Domates konservesi kapağındaki şişkinliğe dikkat!

SAĞLIK-YAŞAM 23.10.2020 - 16:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1938+ kez okundu.
 

Domates konservesi kapağındaki şişkinliğe dikkat!

EJDER BAŞARAN / EGEMEN / ÖZEL HABER  Yaz mevsimi domatesini kışın yemek isteyen ev hanımlarının sıklıkla başvurduğu konserve yönteminde, şişen kavanoz kapaklarının bakteri habercisi olduğu ve buradaki domatesin tüketilmemesi isteniyor.  Gıda uzmanları, evdeki konservelerde felce kadar gidebilecek kötü sonuçların ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek, bir tür zehirlenmenin bile yaşanabileceği uyarısında bulundu. Konservelerin hazırlanışı sırasında mutlaka uygun sıcaklık ve süreye dikkat edilmesinin gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, tüketilme aşamasında da dikkat edilmesi geren noktalar olduğunu anlattı.  Uzmanlar şunları kaydetti: “Yaz dönemlerinde meyve ve sebzeleri saklamak için en güvenilen yöntemlerden biri kavanoz konserveleri. Ancak burada da farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Kaynatma sıcaklığı 72 derece olursa en az 15 dakika, 80 derece olursa en az 6 dakika gibi bir süre olmalı. Cam olmayan kaplar, kapakların temiz olmayışı, kapakların yeniden kullanılması bakteri ortaya çıkarabilir. Hazırlanan konserve kapakları mutlaka kontrol edilmeli. Kapakta şişkinlik oluştuysa bu bakterinin habercisidir. Konserve kapaklarında bombe oluşmuşsa kesinlikle tüketmeyin çünkü buradaki bakteri ciddi sonuçlar ortaya çıkarabilen bir bakteridir.”    

EJDER BAŞARAN / EGEMEN / ÖZEL HABER 
Yaz mevsimi domatesini kışın yemek isteyen ev hanımlarının sıklıkla başvurduğu konserve yönteminde, şişen kavanoz kapaklarının bakteri habercisi olduğu ve buradaki domatesin tüketilmemesi isteniyor. 
Gıda uzmanları, evdeki konservelerde felce kadar gidebilecek kötü sonuçların ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek, bir tür zehirlenmenin bile yaşanabileceği uyarısında bulundu. Konservelerin hazırlanışı sırasında mutlaka uygun sıcaklık ve süreye dikkat edilmesinin gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, tüketilme aşamasında da dikkat edilmesi geren noktalar olduğunu anlattı. 
Uzmanlar şunları kaydetti: “Yaz dönemlerinde meyve ve sebzeleri saklamak için en güvenilen yöntemlerden biri kavanoz konserveleri. Ancak burada da farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Kaynatma sıcaklığı 72 derece olursa en az 15 dakika, 80 derece olursa en az 6 dakika gibi bir süre olmalı. Cam olmayan kaplar, kapakların temiz olmayışı, kapakların yeniden kullanılması bakteri ortaya çıkarabilir. Hazırlanan konserve kapakları mutlaka kontrol edilmeli. Kapakta şişkinlik oluştuysa bu bakterinin habercisidir. Konserve kapaklarında bombe oluşmuşsa kesinlikle tüketmeyin çünkü buradaki bakteri ciddi sonuçlar ortaya çıkarabilen bir bakteridir.”

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.