Eczaneler aşıya yetişemiyor Talep yoğun aşı yok

SİYASET 24.08.2020 - 13:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2420+ kez okundu.
 

Eczaneler aşıya yetişemiyor Talep yoğun aşı yok

  Koronavirüs salgını ile birlikte yurttaş sonbaharı beklemeden zatürre ve grip aşısı olmak için sıraya girdi. Eczaneler aşı talebine yetişemiyor. CHP Adana Milletvekili, eczacı Burhanettin Bulut, aşıya yoğun bir talep olduğunu, tedarikte sorun yaşandığına dikkat çekti. Bulut, Sağlık Bakanlığı’nın plansızlığını eleştirerek, aşı adedinin acilen artırılmasını istedi.   CHP Adana Milletvekili, eczacı Burhanettin Bulut, eczanelerin yurttaşın zatüree ve grip aşısı talebine yetişemediklerini söyledi. Koronavirüs nedeniyle enfekte olan kişi sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Bulut, sonbaharın gelmesiyle birlikte grip ve zatüree hastalıklarında da artış yaşanacağına dikkat çekti. Bu hastalıklardan korunmanın yolunun aşıdan geçtiğini anlatan Bulut, hem tanı karışıklığının yaşanmaması hem de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından aşının önemini vurguladı. Bulut, Covid-19 enfeksiyonu bakımından yüksek risk grubunda bulunan 65 yaş üstündeki kişiler, akciğer, kalp, böbrek, şeker hastalığı bulunanlar için aşının önemli olduğunu kaydetti.   ‘Tedarikte sorun var’   Bulut, Covid 19 nedeniyle yurttaşların aşıya yoğun bir talep gösterdiğini, yoğunluk ve tedarikteki sorun nedeniyle özellikle kronik hastalığı olanların bu aşıları yaptırmakta güçlük çekeceğini bildirdi. Zatüree ve grip aşısının toplam fiyatının 400 TL’nin üzerinde olduğunu kaydeden Bulut, “Covid 19 ile grip benzer semptomlar gösteriyor. Vatandaşlar aşının pahalı olup olmadığına aldırmadan, eczanelerde sıraya girdi. Bir an önce sonbahar gelmeden aşı olmak istiyorlar. Hastaneler koronavirüs nedeniyle zaten doluluk oranında ulaştı. Aşının tedarik edilmesi Covid-19 ile tanı karışıklığı yaşanmaması ve hastanelerin doluluk oranının azaltılması açısından da çok önemli” dedi.   ‘Adedi hemen artırın’ Sağlık Bakanlığı’nın plansızlığını eleştiren Bulut, “Pandemi sürecinde sonbaharda aşıya talebin yoğun olacağı bu kadar açıkken, Bilim Kurulu mutlaka grip ve zatüree aşısı olmayı önerirken, şimdiden bu krizin yaşanması kabul edilemez. Sipariş edilen aşı adedi zaman kaybedilmeden artırılmalıdır” diye konuştu.

 

Koronavirüs salgını ile birlikte yurttaş sonbaharı beklemeden zatürre ve grip aşısı olmak için sıraya girdi. Eczaneler aşı talebine yetişemiyor. CHP Adana Milletvekili, eczacı Burhanettin Bulut, aşıya yoğun bir talep olduğunu, tedarikte sorun yaşandığına dikkat çekti. Bulut, Sağlık Bakanlığı’nın plansızlığını eleştirerek, aşı adedinin acilen artırılmasını istedi.

 

CHP Adana Milletvekili, eczacı Burhanettin Bulut, eczanelerin yurttaşın zatüree ve grip aşısı talebine yetişemediklerini söyledi. Koronavirüs nedeniyle enfekte olan kişi sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Bulut, sonbaharın gelmesiyle birlikte grip ve zatüree hastalıklarında da artış yaşanacağına dikkat çekti. Bu hastalıklardan korunmanın yolunun aşıdan geçtiğini anlatan Bulut, hem tanı karışıklığının yaşanmaması hem de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından aşının önemini vurguladı. Bulut, Covid-19 enfeksiyonu bakımından yüksek risk grubunda bulunan 65 yaş üstündeki kişiler, akciğer, kalp, böbrek, şeker hastalığı bulunanlar için aşının önemli olduğunu kaydetti.

 

‘Tedarikte sorun var’

 

Bulut, Covid 19 nedeniyle yurttaşların aşıya yoğun bir talep gösterdiğini, yoğunluk ve tedarikteki sorun nedeniyle özellikle kronik hastalığı olanların bu aşıları yaptırmakta güçlük çekeceğini bildirdi. Zatüree ve grip aşısının toplam fiyatının 400 TL’nin üzerinde olduğunu kaydeden Bulut, “Covid 19 ile grip benzer semptomlar gösteriyor. Vatandaşlar aşının pahalı olup olmadığına aldırmadan, eczanelerde sıraya girdi. Bir an önce sonbahar gelmeden aşı olmak istiyorlar. Hastaneler koronavirüs nedeniyle zaten doluluk oranında ulaştı. Aşının tedarik edilmesi Covid-19 ile tanı karışıklığı yaşanmaması ve hastanelerin doluluk oranının azaltılması açısından da çok önemli” dedi.

 

‘Adedi hemen artırın’

Sağlık Bakanlığı’nın plansızlığını eleştiren Bulut, “Pandemi sürecinde sonbaharda aşıya talebin yoğun olacağı bu kadar açıkken, Bilim Kurulu mutlaka grip ve zatüree aşısı olmayı önerirken, şimdiden bu krizin yaşanması kabul edilemez. Sipariş edilen aşı adedi zaman kaybedilmeden artırılmalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.