Dövizdeki artışlar..

SİYASET 04.09.2018 - 14:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1929+ kez okundu.
 

Dövizdeki artışlar..

Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, dövizdeki artışları fırsat bilerek,  iğneden ipliğe birçok üründe keyfi fiyat artışlarına yönelen spekülatörlere karşı devletin, vatandaşlar gibi küçük esnaf ve sanatkarları da koruması gerektiğini bildirdi.   Birlik Başkanı Nihat Sözütek, ABD'de 6 Kasım'da yapılacak kongre ara seçimlerinde siyaseten zorlanacağını anlayan Başkan Trump'un, siyaseten başlattığı ticaret savaşlarının getirdiği kur dalgalanmalarının ülkemizi de olumsuz etkilediğini, bunu fırsat bilen spekülatörlerin de keyfi zam yoluna giderek vatandaşlar gibi küçük esnaf ve sanatkarları da zor duruma düşürdüğünü belirtti.   Başkan Sözütek, özellikle toptancı piyasasında görülen keyfi fiyat artışlarına karşı devletin ilgili kurumları ile belediyelerin de harekete geçmesini isterken,  her kesimdeki fiyat tarifelerinin hızlı bir şekilde denetlenmesini, tarifesi olmayanlara ilgili kurumdan tarifelerini alarak görünür yere asmalarının sağlanmasını, kayıt dışı çalışarak haksız kazanç elde edenlerin de tespit edilerek gerektiği şekilde cezalandırılmasını ve kayıt altına alınmalarının gerektiğini söyledi.   Sözütek,"Piyasalardaki dalgalanmalar, kriz fırsatçılarını harekete geçirdi.  Devletimizin gösterdiği sabır ve fedakarlığı göstermekten kaçınan spekülatörler, peş peşe zamlar yaparak, halkımız ile küçük esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarını artırdı. İğneden ipliğe her şeye zam yapanlara karşı, devletimizin ilgili birimlerinin harekete geçmesini istiyor ve bekliyoruz. Fiyat tarifesi olmadan, ya da almadan ürünlerine keyfi zam yapanların süratle tespit edilerek,gereken cezaların verilmesini istiyoruz. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden büyük değildir.  Vatandaşımız ve küçük esnaf sanatkarlarımız, spekülatif zamlara karşı korunmalı. Bu konuda Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile ilçe belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımızın da gereken denetimleri ilgili birimleri aracılığıyla süratle yaparak, piyasalara güven ve huzuru süratle geri getireceklerine inancımız tamdır"dedi.   Bu arada, döviz kurundaki artışı gerekçe göstererek, ürünlerine zam yapanlar "Aldatıcı" muamelesi görecek.  Ticaret Bakanlığı'nın girişimleriyle Resmi Gazete'de de yayımlanan  "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği"'nde yapılan değişiklik sonucu, girdi maliyeti ile döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen, etkilenmiş gibi fiyat artışı yapan, tüketiciye sunulan ürünlerin fiyatlarını artıranlar, şikayet üzerine yapılacak tetkik sonucu, idari para cezası ve  ticari faaliyetten men edilme dahil ağır cezalara çarptırılacak.      

Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, dövizdeki artışları fırsat bilerek,  iğneden ipliğe birçok üründe keyfi fiyat artışlarına yönelen spekülatörlere karşı devletin, vatandaşlar gibi küçük esnaf ve sanatkarları da koruması gerektiğini bildirdi.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, ABD'de 6 Kasım'da yapılacak kongre ara seçimlerinde siyaseten zorlanacağını anlayan Başkan Trump'un, siyaseten başlattığı ticaret savaşlarının getirdiği kur dalgalanmalarının ülkemizi de olumsuz etkilediğini, bunu fırsat bilen spekülatörlerin de keyfi zam yoluna giderek vatandaşlar gibi küçük esnaf ve sanatkarları da zor duruma düşürdüğünü belirtti.

 

Başkan Sözütek, özellikle toptancı piyasasında görülen keyfi fiyat artışlarına karşı devletin ilgili kurumları ile belediyelerin de harekete geçmesini isterken,  her kesimdeki fiyat tarifelerinin hızlı bir şekilde denetlenmesini, tarifesi olmayanlara ilgili kurumdan tarifelerini alarak görünür yere asmalarının sağlanmasını, kayıt dışı çalışarak haksız kazanç elde edenlerin de tespit edilerek gerektiği şekilde cezalandırılmasını ve kayıt altına alınmalarının gerektiğini söyledi.

 

Sözütek,"Piyasalardaki dalgalanmalar, kriz fırsatçılarını harekete geçirdi.  Devletimizin gösterdiği sabır ve fedakarlığı göstermekten kaçınan spekülatörler, peş peşe zamlar yaparak, halkımız ile küçük esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarını artırdı. İğneden ipliğe her şeye zam yapanlara karşı, devletimizin ilgili birimlerinin harekete geçmesini istiyor ve bekliyoruz. Fiyat tarifesi olmadan, ya da almadan ürünlerine keyfi zam yapanların süratle tespit edilerek,gereken cezaların verilmesini istiyoruz. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden büyük değildir.  Vatandaşımız ve küçük esnaf sanatkarlarımız, spekülatif zamlara karşı korunmalı. Bu konuda Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile ilçe belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımızın da gereken denetimleri ilgili birimleri aracılığıyla süratle yaparak, piyasalara güven ve huzuru süratle geri getireceklerine inancımız tamdır"dedi.

 

Bu arada, döviz kurundaki artışı gerekçe göstererek, ürünlerine zam yapanlar "Aldatıcı" muamelesi görecek.  Ticaret Bakanlığı'nın girişimleriyle Resmi Gazete'de de yayımlanan  "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği"'nde yapılan değişiklik sonucu, girdi maliyeti ile döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen, etkilenmiş gibi fiyat artışı yapan, tüketiciye sunulan ürünlerin fiyatlarını artıranlar, şikayet üzerine yapılacak tetkik sonucu, idari para cezası ve  ticari faaliyetten men edilme dahil ağır cezalara çarptırılacak.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.