'Eller Konuşuyor’, müziğin gücüyle engeller kalkıyor

08.12.2017 - 12:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1689+ kez okundu.
 

'Eller Konuşuyor’, müziğin gücüyle engeller kalkıyor

    Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.   Dokuzuncu sezonun dördüncü Fark Yaratan’ı işitme engelli bireylerin yaşadıkları iletişim sorununa rap şarkılarıyla dikkat çekmeyi ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Eller Konuşur projesi oldu.   Prodüktör Erdem Dilbaz ile rap sanatçısı Fuat Ergin tarafından geliştirilen “Eller Konuşur”, müziğin birleştirici gücünden yola çıktı. Proje, rap sanatçılarının şarkı sırasında sıklıkla kullandıkları el hareketlerinden esinlenerek işaret dili ile rap müziği birleştirdi. Proje kapsamında üç işitme engelli genç ile kurulan DEF RAP grubu işitme engellilerin sesi ve söylemek istediklerinin tercümanı oldu. Fuat Ergin’in seslendirdiği şarkılar, DEF RAP üyesi Oğuzhan Mete, Leon Tufan ve Erdem Karayel’in şarkıyı işaret dilinde söylemesiyle engelleri ortadan kaldırdı.   Müzik, işitme engelli bireyler için iletişimin dili oluyor   “Eller Konuşur”, işitme engelli bireylerin müziği işaret diliyle duymalarını sağlayarak müzikte yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor. İşitme engellilerin müzik ve dansla ilgilenmelerinin imkansız olduğu yönündeki ön yargıları yıkan proje, müziği iletişimin dili haline getiriyor.   İşitme engelli bireylerle diğer bireylerin arasındaki iletişim kopukluğuna müzik ve dansla çözüm olmayı hedefleyen “Eller Konuşur”un fark yaratan hikayesini 8 Aralık 2017 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

 

 

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

 

Dokuzuncu sezonun dördüncü Fark Yaratan’ı işitme engelli bireylerin yaşadıkları iletişim sorununa rap şarkılarıyla dikkat çekmeyi ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Eller Konuşur projesi oldu.

 

Prodüktör Erdem Dilbaz ile rap sanatçısı Fuat Ergin tarafından geliştirilen “Eller Konuşur”, müziğin birleştirici gücünden yola çıktı. Proje, rap sanatçılarının şarkı sırasında sıklıkla kullandıkları el hareketlerinden esinlenerek işaret dili ile rap müziği birleştirdi. Proje kapsamında üç işitme engelli genç ile kurulan DEF RAP grubu işitme engellilerin sesi ve söylemek istediklerinin tercümanı oldu. Fuat Ergin’in seslendirdiği şarkılar, DEF RAP üyesi Oğuzhan Mete, Leon Tufan ve Erdem Karayel’in şarkıyı işaret dilinde söylemesiyle engelleri ortadan kaldırdı.

 

Müzik, işitme engelli bireyler için iletişimin dili oluyor

 

“Eller Konuşur”, işitme engelli bireylerin müziği işaret diliyle duymalarını sağlayarak müzikte yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor. İşitme engellilerin müzik ve dansla ilgilenmelerinin imkansız olduğu yönündeki ön yargıları yıkan proje, müziği iletişimin dili haline getiriyor.

 

İşitme engelli bireylerle diğer bireylerin arasındaki iletişim kopukluğuna müzik ve dansla çözüm olmayı hedefleyen “Eller Konuşur”un fark yaratan hikayesini 8 Aralık 2017 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.