DOLAR DÜŞÜYOR YUMURTA KALDI!

GÜNDEM 12.01.2021 - 16:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1993+ kez okundu.
 

DOLAR DÜŞÜYOR YUMURTA KALDI!

Geçen ayın Ocak ayından bu yana ABD dolayı yüzde 27,2 oranında artarken, yumurta fiyatı aynı dönemde yüzde 112 zamlanarak rekor kırdı.
  KİMSE FİYATLARI AŞAĞI ÇEKMİYOR 1 ABD doları, Kasım ayında 8 lira 52 kuruş oldu. O tarihten bugüne kadar da dolar yaklaşık 1 lira eriyip dün itibarı ile 7 lira 48 kuruşa geriledi. Ancak bir aydan bu yana yükselen yumurta fiyatları düşmek bilmiyor. Dolar yükseldiğinden dolayı fiyatlarına zam yapanlar, düşüşe rağmen, ürünlerin fiyatlarını aşağıya çekmiyor.  ABD DOLARI BİLE BU KADAR YÜKSELMEDİ  Yumurta fiyatlarındaki çılgınca yükselişi kimi yem fiyatlarına bağlarken, ‘yumurta üreticilerinin tüm zararlarını vatandaştan çıkardıklarını’ söyleyenler de oldu. ABD doları geçen yılın ocak ayından bu yana 1 lira 60 kuruş artarak yüzde 27,2 oranında yükseldi. Aynı zaman diliminde ise yumurta, 36,5 kuruştan yüzde 112’lik artışla bugün 77,5 liradan işlem görüyor.  DOĞRU: GÖRELİM SAMİMİYETİNİZİ Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da döviz artışını sebep göstererek, her hafta zam yapan gübre ve yemcilere tepki gösterdi. Doğru, “Dolar düştü, değer kaybetti. Görelim şimdi samimiyetinizi, düşürün bakalım fiyatları.  Çiftçilerimiz her hafta artarak değişen fiyat listenizi, düşerken de bekliyor” ifadelerini kullandı.
Geçen ayın Ocak ayından bu yana ABD dolayı yüzde 27,2 oranında artarken, yumurta fiyatı aynı dönemde yüzde 112 zamlanarak rekor kırdı.

 

KİMSE FİYATLARI AŞAĞI ÇEKMİYOR
1 ABD doları, Kasım ayında 8 lira 52 kuruş oldu. O tarihten bugüne kadar da dolar yaklaşık 1 lira eriyip dün itibarı ile 7 lira 48 kuruşa geriledi. Ancak bir aydan bu yana yükselen yumurta fiyatları düşmek bilmiyor. Dolar yükseldiğinden dolayı fiyatlarına zam yapanlar, düşüşe rağmen, ürünlerin fiyatlarını aşağıya çekmiyor. 


ABD DOLARI BİLE BU KADAR YÜKSELMEDİ 
Yumurta fiyatlarındaki çılgınca yükselişi kimi yem fiyatlarına bağlarken, ‘yumurta üreticilerinin tüm zararlarını vatandaştan çıkardıklarını’ söyleyenler de oldu. ABD doları geçen yılın ocak ayından bu yana 1 lira 60 kuruş artarak yüzde 27,2 oranında yükseldi. Aynı zaman diliminde ise yumurta, 36,5 kuruştan yüzde 112’lik artışla bugün 77,5 liradan işlem görüyor. 


DOĞRU: GÖRELİM SAMİMİYETİNİZİ
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da döviz artışını sebep göstererek, her hafta zam yapan gübre ve yemcilere tepki gösterdi. Doğru, “Dolar düştü, değer kaybetti. Görelim şimdi samimiyetinizi, düşürün bakalım fiyatları.  Çiftçilerimiz her hafta artarak değişen fiyat listenizi, düşerken de bekliyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.