarında” da buna benzer iddiaları Meclis gündeme getirdi. BU İŞİN BİR STANDARTI OLMALI! Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş’nin (BOTAŞ) tüm dağıtım şirketlerine metreküpü 1.25 liradan sattığı, dağıtım şirketleri ise “temsil ve ağırlama gibi harcamaları” ekleyip farklı fiyata sattıklarına dair açıklamalar ulusal basında yer almaktadır. Buna göre personel, kira ve benzeri işletme harcamalarını faturalara yansıttıkları için vatandaşın doğalgaza ödediği faturalarda meblağ artmaktadır. Koncuk, “Vatandaşın kullandığı doğalgaz fiyatının ilden ile farklılık gösterdiği, bunun da doğalgaz dağıtım şirketlerinin “yatırım ve işletme masraflarının” farklılığından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Şirketlere bir düzenleme getirilerek “yatırım ve işletme masraflarının” dâhil edilmemesi ve karlılıklarını, zor günler geçiren vatandaşın sırtında daha fazla yük olmaması için bu harcamalarını faturalara yansıtmamalarını, elektrikte bunun engellendiği gibi doğalgaza yönelik bir çalışma yapılmalıdır.” dedi.  

 

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin yaptıkları temsil ve ağırlama gibi harcamaların elektrik faturalarına yansıtıldığına dair iddiaları meclis ve kamuoyuna taşımıştı. Bunu neticesinde Resmi Gazete’de duyurulmasına rağmen EPDK yeni bir açıklama yaparak temsil giderlerinin faturalara eklenmeyeceğine dair bir açıklama yaptı. Konu güncelliğini korurken Koncuk, aynı zamanda “doğalgaz faturalarında” da buna benzer iddiaları Meclis gündeme getirdi.

BU İŞİN BİR STANDARTI OLMALI!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş’nin (BOTAŞ) tüm dağıtım şirketlerine metreküpü 1.25 liradan sattığı, dağıtım şirketleri ise “temsil ve ağırlama gibi harcamaları” ekleyip farklı fiyata sattıklarına dair açıklamalar ulusal basında yer almaktadır. Buna göre personel, kira ve benzeri işletme harcamalarını faturalara yansıttıkları için vatandaşın doğalgaza ödediği faturalarda meblağ artmaktadır.

Koncuk, “Vatandaşın kullandığı doğalgaz fiyatının ilden ile farklılık gösterdiği, bunun da doğalgaz dağıtım şirketlerinin “yatırım ve işletme masraflarının” farklılığından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Şirketlere bir düzenleme getirilerek “yatırım ve işletme masraflarının” dâhil edilmemesi ve karlılıklarını, zor günler geçiren vatandaşın sırtında daha fazla yük olmaması için bu harcamalarını faturalara yansıtmamalarını, elektrikte bunun engellendiği gibi doğalgaza yönelik bir çalışma yapılmalıdır.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.