Doğu'da en düşük sıcaklık Refahiye'de en yüksek sıcaklık Kemaliye'de ölçüldü

SAĞLIK-YAŞAM 06.10.2020 - 10:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1329+ kez okundu.
 

Doğu'da en düşük sıcaklık Refahiye'de en yüksek sıcaklık Kemaliye'de ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye ilçesinde eksi 2,5 derece en yüksek sıcaklık ise Kemaliye'de 26,3 derece olarak kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye ilçesinde eksi 2,5 derece en yüksek sıcaklık ise Kemaliye'de 26,3 derece olarak kaydedildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı, zamanla çok bulutlu öğlen saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.   Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Bölge illerinde gün içerisinde beklenilen en yüksek sıcaklık değerleri; Erzincan'da 24, Iğdır ve Ağrı'da 18, Erzurum'da 16, Kars ve Ardahan'da 14 derece olması öngörülüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye ilçesinde eksi 2,5 derece, Erzurum Tekman Hacıömer köyünde eksi 1,5 derece ve Kars Sarıkamış Kayak Merkezinde eksi 1,4 derece olarak kaydedildi. 

Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye ilçesinde eksi 2,5 derece en yüksek sıcaklık ise Kemaliye'de 26,3 derece olarak kaydedildi.

Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye ilçesinde eksi 2,5 derece en yüksek sıcaklık ise Kemaliye'de 26,3 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı, zamanla çok bulutlu öğlen saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölge illerinde gün içerisinde beklenilen en yüksek sıcaklık değerleri; Erzincan'da 24, Iğdır ve Ağrı'da 18, Erzurum'da 16, Kars ve Ardahan'da 14 derece olması öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye ilçesinde eksi 2,5 derece, Erzurum Tekman Hacıömer köyünde eksi 1,5 derece ve Kars Sarıkamış Kayak Merkezinde eksi 1,4 derece olarak kaydedildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.