Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası başlıyor!

SPOR 03.02.2020 - 17:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2549+ kez okundu.
 

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası başlıyor!

Adana’da, Durgunsu Kano 5 bin metre Türkiye Şampiyonası ile Milli Takım Seçmeleri gerçekleştirilecek.  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Uludağ, Sarıçam Belediyesi’nin sponsorluğunda, Türkiye Kano Federasyonu ile birlikte 8 Şubat Cumartesi ile 9 Şubat Pazar günü şampiyona ve seçmeler için 11 ildeki 18 spor kulübünden 110 sporcunun katılacağını söyledi. Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi Kayıkhane tesislerinde gerçekleştirilecek etkinlik, büyükler, gençler ve yıldız erkek ve kadın kategorilerinde yapılacak.  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gençleri su sporlarına teşvik ederek, su cenneti olan Adana’yı ulusal ve uluslararası su sporlarına ilgi duyanlara tanıtmak istediklerini söyledi.  Uludağ, şunları kaydetti: “Geçmiş yıllarda su sporlarında öncü olan şehrimiz, bugün bu konuda mazisi arar duruma gelmiştir. Bölgemizi su sporları turizminin cazibe merkezine getirmek, su sporlarında efsaneleşmiş Muharrem Gülergin, Erdal Acet, Faruk Morkal gibi sporcular yetiştirip olimpiyatlarda ülkemizin alacağı madalyalara ciddi katkılar sunmak için her zaman sorumluluk almaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.” Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Halit Yılmazel, kano, kürek, atletizm ve yüzmeye destek verdiklerini belirterek, “Adana’da bu sporu yapanlara fırsat vermek istiyoruz” dedi.  Türkiye Kano Federasyonu İl Temsilcisi Harun Akıllı, Adana’daki seçme ve yarışların Antalya’da her yıl düzenlenen ve bu yıl 10 ülkeden 160 sporcunun katılacağı Gloria Cup yarışları öncesi önemli olduğuna dikkat çekti.  Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan da Çukurova Üniversitesi’nin 8 yıldan bu yana kano ve kürekte Adana’yı temsil etme gayretinde olduğunu söyledi. Yeldan tohum projeler olarak adlandırılan sporlara destek olduklarını anlatarak, kano ve kürek için yeni sporcular yetiştirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Adana’da, Durgunsu Kano 5 bin metre Türkiye Şampiyonası ile Milli Takım Seçmeleri gerçekleştirilecek. 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Uludağ, Sarıçam Belediyesi’nin sponsorluğunda, Türkiye Kano Federasyonu ile birlikte 8 Şubat Cumartesi ile 9 Şubat Pazar günü şampiyona ve seçmeler için 11 ildeki 18 spor kulübünden 110 sporcunun katılacağını söyledi. Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi Kayıkhane tesislerinde gerçekleştirilecek etkinlik, büyükler, gençler ve yıldız erkek ve kadın kategorilerinde yapılacak. 
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gençleri su sporlarına teşvik ederek, su cenneti olan Adana’yı ulusal ve uluslararası su sporlarına ilgi duyanlara tanıtmak istediklerini söyledi. 
Uludağ, şunları kaydetti: “Geçmiş yıllarda su sporlarında öncü olan şehrimiz, bugün bu konuda mazisi arar duruma gelmiştir. Bölgemizi su sporları turizminin cazibe merkezine getirmek, su sporlarında efsaneleşmiş Muharrem Gülergin, Erdal Acet, Faruk Morkal gibi sporcular yetiştirip olimpiyatlarda ülkemizin alacağı madalyalara ciddi katkılar sunmak için her zaman sorumluluk almaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.”
Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Halit Yılmazel, kano, kürek, atletizm ve yüzmeye destek verdiklerini belirterek, “Adana’da bu sporu yapanlara fırsat vermek istiyoruz” dedi. 
Türkiye Kano Federasyonu İl Temsilcisi Harun Akıllı, Adana’daki seçme ve yarışların Antalya’da her yıl düzenlenen ve bu yıl 10 ülkeden 160 sporcunun katılacağı Gloria Cup yarışları öncesi önemli olduğuna dikkat çekti. 
Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan da Çukurova Üniversitesi’nin 8 yıldan bu yana kano ve kürekte Adana’yı temsil etme gayretinde olduğunu söyledi. Yeldan tohum projeler olarak adlandırılan sporlara destek olduklarını anlatarak, kano ve kürek için yeni sporcular yetiştirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.