EMEĞİN VE DAYANIŞMANIN TEMELİ 1 MAYIS

KÜLTÜR-SANAT 28.04.2017 - 14:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2457+ kez okundu.
 

EMEĞİN VE DAYANIŞMANIN TEMELİ 1 MAYIS

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada tüm işçilerin ve emekçilerin bayramını kutladı.   Madende, tezgahta, tarlada, inşaatta çalışan emekçilerimizi selam olsun. Soma´da Ermenek´de yüksek katlı Plaza inşaatlarında kaybettiğimiz tüm emekçilerimizi bu bayram günlerinde minnetle anıyorum diyerek sözlerine başlayan Aydar sözlerinin ardından şu ifadelere yer verdi.       1 Mayıs emekçiler açısından sembol bir gün olduğunu belirterek, 1 Mayıs İşçi Bayramı, emek mücadelesinin sembol günlerinden birisi olarak, sadece ülkemizin değil, tüm dünya halklarının tarihinde ve yüreğinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir.   Enternasyonel boyutu sebebiyle, zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyi olmayan emekçilerin her türlü sorununu bir potada erittiği, yenilenmelerin, tazelenmelerin, geçmişin deneyimlerinden geleceğe bakıştaki beklenti ve umutların beslendiği bir gündür. Tüm dünyada aynı anda kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı´nda sendikalara bağlı işçiler alanlarda kutlarken bizim ülkemizde işçiler bayramlarını çalışarak geçiriyorlar. Maalesef bu emekçilerimiz işçi bayramlarından habersiz evlerine ekmek götürme derdindeler. Bugün çalışmak zorunda kalan emekçi kardeşlerimizin ve büyüklerimizin de haklarına kavuşması için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Barış için özgürlük için dayanışma için ve laiklik için yaşasın 1 Mayıs”   Emekçilerin sorunlarını, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının ‘EMEK’ sorununu çözmek için çalışmak. Çalışan üreten kesimlerin beklenti ve her türlü taleplerinin karşılanması. Bir ülkenin huzur ve güveninin sağlanması olacaktır. Bu sebeple emeğin ve alın terinin kutsallığının, toplumlarda dostluk, barış, dayanışma ve birlik beraberliğin oluşmasını sağlamak bizlerin en önemli isteğidir.   EMEĞİN ALINTERİNİN SAVUNUCUSUYUZ   Bizler, emeğin alınterinin her zaman savunucusu olduk, bundan sonra daha fazla olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi programındaki Bireysel ve Toplu İş Hukuku alanında emekçinin menfaatine her türlü reform gerçekleştirilecektir. Güçlü sendikacılık, İş güvencesi, Güvenli ve Sağlıklı Çalışma Hakkı, Toplu Sözleşme ve Grev Hakkının önündeki yasal, idari ve fiili engelleri sizlerle birlikte aşacağız. Bugün emeğiyle ülkemizi inşa eden emekçilerimiz, yaşamayı, insanca barınmayı, insanca beslenmeyi, insanca dinlenmeyi, insanca eğlenmeyi, çocuklarını topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmeyi, saygın bir yaşlılığı sonuna kadar hak etmektedir.   Emek sömürüsünün olmadığı, özgürlük, barış ve mutluluk dolu nice 1 MAYIS' lara dileğiyle, Sömürüsüz bir devlet. Sömürüsüz bir emek için: Geçmişte yaşanılan acıların hiç yaşanmaması için. “Eşitlik özgürlük ve adalet için mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı´nızı saygılarımla kutluyorum” dedi.   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada tüm işçilerin ve emekçilerin bayramını kutladı.

 

Madende, tezgahta, tarlada, inşaatta çalışan emekçilerimizi selam olsun. Soma´da Ermenek´de yüksek katlı Plaza inşaatlarında kaybettiğimiz tüm emekçilerimizi bu bayram günlerinde minnetle anıyorum diyerek sözlerine başlayan Aydar sözlerinin ardından şu ifadelere yer verdi.

 

 

 

1 Mayıs emekçiler açısından sembol bir gün olduğunu belirterek, 1 Mayıs İşçi Bayramı, emek mücadelesinin sembol günlerinden birisi olarak, sadece ülkemizin değil, tüm dünya halklarının tarihinde ve yüreğinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir.

 

Enternasyonel boyutu sebebiyle, zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyi olmayan emekçilerin her türlü sorununu bir potada erittiği, yenilenmelerin, tazelenmelerin, geçmişin deneyimlerinden geleceğe bakıştaki beklenti ve umutların beslendiği bir gündür. Tüm dünyada aynı anda kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı´nda sendikalara bağlı işçiler alanlarda kutlarken bizim ülkemizde işçiler bayramlarını çalışarak geçiriyorlar. Maalesef bu emekçilerimiz işçi bayramlarından habersiz evlerine ekmek götürme derdindeler. Bugün çalışmak zorunda kalan emekçi kardeşlerimizin ve büyüklerimizin de haklarına kavuşması için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Barış için özgürlük için dayanışma için ve laiklik için yaşasın 1 Mayıs”

 

Emekçilerin sorunlarını, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının ‘EMEK’ sorununu çözmek için çalışmak. Çalışan üreten kesimlerin beklenti ve her türlü taleplerinin karşılanması. Bir ülkenin huzur ve güveninin sağlanması olacaktır. Bu sebeple emeğin ve alın terinin kutsallığının, toplumlarda dostluk, barış, dayanışma ve birlik beraberliğin oluşmasını sağlamak bizlerin en önemli isteğidir.

 

EMEĞİN ALINTERİNİN SAVUNUCUSUYUZ

 

Bizler, emeğin alınterinin her zaman savunucusu olduk, bundan sonra daha fazla olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi programındaki Bireysel ve Toplu İş Hukuku alanında emekçinin menfaatine her türlü reform gerçekleştirilecektir. Güçlü sendikacılık, İş güvencesi, Güvenli ve Sağlıklı Çalışma Hakkı, Toplu Sözleşme ve Grev Hakkının önündeki yasal, idari ve fiili engelleri sizlerle birlikte aşacağız. Bugün emeğiyle ülkemizi inşa eden emekçilerimiz, yaşamayı, insanca barınmayı, insanca beslenmeyi, insanca dinlenmeyi, insanca eğlenmeyi, çocuklarını topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmeyi, saygın bir yaşlılığı sonuna kadar hak etmektedir.

 

Emek sömürüsünün olmadığı, özgürlük, barış ve mutluluk dolu nice 1 MAYIS' lara dileğiyle,

Sömürüsüz bir devlet.

Sömürüsüz bir emek için:

Geçmişte yaşanılan acıların hiç yaşanmaması için.

“Eşitlik özgürlük ve adalet için mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı´nızı saygılarımla kutluyorum” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.