DRİFT ATAN, CEP TELEFONUYLA KONUŞAN SÜRÜCÜ YANDI

GÜNDEM 18.10.2018 - 17:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1442+ kez okundu.
 

DRİFT ATAN, CEP TELEFONUYLA KONUŞAN SÜRÜCÜ YANDI

Karayolları Trafik Kanunu’nda yeni yapılan düzenlemeler sürücüleri düşündürecek.
  Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliğin kabul edilmesiyle artık hız sınırını yüzde 50 aşanlar bin 2 lira, spin ve drift atanlar 5 bin 10 lira, araç kullanırken cep telefonu kullananlar ise 235 lira ceza ödemek zorunda kalacak.  Yeni düzenlemelerle yapılan değişikliklerden birkaç şöyle: Tescil belgesi, tescil plakası almadan hurdaya ayrılan araçlarla karayollarına çıkanlara, çakar lamba, siren ve benzeri ışıklı veya sesli cihazlar kullandığı tespit edilen mevzuata uymayan araç sürücülerine bin 2 lira idari para cezası uygulanacak. Muayenesiz araçların 108 liralık idari para cezası 235 liraya çıkarıldı. Kamyon ve tırlarda emniyet şerit ihlali 488 lira oldu. Sol şeridi sürekli işgal eden kamyon ve çekicilere bin 2 lira idari para cezası kesilecek. Kırmızı ışık kuralını, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde ilk kez üç defa ihlal ettiği tespit edilenlere 30 gün, ikinci kez üç kez ihlal ettiği tespit edilenlere 45 gün, üçüncü veya daha fazla kez üç kez ihlal ettiği tespit edilenlere 60 gün süreyle sürücü belgesi cezası uygulanacak.  Hız sınırlarında yüzde 10-30, yüzde 30 üzeri olarak uygulanan 2 kademeli yaptırım, yüzde 50’den fazlası olarak da eklenip 3’e çıkarıldı. Hız sınırında ilk kademeye 235, ikinciye 488, üçüncüye ise bin 2 lira idari cezası uygulanacak. İhlalin 1 yıl içinde 5 kez tekrarı halinde, sürücü belgesi 1 yıl süreyle alınacak. 5 yıl içinde sürücü belgesi ikinci kez geri alınanların sürücü belgeleri iptal edilecek.  Halk arasında spin ve drift olarak adlandırılan aracı kendi etrafında döndürenlere 5 bin 10 lira ceza kesilip sürücü belgesi 60 gün süreyle alınacak.
Karayolları Trafik Kanunu’nda yeni yapılan düzenlemeler sürücüleri düşündürecek.

 

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliğin kabul edilmesiyle artık hız sınırını yüzde 50 aşanlar bin 2 lira, spin ve drift atanlar 5 bin 10 lira, araç kullanırken cep telefonu kullananlar ise 235 lira ceza ödemek zorunda kalacak. 
Yeni düzenlemelerle yapılan değişikliklerden birkaç şöyle: Tescil belgesi, tescil plakası almadan hurdaya ayrılan araçlarla karayollarına çıkanlara, çakar lamba, siren ve benzeri ışıklı veya sesli cihazlar kullandığı tespit edilen mevzuata uymayan araç sürücülerine bin 2 lira idari para cezası uygulanacak.
Muayenesiz araçların 108 liralık idari para cezası 235 liraya çıkarıldı. Kamyon ve tırlarda emniyet şerit ihlali 488 lira oldu. Sol şeridi sürekli işgal eden kamyon ve çekicilere bin 2 lira idari para cezası kesilecek.
Kırmızı ışık kuralını, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde ilk kez üç defa ihlal ettiği tespit edilenlere 30 gün, ikinci kez üç kez ihlal ettiği tespit edilenlere 45 gün, üçüncü veya daha fazla kez üç kez ihlal ettiği tespit edilenlere 60 gün süreyle sürücü belgesi cezası uygulanacak. 
Hız sınırlarında yüzde 10-30, yüzde 30 üzeri olarak uygulanan 2 kademeli yaptırım, yüzde 50’den fazlası olarak da eklenip 3’e çıkarıldı. Hız sınırında ilk kademeye 235, ikinciye 488, üçüncüye ise bin 2 lira idari cezası uygulanacak. İhlalin 1 yıl içinde 5 kez tekrarı halinde, sürücü belgesi 1 yıl süreyle alınacak. 5 yıl içinde sürücü belgesi ikinci kez geri alınanların sürücü belgeleri iptal edilecek. 
Halk arasında spin ve drift olarak adlandırılan aracı kendi etrafında döndürenlere 5 bin 10 lira ceza kesilip sürücü belgesi 60 gün süreyle alınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.