EMEKLİYE ZAM HESABINDA 3 PUAN UÇMUŞ!

GÜNDEM 08.01.2021 - 16:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2578+ kez okundu.
 

EMEKLİYE ZAM HESABINDA 3 PUAN UÇMUŞ!

  SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMA ANLAYIŞI  Adana milletvekili İsmail Koncuk, memur ve memur emeklilerine yapılan zamda adeta sinekten yağ çıkarıldığını söyledi. Koncuk, “Tüm gazete ve haber siteleri memur ve memur emeklisinin 2021 Ocak ayında, yüzde 3 zam + yüzde 4,36 enflasyon farkı ile birlikte yüzde 7,36’lık zam alacağını yazdı. Ancak Maliye Bakanlığı bu oranı 7,33 olarak açıkladı. Ne olacak canım 1-2 TL denilebilir, ancak bu sinekten yağ çıkarma anlayışıdır” dedi.  ENFLASYON FARKI KAYIPLARI KARŞILANSIN  Koncuk, konuyu sorduğu uzmanların endeks hesabı olabileceğini ifade ettiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Ancak bir endeks hesabı yapılacaksa memur ve emeklinin enflasyon farkı almaya hak kazandığı ilk ay esas alınarak kayıpları karşılanmalıdır. Bugüne kadar böyle hesaplama duymadım. Böyle hesap olmaz, ayıptır!” ifadelerini kullandı.  BU YÖNTEM KABUL EDİLEMEZ  Koncuk, “Efendim 1-2 TL’nin peşine mi düşelim, diyenler çıkacaktır fakat bugüne kadar görmediğimiz, tüm ciddi gazete ve haber sitelerini, sendikaları ilgilendiren, onları boşa düşüren durum! 2020 Ocak ayının ilk ayı farklı bir hesap, 2. altı ayı farklı bir yöntem. Kabul edilemez!” diye konuştu.  SENDİKALAR İTİRAZ ETSİN  Adana milletvekili Koncuk, şöyle devam etti: “Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon hesaplama yönteminin tartışıldığı bugün, bu rakamlar kadar dahi memur, emekli ve işçiye zam yapmamakta direnenler utanmalıdır. Tüm sendikalar, bu akıl kabul etmez hesaplama yöntemine itiraz etmelidir.”

 

SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMA ANLAYIŞI 

Adana milletvekili İsmail Koncuk, memur ve memur emeklilerine yapılan zamda adeta sinekten yağ çıkarıldığını söyledi. Koncuk, “Tüm gazete ve haber siteleri memur ve memur emeklisinin 2021 Ocak ayında, yüzde 3 zam + yüzde 4,36 enflasyon farkı ile birlikte yüzde 7,36’lık zam alacağını yazdı. Ancak Maliye Bakanlığı bu oranı 7,33 olarak açıkladı. Ne olacak canım 1-2 TL denilebilir, ancak bu sinekten yağ çıkarma anlayışıdır” dedi. 

ENFLASYON FARKI KAYIPLARI KARŞILANSIN 

Koncuk, konuyu sorduğu uzmanların endeks hesabı olabileceğini ifade ettiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Ancak bir endeks hesabı yapılacaksa memur ve emeklinin enflasyon farkı almaya hak kazandığı ilk ay esas alınarak kayıpları karşılanmalıdır. Bugüne kadar böyle hesaplama duymadım. Böyle hesap olmaz, ayıptır!” ifadelerini kullandı. 

BU YÖNTEM KABUL EDİLEMEZ 

Koncuk, “Efendim 1-2 TL’nin peşine mi düşelim, diyenler çıkacaktır fakat bugüne kadar görmediğimiz, tüm ciddi gazete ve haber sitelerini, sendikaları ilgilendiren, onları boşa düşüren durum! 2020 Ocak ayının ilk ayı farklı bir hesap, 2. altı ayı farklı bir yöntem. Kabul edilemez!” diye konuştu. 

SENDİKALAR İTİRAZ ETSİN 

Adana milletvekili Koncuk, şöyle devam etti: “Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon hesaplama yönteminin tartışıldığı bugün, bu rakamlar kadar dahi memur, emekli ve işçiye zam yapmamakta direnenler utanmalıdır. Tüm sendikalar, bu akıl kabul etmez hesaplama yöntemine itiraz etmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.