Emekli Banka Müdürü Alev Tambaşar’ın resim sergisi büyük ilgi gördü

09.04.2017 - 14:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2720+ kez okundu.
 

Emekli Banka Müdürü Alev Tambaşar’ın resim sergisi büyük ilgi gördü

    Adanalı Ressam  emekli Bankacı  Alev  Tambaşar’ın Katmanlar” adlı kişisel  resim sergisi 7 – 13 Nisan tarihleri arasında  Adana Ressamlar Derneğinde sergilendi.  Başta Türkiye Kamu Sen  Avukatı Muhsin Özkale ve çok sayıda davetlinin katıldığı resim sergisi büyük ilgi gördü.   10 yıldır profesyonel olarak  ressamlık yapan Emekli Bankacı Alev Tambaşar  katmanlar adı altında toplam 28 resim yaparak bir çok yarışmalarda dereceye girerek ödül aldı.   2016 yılında Kültür bakanlığı tarafından  düzenlenen Ressam Nuri İyem Resim Ödülü",nde 23 şehirden, 191 ressam, 255 resim arasında  dereceye giren Tambaşar,ödül almış resimlerini sergi hakkında bilgi verdi.    Tambaşar,insanın karmaşık, ikircikli doğasını sorgularken, aynı zamanda ‘insan oluş’ tan ‘toplum oluş’ a doğru giderek büyüyen bir önerme de sunuyor. “Katmanlar”, en temele bireysel gerçekliği ve iç çatışmaları koyarken, toplumun dinamiklerinin birbiriyle çatışmasına, daha büyük ölçekte toplumların birbiriyle çatışmasına ve genel boyutuyla içi içe olan tüm bu yapıların birbirine etkisine de işaret ediyor. Dedi. . Resmin konusuna ait alt anlamları çoğaltmak ve aynı zamanda resmin renk ve doku zenginliğini bu üst üste binen görüntülerle pekiştirmek  sanatçı için önem taşıdığını ifade eden Tambaşar,r. Sanatçı, imgeleri önce kendi bağlamlarından ayırıyor, onlara yepyeni anlamlar kazandırarak, fotoğrafik imgeden yeni kompozisyonlara, oradan da boyaya kadar süregelen bir yolculuğa çıkartıyor. Bu resimlerde imge, fragmanlara ayrılmış, üstü üste bindirilmiş, var olan anlamından uzaklaştırılmış bir şekilde, doğada olamayacak halleriyle kompozisyonun ana yapısını oluşturuyor diye konuştu.   Belli amaca göre resim yapmadığını  ifade eden Tambaşar,güncel yaşanan olayları fırçaya aldığını ifade etti. Sergi 13 Nisan’a kadar devam edecek  

 

 

Adanalı Ressam  emekli Bankacı  Alev  Tambaşar’ın Katmanlar” adlı kişisel  resim sergisi 7 – 13 Nisan tarihleri arasında  Adana Ressamlar Derneğinde sergilendi.

 Başta Türkiye Kamu Sen  Avukatı Muhsin Özkale ve çok sayıda davetlinin katıldığı resim sergisi büyük ilgi gördü.

 

10 yıldır profesyonel olarak  ressamlık yapan Emekli Bankacı Alev Tambaşar  katmanlar adı altında toplam 28 resim yaparak bir çok yarışmalarda dereceye girerek ödül aldı.

 

2016 yılında Kültür bakanlığı tarafından  düzenlenen Ressam Nuri İyem Resim Ödülü",nde 23 şehirden, 191 ressam, 255 resim arasında  dereceye giren Tambaşar,ödül almış resimlerini sergi hakkında bilgi verdi.

 

 Tambaşar,insanın karmaşık, ikircikli doğasını sorgularken, aynı zamanda ‘insan oluş’ tan ‘toplum oluş’ a doğru giderek büyüyen bir önerme de sunuyor. “Katmanlar”, en temele bireysel gerçekliği ve iç çatışmaları koyarken, toplumun dinamiklerinin birbiriyle çatışmasına, daha büyük ölçekte toplumların birbiriyle çatışmasına ve genel boyutuyla içi içe olan tüm bu yapıların birbirine etkisine de işaret ediyor. Dedi.

. Resmin konusuna ait alt anlamları çoğaltmak ve aynı zamanda resmin renk ve doku zenginliğini bu üst üste binen görüntülerle pekiştirmek  sanatçı için önem taşıdığını ifade eden Tambaşar,r. Sanatçı, imgeleri önce kendi bağlamlarından ayırıyor, onlara yepyeni anlamlar kazandırarak, fotoğrafik imgeden yeni kompozisyonlara, oradan da boyaya kadar süregelen bir yolculuğa çıkartıyor. Bu resimlerde imge, fragmanlara ayrılmış, üstü üste bindirilmiş, var olan anlamından uzaklaştırılmış bir şekilde, doğada olamayacak halleriyle kompozisyonun ana yapısını oluşturuyor diye konuştu.

 

Belli amaca göre resim yapmadığını  ifade eden Tambaşar,güncel yaşanan olayları fırçaya aldığını ifade etti. Sergi 13 Nisan’a kadar devam edecek

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.