DÜNYA’NIN GÖZÜNÜN ÜZERİNDE OLDUĞU YENİ HAVALİMANI BÖLGESİNE GÖÇ BAŞLADI

TURİZM 03.04.2018 - 13:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1784+ kez okundu.
 

DÜNYA’NIN GÖZÜNÜN ÜZERİNDE OLDUĞU YENİ HAVALİMANI BÖLGESİNE GÖÇ BAŞLADI

  Tarihin en büyük yatırımlarından biri olan ve yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi bulunacak 3.Havalimanı yerli ve yabancı yatırımcıların şimdiden gözdesi oldu. Konuya İlişkin Bölge analizini yorumlayan TGM TREND GAYRİMENKUL PAZARLAMA Müdürü Fatih TAŞDEMİR İstanbul’un yeni havalimanı 29 Ekim’deki açılışa hazırlanırken, bölgede konut stoğunun yeterli olmadığının uyarılarını yapıyor. Tamamlandığında 225 bin kişinin çalışacağı 3. Havalimanı’na yakın lüks konutların ağırlıklı olduğu Göktürk ve Kemerburgaz’da pilot ve hosteslere kiralama ve satışlar hızla devam ediyor.4 milyon kişinin yaşaması beklenen bölgedeki arsalarla Suudi Arabistan, Lübnan, Katar ve Kuveytli yatırımcı yakından ilgileniyor. Körfezdeki Yatırımcılar ile Hareketliliğin Mayıs ayı itibarı ile artacağı öngörülürken, bu paralelde fiyatların da yükselişe geçebileceği, stok açığı nedeniyle bölgedeki 2B arazilerinin imara açılmasının da gündemde olduğu belirtiliyor. Üçüncü Havalimanı'nda açılışa doğru geri sayım devam ederken bölgeden kiralık ve satılık konut talebi de artıyor. Havayolu şirketlerinin çalışanları, binlerce pilot, hostes ve host, yine 15 bin civarında güvenlik personelinin önemlice bir kısmının limana yakın bölgelere yerleşeceği tahmin ediliyor. Şimdiden alımlar başlamış. Konut şirketleri de gayrimenkulcüler de Mayıs ayından sonra talebin artacağı görüşünde. Alınan bilgilere göre civardaki konut stoku yeterli olmayacak. İhtiyacı karşılamak için 2B vasfında arazilerin imara açılması gündemde. TAŞDEMİR, bu konuyla ilgili yetkililerin bir iki ay içerisinde için karar verebileceklerini söyledi.  Akpınar ve Yeniköy köyleri arasına inşa edilen proje, arsa fiyatlarını şimdiden yüzde 275 oranında artırdı. Proje henüz konuşulmaya başlamadan önce bölgede metrekaresi 80 liradan alıcı bulan arsa fiyatları, bugün 250-300 liraya kadar çıkıyor. TGM TREND GAYRİMENKUL olarak üzerimize düşen vazifeyi elbette yerine getireceğiz. Hızla büyüyen bölge için  sıklıkla başvurular alıyor, görüşmeler yapıyoruz. Merkezi noktalarda bayilik almak isteyen girişimciler İle değerlendirmeler yapıp kaliteli prosedürler dahilinde kurumsal gayrimenkul ofisleri ile yerimizi alacağız diyen TGM TREND GAYRİMENKUL PAZARLAMA MÜDÜRÜ Fatih TAŞDEMİR: “Bayilerimizle aile yapımız söz konusu. Bu sektörün dinamikleri arasındayız. Bölgede kurmak istediğimiz bayilikleri ikiye ayıracağız. İlk etapta toplam 6 bayilik düşündüğümüz bu bölgede iki bayimizin sadece ticari nitelikteki mülklerin alımı, satımı, kiralanması ve devir işlemleri ile ilgilenmesini planlıyoruz.” Dedi.    

 

Tarihin en büyük yatırımlarından biri olan ve yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi bulunacak 3.Havalimanı yerli ve yabancı yatırımcıların şimdiden gözdesi oldu.

Konuya İlişkin Bölge analizini yorumlayan TGM TREND GAYRİMENKUL PAZARLAMA Müdürü Fatih TAŞDEMİR İstanbul’un yeni havalimanı 29 Ekim’deki açılışa hazırlanırken, bölgede konut stoğunun yeterli olmadığının uyarılarını yapıyor. Tamamlandığında 225 bin kişinin çalışacağı 3. Havalimanı’na yakın lüks konutların ağırlıklı olduğu Göktürk ve Kemerburgaz’da pilot ve hosteslere kiralama ve satışlar hızla devam ediyor.4 milyon kişinin yaşaması beklenen bölgedeki arsalarla Suudi Arabistan, Lübnan, Katar ve Kuveytli yatırımcı yakından ilgileniyor.

Körfezdeki Yatırımcılar ile Hareketliliğin Mayıs ayı itibarı ile artacağı öngörülürken, bu paralelde fiyatların da yükselişe geçebileceği, stok açığı nedeniyle bölgedeki 2B arazilerinin imara açılmasının da gündemde olduğu belirtiliyor. Üçüncü Havalimanı'nda açılışa doğru geri sayım devam ederken bölgeden kiralık ve satılık konut talebi de artıyor. Havayolu şirketlerinin çalışanları, binlerce pilot, hostes ve host, yine 15 bin civarında güvenlik personelinin önemlice bir kısmının limana yakın bölgelere yerleşeceği tahmin ediliyor. Şimdiden alımlar başlamış. Konut şirketleri de gayrimenkulcüler de Mayıs ayından sonra talebin artacağı görüşünde. Alınan bilgilere göre civardaki konut stoku yeterli olmayacak. İhtiyacı karşılamak için 2B vasfında arazilerin imara açılması gündemde. TAŞDEMİR, bu konuyla ilgili yetkililerin bir iki ay içerisinde için karar verebileceklerini söyledi.

 Akpınar ve Yeniköy köyleri arasına inşa edilen proje, arsa fiyatlarını şimdiden yüzde 275 oranında artırdı. Proje henüz konuşulmaya başlamadan önce bölgede metrekaresi 80 liradan alıcı bulan arsa fiyatları, bugün 250-300 liraya kadar çıkıyor.

TGM TREND GAYRİMENKUL olarak üzerimize düşen vazifeyi elbette yerine getireceğiz. Hızla büyüyen bölge için  sıklıkla başvurular alıyor, görüşmeler yapıyoruz. Merkezi noktalarda bayilik almak isteyen girişimciler İle değerlendirmeler yapıp kaliteli prosedürler dahilinde kurumsal gayrimenkul ofisleri ile yerimizi alacağız diyen TGM TREND GAYRİMENKUL PAZARLAMA MÜDÜRÜ Fatih TAŞDEMİR: “Bayilerimizle aile yapımız söz konusu. Bu sektörün dinamikleri arasındayız. Bölgede kurmak istediğimiz bayilikleri ikiye ayıracağız. İlk etapta toplam 6 bayilik düşündüğümüz bu bölgede iki bayimizin sadece ticari nitelikteki mülklerin alımı, satımı, kiralanması ve devir işlemleri ile ilgilenmesini planlıyoruz.” Dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.