ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERLİĞİ MEZUNLARI İSTİHDAM BEKLİYOR!

GÜNDEM 06.04.2021 - 14:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2213+ kez okundu.
 

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERLİĞİ MEZUNLARI İSTİHDAM BEKLİYOR!

  Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Elektronörofizyoloji bölümünden mezun teknikerlerinin sorunları ile ilgili Sağlık Bakanlığına verdiği soru önergesinde; “1219 sayılı Kanunun Ek 13. Maddesinin (t) bendinde “Elektronöfizyoloji Teknikeri; önlisans seviyesindeki Elektronöfizyoloji bölümünden mezun, elektronörofizyolojik yöntemlerin kullanılmasında ilgili uzman tabibe yardım eden ve tabibin gözetiminde çalışan sağlık teknikeridir.” şeklinde meslek tanımı yapıldığını buna rağmen Elektronörofizyoloji teknikerliği bölümünden mezun olmadığı halde Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan laboratuvarlarda, bu bölüm mezunlarının işini yapan personeller bulunduğu açık kaynaklarca ifade edilmektedir.” dedi   Elektronörofizyoloji Bölümünden Mezun Olmayanlar İstihdam Ediliyor.   Koncuk, “Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastanelerinin EEG, EMG ve PSG laboratuvarlarında görev yapan Elektronörofizyoloji teknikerliği diplomasına sahip kaç personel bulunmaktadır ve bölümünden mezun olmadığı halde Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personel sayısı kaçtır? Elektronörofizyoloji teknikerliği mezunlarının istihdamı ile ilgili bir planlamanız bulunmakta mıdır?” diyerek sözlerine son verdi.

 

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Elektronörofizyoloji bölümünden mezun teknikerlerinin sorunları ile ilgili Sağlık Bakanlığına verdiği soru önergesinde; “1219 sayılı Kanunun Ek 13. Maddesinin (t) bendinde “Elektronöfizyoloji Teknikeri; önlisans seviyesindeki Elektronöfizyoloji bölümünden mezun, elektronörofizyolojik yöntemlerin kullanılmasında ilgili uzman tabibe yardım eden ve tabibin gözetiminde çalışan sağlık teknikeridir.” şeklinde meslek tanımı yapıldığını buna rağmen Elektronörofizyoloji teknikerliği bölümünden mezun olmadığı halde Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan laboratuvarlarda, bu bölüm mezunlarının işini yapan personeller bulunduğu açık kaynaklarca ifade edilmektedir.” dedi

 

Elektronörofizyoloji Bölümünden Mezun Olmayanlar İstihdam Ediliyor.

 

Koncuk, “Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastanelerinin EEG, EMG ve PSG laboratuvarlarında görev yapan Elektronörofizyoloji teknikerliği diplomasına sahip kaç personel bulunmaktadır ve bölümünden mezun olmadığı halde Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personel sayısı kaçtır? Elektronörofizyoloji teknikerliği mezunlarının istihdamı ile ilgili bir planlamanız bulunmakta mıdır?” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.