Döngeloğlu Adana’da Peygamber Efendimizin Aile Hayatını Anlattı

05.11.2019 - 14:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2082+ kez okundu.
 

Döngeloğlu Adana’da Peygamber Efendimizin Aile Hayatını Anlattı

Adana’nın Pozantı ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası sebebiyle düzenlenen programda konferans veren İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, katılımcılara Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı ve Aile Hayatıyla alakalı konferans verdi. Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Mevlid-i Nebi programına Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce Pozantılı vatandaş katıldı. Gecenin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Bu maneviyat yüklü Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz gecemize teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Hepiniz hoş geldiniz. Geçen yıl Ömer Döngeloğlu hocamızı getirdiğimizde aslında bu salon daha da doluydu. Muhabbet, gözyaşı, sevgi her şeyiyle bu salondaydı. Ve benden özellikle Ömer Döngeloğlu hocamızı bir kez daha getirmemiz istenmişti. Bizde size verdiğimiz sözü yerine getirerek çok yoğun programına rağmen sizlerin karşısına getirdik. Lakin konuşmama bir şiirle anı bırakmak istiyorum.” Dedi. Belediye Başkanı Mustafa Çay, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Peygamber Efendimiz ile ilgili yazmış olduğu; Sen kokmayan gülü neyleyim, Neyleyim sensiz baharı? Sen doğmayan günü neyleyim, Neyleyim sensiz ben dünyayı? Senin tenine değmeden gelen yağmuru istemem, meltemi istemem. Seni parlayacaksa parlasın yıldızlar, Sana yanmayan yıldızı semalarda istemem. Dizeleriyle başlayan “İstemem” adlı şiiri okuyarak konuşmasına son verdi. Başkan Çay’dan sonra kısa bir konuşma daha yapan Pozantı İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, “Bu gece çok verimli geçecek ben buna inanıyorum. Benim sizlerden istirhamım Sayın Ömer Döngeloğlu hocamızı dinledikten sonra aldığımız nasihatleri, öğretileri, düsturları, Peygamber Efendimizin örnek hayatını bu dört duvar arasında bırakmayalım. Evimize götürelim ailemize, eşimize, çocuklarımıza ve dostlarımıza yansıtalım. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Geceniz hayırlı olsun.” Dedi. İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede Peygamber Efendimizin zorlu geçen çocukluğunu ve 25 yaşında ilk evliliğini nasıl yaptığını anlattı. Peygamber Efendimizin hayatını gözyaşları içerisinde dinleyen Pozantılılar bu değerli anlatımlarından dolayı gecnin sonunda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’na teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Adana’nın Pozantı ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası sebebiyle düzenlenen programda konferans veren İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, katılımcılara Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı ve Aile Hayatıyla alakalı konferans verdi.
Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Mevlid-i Nebi programına Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce Pozantılı vatandaş katıldı.
Gecenin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Bu maneviyat yüklü Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz gecemize teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Hepiniz hoş geldiniz. Geçen yıl Ömer Döngeloğlu hocamızı getirdiğimizde aslında bu salon daha da doluydu. Muhabbet, gözyaşı, sevgi her şeyiyle bu salondaydı. Ve benden özellikle Ömer Döngeloğlu hocamızı bir kez daha getirmemiz istenmişti. Bizde size verdiğimiz sözü yerine getirerek çok yoğun programına rağmen sizlerin karşısına getirdik. Lakin konuşmama bir şiirle anı bırakmak istiyorum.” Dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Çay, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Peygamber Efendimiz ile ilgili yazmış olduğu; Sen kokmayan gülü neyleyim, Neyleyim sensiz baharı? Sen doğmayan günü neyleyim, Neyleyim sensiz ben dünyayı? Senin tenine değmeden gelen yağmuru istemem, meltemi istemem. Seni parlayacaksa parlasın yıldızlar, Sana yanmayan yıldızı semalarda istemem. Dizeleriyle başlayan “İstemem” adlı şiiri okuyarak konuşmasına son verdi.
Başkan Çay’dan sonra kısa bir konuşma daha yapan Pozantı İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, “Bu gece çok verimli geçecek ben buna inanıyorum. Benim sizlerden istirhamım Sayın Ömer Döngeloğlu hocamızı dinledikten sonra aldığımız nasihatleri, öğretileri, düsturları, Peygamber Efendimizin örnek hayatını bu dört duvar arasında bırakmayalım. Evimize götürelim ailemize, eşimize, çocuklarımıza ve dostlarımıza yansıtalım. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Geceniz hayırlı olsun.” Dedi.
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede Peygamber Efendimizin zorlu geçen çocukluğunu ve 25 yaşında ilk evliliğini nasıl yaptığını anlattı. Peygamber Efendimizin hayatını gözyaşları içerisinde dinleyen Pozantılılar bu değerli anlatımlarından dolayı gecnin sonunda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’na teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.