EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

SİYASET 22.04.2020 - 11:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1832+ kez okundu.
 

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “23 Nisan 1920’de toplanan ilk Meclisimiz, kurtuluş destanının yazılmasına öncülük ettiği gibi ulusal egemenliğimizin ve ilelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin kurulmasının temellerini atmıştır” dedi.  Karakterinde bağımsızlık olan Türk milletinin, özgürlük ve milli egemenlik için yedi düvele meydan okuduğunu ve bu destanın aynı zamanda dünya üzerindeki tüm mazlum milletlere de örnek olduğunu vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir” dedi.  DÜNYA BARIŞI 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu bayramı sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ederek dünya barışı için de önemli bir mesaj verdiğini belirten  CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, ardından Cumhuriyetimizin kurulmasıyla milletimiz için çağdaş dünyanın kapıları açılmıştır. Milletimize düşen görev;  çok zor şartlar altında bundan tam bir asır önce özgürlük, ulusal egemenlik, bağımsızlık için demokrasi için verilen mücadelede elde ettiğimiz Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramının gerçek sahibi olan çocuklarımız, aklın ve bilimin yolunda, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacaktır” şeklinde konuştu.  GÖNÜLLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZLA BİR ARADA OLACAK  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yılının çok özel bir anlam ifade ettiğini vurgulayan CHP Milletvekili Gürer, “Gönül isterdi ki, böylesine önemli bir günü geçmiş yıllarda olduğu gibi tüm dünya çocuklarıyla coşku içinde kutlayalım. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs ve bunun sebep olduğu pandemi ortamı,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yıldönümünü cadde ve sokaklarda kutlamamıza engel oldu. O nedenle evlerimizde de olsa, gönüllerimizin bir arada olduğu tüm çocuklarımızla 23 Nisan’ı yine gönülden kutlayacağız” diye konuştu.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri ışığı altında bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağına olan inancını yineleyen CHP Milletvekili Gürer, mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıldönümünde, ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.   

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “23 Nisan 1920’de toplanan ilk Meclisimiz, kurtuluş destanının yazılmasına öncülük ettiği gibi ulusal egemenliğimizin ve ilelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin kurulmasının temellerini atmıştır” dedi. 

Karakterinde bağımsızlık olan Türk milletinin, özgürlük ve milli egemenlik için yedi düvele meydan okuduğunu ve bu destanın aynı zamanda dünya üzerindeki tüm mazlum milletlere de örnek olduğunu vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir” dedi. 

DÜNYA BARIŞI

23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu bayramı sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ederek dünya barışı için de önemli bir mesaj verdiğini belirten  CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, ardından Cumhuriyetimizin kurulmasıyla milletimiz için çağdaş dünyanın kapıları açılmıştır. Milletimize düşen görev;  çok zor şartlar altında bundan tam bir asır önce özgürlük, ulusal egemenlik, bağımsızlık için demokrasi için verilen mücadelede elde ettiğimiz Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramının gerçek sahibi olan çocuklarımız, aklın ve bilimin yolunda, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacaktır” şeklinde konuştu. 

GÖNÜLLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZLA BİR ARADA OLACAK 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yılının çok özel bir anlam ifade ettiğini vurgulayan CHP Milletvekili Gürer, “Gönül isterdi ki, böylesine önemli bir günü geçmiş yıllarda olduğu gibi tüm dünya çocuklarıyla coşku içinde kutlayalım. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs ve bunun sebep olduğu pandemi ortamı,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yıldönümünü cadde ve sokaklarda kutlamamıza engel oldu. O nedenle evlerimizde de olsa, gönüllerimizin bir arada olduğu tüm çocuklarımızla 23 Nisan’ı yine gönülden kutlayacağız” diye konuştu. 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri ışığı altında bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağına olan inancını yineleyen CHP Milletvekili Gürer, mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıldönümünde, ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.